Blogit

Liikuntafoorumin kuulumisia

Kansallinen liikuntafoorumi kokoontui 30.–31.10.2017 Lahteen, Sibeliustaloon ja kokosi Suomen liikuntavaikuttajat ja -toimijat yhteen jo viidettä kertaa! Kansallisen liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, valtioneuvoston kanslia, Yleisradio Oy, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Seminaariin osallistuivat päättäjät, kehittäjät, asiantuntijat ja tutkijat toimialarajat ylittäen yhteisen teeman äärelle: Kuinka rakentaa liikunnalla ja urheilulla terveyttä, hyvää oloa ja elinvoimaisuutta suomalaiseen arkeen, tulevaisuuden kuntiin ja maakuntiin. Suomi 100 -juhlavuoden teemaan kuuluen foorumissa kuvattiin liikunnan ja urheilun suuri kuva läpi vuosikymmenten.

Avauspuheenvuoron ja valtiovallan tervehdyksen toi urheilu, kulttuuri ja Eurooppa ministeri Sampo Terho.   Pyöräilyn sekä kävelyn merkityksestä yhteiskunnan voimavarana puhui puolestaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Puhujina oli lisäksi suuri joukko liikuntakentän ja politiikan vaikuttajia (Ville Skinnari, Juha Rehula, Tapio Korjus, Velipekka Nummikoski ja Annastiina Hintsa). Yhteisenä viestinä oli huoli suomalaisten liikkumattomuudesta ja sen myötä kasvavat terveysmenot. Toimenpiteitä liikkumisen lisäämiseen kaikissa ikäluokissa tarvitaan ja hyvänä esimerkkinä mainittiin ” Liikkuva koulu”-hanke, josta on valtakunnallisesti hyviä kokemuksia ja tuloksia.

Vierumäki oli mukana tapahtumassa esittelemässä Happy Healthy People-mobiilipalvelua ja työhyvinvoinitarjontaa ja osallistujien joukossa oli myös suuri joukko Vierumäkeläisiä.

Itselle päällimmäisenä asiana jäi tunne, että tätä tärkeää viestiä pitäisi saada levitettyä myös muille sektoreille eikä vaan puhua ns. ”liikuntauskovaisten seuroissa” esimerkiksi sosiaali- ja terveyspuolen seminaareihin ja tapahtumiin. Liikunnan merkitystä ennaltaehkäisevänä terveydenhoitona monien sairauksien ennaltaehkäisyssä ja kuntouttavana liikuntana esimerkiksi leikkausten jälkeen on tuotava vahvasti esiin SOTE-keskustelussa.

Liikunnallista talven alkua!

Liikuntafoorumiterveisin Oili

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *