Blogit

Onko Sinun työpaikkasi Suomen aktiivisin vuonna 2017?

työhyvinvointi, kuntoremontti, tyky, tyhy, tyhy-päivä, tyky-päivä

Suurimmalla osalla suomalaisista työpaikoista tuetaan henkilöstön liikkumista, mutta usein siitä puuttuu suunnitelmallisuus ja seuranta. Eniten tukea käyttävät hyväkseen jo valmiisti liikunnallisesti aktiiviset. Jotta henkilöstöliikunnalla saadaan tuloksia aikaan, tulee sen olla suunnitelmallista ja pitkäjänteistä. Yksittäisillä irrallisilla toimenpiteillä tai pelkällä taloudellisella tuella tuloksia ei saada aikaan. Suomen Aktiivisin työpaikka -kartoituksen avulla on mahdollisuus selvittää työpaikan henkilöstöliikunnan tämän hetkinen tilanne ja saada konkreettisia toimenpide-ehdotuksia sekä asiantuntijan tukea.

Suomalainen työelämä on valtavassa murroksessa ja tarvitaan tekoja paremman työelämän puolesta. Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun tavoitteena on vastata tähän haasteeseen ja lisätä liikettä suomalaisille työpaikoille. Työntekijöiden hyvinvointi lisää työn tuottavuutta ja terveyden ylläpitäminen tuo säästöjä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun toteutuksesta vastaa Olympiakomitea yhdessä kumppaneittensa ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa. Vierumäki on yksi yhteistyökumppaneista ja kilpailun osallistuvat yritykset saavat Happy Healthy People at Work -työhyvinvoinnin mobiilipalvelun testijakson käyttöönsä. HHP@Work mobiilipalvelu kannustaa liikkumaan oman kuntotason mukaisen harjoitusohjelma avulla, jolloin liikkuminen on mahdollisimman mukavaa ja miellyttävää. Kahdeksan viikon aktiivisen HHP@Work mobiilipalvelun käytön jälkeen, on alustavassa tutkimuksessa havaittu käyttäjien liikunnan lisääntyneen, koetun stressin vähentyneen ja koetun työkyvyn parantuneen. Työantajien kannattaa siis todella panostaa liikunnallisen elämäntavan tukemiseen!

Kenelle Suomen aktiivisin työpaikka-kilpailu on tarkoitettu?

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu soveltuu kaikille organisaatiolle, jotka haluavat näyttäytyä aktiivisena työpaikkana, kannustaa lisäämään liikettä arkeen ja huolehtia työntekijöittensä päivittäisestä jaksamisesta. Liikettä lisäämällä ja paikallaan oloa vähentämällä työntekijöiden terveys, toimintakyky ja hyvinvointi kohenevat ja työn tuottavuus kasvaa. Suomalaisen työvoiman innostaminen aktiivisuuteen on koko yhteiskunnan yhteinen etu.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun osallistuva yritys saa Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksesta asiantuntijan opastamana työkaluja oman henkilöstönsä aktivoimiseen ja liikuntaohjelmansa systemaattiseen kehittämiseen. Kyselyssä kartoitetaan esimerkiksi liikunnan ja hyvinvoinnin asemaa, johtamista ja resursointia; yhteistyötä työterveyshuollon kanssa; liikuntatoiminnan järjestämistä ym.

Suomen Aktiivisin Työpaikka palkitaan näyttävästi Urheilugaalassa 2018. Lisätietoa kilpailusta löydät täältä. Tutustu myös Happy Healthy People at Work -mobiilipalveluun.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *