Blogit

Marraskuussa liikkuvalle tuplasti jaksamista

Monet kauppaketjut tarjoavat bonuksia ja muita etuja ostosten keskittämisestä samaan paikkaan.

Meidän jokaisen kannattaisi erityisesti nyt marraskuussa keskittää voimavaroja itseemme liikunnan kautta. Väitteeni on, että satsaamalla nyt itseensä ja jaksamiseen saa tuplasti enemmän laatua elämään verrattuna siihen, että passivoituu totaalisesti tähän pimeään aikaan vedoten.

Vertaan asiaa vaikka siten, että työssäkäyvällä on kiireistä ja kotonakin haasteita esimerkiksi lasten tai harrastusten kanssa. Sellaisenakin päivänä, kun väsyttää se pimeällä töihin lähteminen ja paluu töistä samaan harmauteen sukeltaen, olisi hyvä päästä liikkeelle ulos vaikka ihan vähänkin reippailemaan. Loppuillan on varmasti virkeämpi mieli kuin pelkästään syöden ja makaillen olisi ollut. Syöminen ja lepääminen on paremmin sallittua liikunnan jälkeen.

Miten sitten saat itsesi liikkeelle kaamosväsymyksestä huolimatta? Olisiko mahdollista koittaa kymmenen kerran sääntöä? Siinä lähdet kymmenen kertaa kolmen viikon aikana liikkumaan vaikka alkuun se lähteminen vaikealta tuntuukin. Huomaat vähitellen lähtemisen helpottuvan, kun olosi on virkeämpi joka kerta palattuasi liikkumasta ja jo liikunnan aikana huomaat hyvänolon tuntemuksia fyysisesti ja henkisesti. Tiukan työpäivän jälkeen voit mennä hiljaisempaa vauhtia ja esimerkiksi viikonloppuisin hieman enemmän tai kovemmalla vauhdilla.

Yksi tapa saada motivaatiota liikkumiseen on mitata kunnon kehittymistä. Hiljattain kävi Vierumäen testausklinikalla pari mieshenkilöä, joiden mittaustulokset sekä jaksamisen että kehon koostumuksen suhteen olivat häkellyttävän hyviä. Painon putoamisen lisäksi lihasmassan ja rasvamassan suhde oli Inbody-mittauksen mukaan parantunut merkittävästi. Herrat olivat todella mielissään tulosten paranemisesta, mutta vielä enemmän siitä, että vireystila oli vähintään tuplasti parempi kuin ennen: töissä keskittyminen oli parantunut, ihmissuhteet sujuivat hermostumatta ja nukkuminen oli laadukkaampaa.

Eiköhän lähdetä kaikki reippailemaan ja saamaan tuplasti jaksamista elämään!

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *