Blogit

Muutos on tullut jäädäkseen

Me kaikki tiedämme, miten nopeasti kaikki voi muuttua. Ja miten nopeasti globaalitkin asiat vaikuttavat yhteiskuntaamme, yrityksiin ja meihin ihmisiin. Elämme melko monimutkaisessa maailmassa.

Miten pysyä mukana ja miten vastata erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin?

Tarvitaan aimoannos rohkeutta, ketteryyttä ja avointa mieltä yhteistyölle selviytyäksemme muutoksien keskellä.

Me Vierumäellä haluamme kehittää ja kehittyä yhteistyössä asiakkaidemme, alueen yritysten ja toimijoiden kanssa.  Niin lähialueen kuin kansainvälistenkin asiakkaiden moninaistuvat palvelutarpeet tänään ja huomenna ovat meille ykkösjuttu. Haluamme havaita myös hiljaisia signaaleja.

Tästä näkökulmasta syntyi viime vuoden lopussa Vierumäelle innovaatio- ja kehittämisyksikkö, jossa myös itse työskentelen.

Toiminnastamme kertoo yhteistyöverkostojen laajentuminen  koko Päijät- Hämeen alueella. Olemme laatineet yhteisen kansainvälistymisen pelikirjan ja rakentaneet kanavia kansainvälisille pelikentille. Teemme tiivistä yhteistyötä kansallisten toimijoiden kanssa.

Kehitämme vapaa-ajan liikunta- ja hyvinvointimatkailupalveluitamme yhdessä  muiden yritysten ja toimijoiden kanssa palvelumuotoilun keinoin. Osallistamme aktiiviset asiakasraatilaisemme mukaan kehittämään toimintojamme. Lisäksi pidämme tähtäimessä jo Lahti 2017 -MM-kisoja. Kehittämistyö toteutetaan Sujuvat, käyttäjälähtöiset palvelut -hankkeen puitteissa. Rahoittajana toimii Päijät-Hämeen maakuntaliitto.

Myös nuorten syrjäytymistä ehkäisevä Mun Juttu- hanke tuo uusia elementtejä nuorten tukemiseen ja liikunta-alan opetuksen kehittämiseen. Hanke sisältää pilottikokeiluja, joissa Vierumäen opiskelijat yhdessä muiden nuorten kanssa osallistetaan työelämälähtöisiin suunnittelu- ja toteutusprosesseihin. Teemoina ovat luonto, liikunta ja taide. Mun juttu -hanketta koordinoi Lahden yliopistokampus. Konsortiohankkeessa on n. 10 toimijaa eri puolilta Suomea.  ESR-hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus.

Digitaalista työhyvinvointikonseptia kehitetään koko Vierumäen kampuksen voimin. Osallistamme opiskelijat, opetushenkilöstön, huippu-urheilun valmennuskeskuksen sekä Haaga-Helian osaamisen yhdessä eri palveluntuottajien kesken. Happy Healthy People at Work -palvelukonseptin kehittämistä on rahoittamassa Tekesin Kasvua kansainvälisyydestä -ohjelma.

työhyvinvointi, kuntoremontti, tyky, tyhy, tyhy-päivä, tyky-päivä

 

Palveluiden uudistaminen ja kokeileminen myös kansainvälisillä markkinoilla sekä yhteistyö muiden palveluntuottajien kanssa on must. Tärkeintä on kuitenkin asiakas. Kaikki kehittäminen tähtää asiakkaidemme parhaaksi.

Kehittäminen tuo tullessaan ponnisteluja, uusia toimintatapoja ja antaa rohkeutta muutokseen.  Muutos on tullut jäädäkseen, ja se mahdollistaa sekä luo uusia palveluita asiakkaillemme ja avaa kasvun paikkoja Vierumäelle.

Tässä alkajaisiksi kuulumisia Vierumäen kehittämisen tuulista, seuraavaksi suuntaammekin kohti Aasiaa..

 

Terveisin,

 

Outi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *