Blogit

Miksi Vierumäellä on ympäristöjärjestelmä?

Vuosittain kuulemme elokuun paikkeilla, että maapallon kuluvan vuoden uusiutuvat luonnonvarat on kulutettu loppuun. Loppuvuosi siis eletään velaksi. Jokainen meistä ymmärtää oma rahataloutensa kautta sen, että jos elää joka vuosi neljä kuukautta velaksi, ei oma talous tällaista toimintaa kauaa kestä. Ei kestä maapallommekaan mikäli jatkamme samalla radalla.

Valkjärven venekatos

Valkjärven vanha venekatos

Suomen Urheiluopisto on alkujaan valikoitunut nykyiseen paikkaansa nimenomaan sen luonnonkauneuden vuoksi. Tämä on myös tänä päivänä vahvin etumme. Monet eri toimijat tarjoavat ruokaa, juomaa, liikuntaa ja majoitusta. Mutta kenelläkään muullapa ei olekaan tällaista ympäristöä kuten meillä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olkoon yritys, jossa työskentelemme, mikä tahansa Vierumäki-yhtiöiden alueella toimivista yrityksistä, olemme me kaikki kuitenkin ensisijaisesti nimenomaan Vierumäellä töissä. Siksi me panostammekin yhteiseen ympäristöömme yhdessä, yli yritysrajojen. Kukaan ei yksin voi soutaa näin merkittävää laivaa, siksi jokaisen panos on erittäin tärkeää. Tähän työhön haluamme myös asiakkaamme mukaan!

Lait ja asetukset toimivat toimintamme perustana, mutta se ei missään nimessä ole riittävä taso. Tavoitteenamme on parantaa toimintamme ympäristön suojelun tasoa koko ajan.

ISO 14001

Vierumäki-yhtiöillä on käytössä ISO14001 ympäristöjärjestelmä. Se on systemaattinen tapa parantaa ympäristöasioiden hallintaa ja ympäristönsuojelutoimien tuloksellisuutta. ISO 14001 on maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmämalli, joka auttaa organisaatioita sekä parantamaan ympäristönsuojelunsa tasoa että osoittamaan ympäristöasioidensa hyvää hoitoa.

Valkjärvi alkukesällä

Valkjärvi alkukesällä

Ympäristöjärjestelmässä organisaatio:

 • sitoutuu ympäristönsuojelun tasonsa jatkuvaan parantamiseen
 • tunnistaa tuotteidensa, toimintojensa ja palveluidensa ympäristövaikutukset
 • selvittää lakisääteiset velvoitteensa ja huolehtii niiden täyttämisestä
 • asettaa ympäristötavoitteet ja seuraa niiden toteutumista
 • varaa resurssit
 • ylläpitää henkilöstön osaamista
 • ohjaa prosesseja ja toimintoja
 • varautuu ympäristöriskeihin ja onnettomuustilanteisiin
 • tarkkailee ja seuraa ympäristövaikutuksia
 • ennaltaehkäisee ympäristövahinkoja ja estää niiden toistumisen
 • ylläpitää hyviä ympäristökäytäntöjä
 • arvioi toimintansa tuloksia ja parantaa toimintaansa

Jokaisen panos on tärkeä

Vierumäellä on siis haluttu, että ympäristöasiat ovat jokaisen työntekijän työssä arkipäivää, kaikkien edellytetään osallistuvan yhteisen ympäristön kehittämiseen ja jokaisen panoksella on merkitystä!

Työntekijä on ehdottomasti oman työnsä paras asiantuntija, siksi parhaat ideat syntyvätkin usein siinä arkityön lomassa. Käytetään olemassa olevia resursseja ja otetaan niistä kaikki mahdollinen hyöty irti. Uudistusten ei tarvitse olla aina isoja hankintoja, vaan ne voivat olla jonkin tavallisen toiminnon tekemistä hieman eri tavoin, jolloin esimerkiksi raaka-ainetta säästyy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteenveto

Meillä on ympäristöjärjestelmä siis siksi, että ympäristö on meille tärkeä, ja haluamme jatkuvasti kehittyä ympäristömyönteisempään suuntaan. Järjestelmä on työkalu joka auttaa töiden suunnittelussa, aikataulutuksessa, raportoinnissa ja vaikutusten hallinnassa. Ja johdon työssä. Etenkin siinä.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *