Blogit

Mitä tapahtuu Vierumäellä, jää Vierumäelle

Olen viettänyt viime viikonloput töissä pikkujoulutunnelmissa. Täytyy sanoa näin naisen, ja tasa-arvon nimissä myös miesten, näkökulmasta, että meillä on kätevää viettää pienet joulut. Vierumäki Resort Hotellin pikkujouluissa voit unohtaa pikkukengillä loskassa tarpomisen, eikä räntäsade pilaa upeaa kampausta, niin, ja ne taksijonot… Resortissa on sulle etkot, ”joulut”, jatkot ja oma huone saman katon alla. Mikäli olette porukalla valinnut mökkimajoituksen, meidän oma kuljetuspalvelu vie teidät veloituksetta vierumäen opiston alueella ovelta ovelle mennen tullen. Täytyykö perustella lisää? Pikkujoulukauden terävin kärki on liikenteessä, ja viime viikonloppuna Teatrossa oli valot himmeet, ja koettiin kylmiä väreitä, kun Evelina laittoi bailaajat pyörii kuin tornadot. Mitäs itse tykkäsit? Tulehan seuraavana viikonloppuna katsastamaan Teflon Brothersin tahtiin Vierumäen lähiöunelmii, koska tääl on kaikki, kaikki tarpeellinen, ja mountainbaikki tääl sä voit vuokrata sen!

Myös lumi on tullut jäädäkseen Vierumäelle

Tähän vuoden aikaan se on opiston alueella kaikilla mielessä (noh, omien pikkujoulujen lisäksi), nimittäin milloin hiihtolatu on auki. Olen huomannut töissä, että hiihtoladun pituus, kunto ja kestävyys ovat talven kestopuheenaiheita asiakkaiden kanssa tarjoilutilanteissa ravintolassa. Siksi pyrin olemaan kartalla latujen tilanteesta. Itse olen hiihtänyt yläasteen jälkeen noin kaksi kertaa – aivan, ei se vauhti vaan matka… elämyksenä. Aiotkos muuten osallistua Vierumäellä naisten Finlandiaan?

Olen hiihtänyt Finlandian perinteisen 50km kaksi kertaa

Vierumäellä tehtiin kaksi vuotta sitten päätös, että täällä hiihdetään aina 1.12. alkaen. Omasta mielestäni kuulostaa hurjalta, kun noin vain uskalletaan latua lupailla näillä leveysasteilla, mahtaa olla liikuntapaikkapäälliköllä hyvät suhteet luontoäitiin. Miten on mahdollista tehdä latua, kun latupohja tipu taivaasta? Siispä kävin päällikköä jututtamassa samalla, kun keikkailin urheiluhallilla cateringkahvitusten parissa. Minulle selvisi, että opistolla on aloitettu tykkilumetuksen käyttö 90-luvun puolessa välissä. Ennen lumetuksen aloittamista tarkkaillaan sääennusteita, sillä latupohjan säilyminen vaatii pakkasen puraisun, kertoo liikuntapaikkapäällikkö Teppo. Mitäs sitten tehdään, kun kelit on plussalla? Siltä varalta, ettei Tepon charmi luontoäitiin tehoa, opistolla säilötään kesän yli sellainen määrä lunta, jolla täyttäisi Vierumäki Resort Hotellin ravintolasalin. (Myönnän, en ole huomannut kesällä tätä lumikinosta alueella – hyvin on maisemoitu ympäristöön!) Pikkujoulukaudella Jouni ja lumitiimi on tehnyt huikeeta työtä ja ajaneet pitkää päivää suurella sydämellä levittäen varastoitua lunta latupohjaan. Latu saatiin auki jo ajoissa marraskuun puolella, ja hiihtokaudella Teppo runoilee Vierumäen verkkosivuille ajantasaisen latutiedotteen.

Tankkauspisteet hiihtäjille

Viralliset latukahvit keittää Tahkon ja Greenin kahvilan daamit. Kätevästi ladun varrella sijaitseva Greenin Kauppa ja Kahvila tarjoilee lounaskeittoa puolenpäivän jälkeen. Keitto on maukasta sellaisenaan, mutta parhaimmillaan nautittuna hiihtolenkin yhteydessä. Tuliko mieleen tuunaus ideoita keittoihin? Mikä on suosikkisi?

Sunnuntain kermainen lohikeitto

Joulun ja uuden vuoden ohjelmat on lukittu. Mitä vielä odotat? Tee varaus, ja ei muuta kuin sanoista tekoihin, ja me laitetaan valmistelut käyntiin. Nähdään!

Merita

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *