Blogit

Lunta tulvillaan on raikas talvisää

Joulunaikana on jälleen osa teistä tulossa meille vierailulle. Valitettavasti joulun välipäiville, emme pysty tarjoamaan Muksula-lastenhoitopalvelua, joten mietimme mitä voisimme perheen pienimmille kuitenkin tarjota. Päädyimme 27.–31.12. klo 14.00–14.45 pyörivään toukkien liikuntatuokioon. Tunti on suunnattu 3-5-vuotiaille lapsille, mutta ryhmän ikärajaksi on laitettu 3-7 vuotta. Ryhmä pyörii kuitenkin perheen pienimpien, eli 3-5-vuotiaiden ehdoilla.

Toukkien liikuntatuokio on aina sisällä ja kokoontuminen on urheiluhallin infopisteessä. Siirtyminen esimerkiksi voimistelusaliin tai pallohalliin voi tapahtua ohjatusti ulkokautta. Tunti voi sisältää leikkejä, pelejä, voimistelua tai vaikkapa tanssia. Tunnin sisältö riippuu siitä, minkälainen ryhmä paikalle saapuu ja mikä ohjaajan mielestä kyseiselle ryhmälle toimii parhaiten. Vaikka ryhmän on tarkoitus liikkua, välillä paras vaihtoehto voi olla pomppulinnassa pomppiminen tai vain värityskirjojen värittäminen. Tunnin päätteeksi ryhmä kokoontuu jälleen urheiluhallille.

Tähän toimintaan on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan mahtuu 15 lasta. Tämä siitä syystä, että voimme taata kaikille osallistujille turvallisen tunnin ja tarpeeksi huomiota. Tunnin hinta on 4€/lapsi.

Toivomme saavamme lapsilta sekä vanhemmilta tunnin jälkeen palautetta.

Muistutuksena vielä kaikille Active Hours –tunneille. Pyrimme pitämään ikärajoista kiinni! Lasten 5-7v. ryhmä on suunnattu vain tämän ikäisille lapsille ja 8-12v. ryhmää saa ainoastaan osallistua lapset jotka mahtuvat näihin ikävuosiin. Tämä siitä syystä, että tuntimme pysyvät turvallisina ja ryhmäkoot hallittuina. Ohjaajalta voi kysyä, ottaako hän mukaan lapsen joka ei ryhmään kuulu. Ohjaaja kuitenkin tekee oman harkintansa mukaan päätöksen tilanteesta.  Aikuisena olet itse vastuussa, jos tuot lapsen ryhmään johon hän ei ikänsä puolesta kuulu ja joudumme pahoittamaan lapsen mielen.

 

Vierumäellä erityisvieraita hiihtolomien aikaan

Osa teistä onkin jo varmasti tietoinen, että Vierumäen kampus toimii Lahden 2017 MM-hiihtojen kisakylänä. Tästä syystä meillä ei ole mm. totuttua Perhe On Paras –kurssia. Myös Active Hours –tuntitarjontamme on edellisvuosia suppeampi, koska alue pääsääntöisesti täyttyy urheilijoista sekä kisaorganisaatiosta. Kuitenkin haluamme tarjota teille liikuntapalveluita mahdollisuuksien mukaan, alueella liikkuessanne.

Active Hours – tunneillamme on tästä syystä muutamia normaalista poikkeavia käytäntöjä. Viikoilla 8 ja 9, kaikille ohjetuille tunneille on ennakkoilmoittautuminen, joka päättyy jo edellisenä päivänä klo 20.00. Tällöin meillä on tiedossa jo edellisenä iltana toteutuuko tunti vai ei. Olemme määrittäneet kyseiselle ajankohdalle (20.2-5.3.), tunneille tulevien henkilöiden osallistumismäärän. Yleensähän tuntimme pidetään vaikka mukana olisikin vain muutama henkilö, mutta näiden viikkojen aikana tunti pidetään ainoastaan, jos tunnille on tulossa 5 henkilöä tai enemmän. Tästä syystä tarvitsemme ennakkoilmoittautumistiedot, jotta voimme ilmoittaa teille edellisenä iltana mahdollisesta tunnin peruuttamisesta. Mutta tästä varmasti vielä tietoa lähemmin, mutta ne ketkä jo nyt suunnittelette lähtöä hiihtoja katsomaan, niin meillä on luvassa teille myös liikunta-aktiviteetteja.

 

Täällä siis toimisto- sekä suunnittelutyöt talven osalta jatkuvat ja välillä laittelen teille uutisia miten meillä menee. Hiihtoladut aukesivat tänään, joten lunta meillekin on sen verran jo saatu.

 

Terveisin: Active Hours tunteja säätävä Hannele

 

29.11.2016 13:07

AWw

Kiitos infosta koskien talvilomaviikkojen 8 & 9 AH-tunteja. Helmikuu on jo sen verran lähellä, että vakikävijän näkökulmasta onkin hienoa että tietoa ko viikkojen erikoisohjelmasta aletaan jakamaan.

AH-tarjonnan lisäksi kiinnostaa luonnollisesti minkälaisia rajoitteita palvelutarjonnassa kisojen aikaan on. Pääseekö laduille muut kuin urhelijat? Onko uimahalli auki? Voiko urheiluhallista varata kentän? Onko ravintolapalveluita tarjolla yleisölle? Mahdollisia kulkurajoitteita alueella? Jne…

07.12.2016 10:40

Hannele Impola

Hienoa, että tekstistä oli sinulle apua. Tässä vielä linkki minkä kautta löydät tietoa mitä täällä Vierumäellä MM-kisojen aikana tapahtuu ja miten käytännössä asiat sujuvat.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *