Blogit

Pääsiäisen menu a la Juho, olkaa hyvä

Sinä, joka vietät pääsiäisen pitkän viikonlopun Vierumäellä urheillen ja rentoutuen.  Tapaat sukulaisia ja ystäviä tai ehkä nautit laatuaikaa kahden kesken. Suosittelen sinulle pääsiäisen menua, joka tarjoillaan Grill a la cartessa Vierumäki Resort hotellissa. Menun on suunnitellut Juho. Olemme saaneet tutustua Juhon ruokafilosofiaan nykyisellä Grillin ruokalistalla.

Kävin seuraamassa kuinka pääsiäismenun annokset asettuivat esille mestarin käsissä.

Juho

Pääsiäisen Menu

Alkuruoka

Lohta & Omenaa

Oluella graavattua lohta, omena-fenkolisalaattia, mummonkurkkuja ja mustekalan mustetta. Juhon mielestä pääsiäisenä mennään jo kohti kesää, ja senhän näkee jo tästä alkuruoasta. Täydellinen suupala muodostuu raikkaista kesäisistä raaka-aineet ja hennoista vihreistä väreistä. Kyytipojaksi siemaistaan lasista viileää saksalaista rieslingiä. Juho on maustanut lohta kotimaisella Laitilan Kukko oluella ja lisännyt rinnalle vihreää omenaa ja fenkolia. Alkuruoka saa luonnetta mustekalan musteesta, ja viimeistään mummonkurkut tuovat kesäiset mökkireissut mieleen.

Lohta & Omenaa

Pääruoka

Lampaanpotkaa & Puikulaa

Pääsiäislampaan perinteen, sanotaan tulevan Kreikasta. Juho on makustellut keittiössä pelkistettyjä suomalaisia makuja ja luonut lampaasta selkeän ja mehevän annoksen. Kun on kyse potkasta, edetään hitaasti. Ajan kanssa lempeästi haudutettua lampaanpotkaa, jonka rinnalla tarjoillaan puikulaperunaa, samettista karamellisoitua juuriselleriä sekä haudutuslientä. Miltä vaikuttaa? Suosittelemme annoksen kanssa listaltamme, aromikasta ja hilloista punaviiniä, argenttiinalaista malbecia.

Lampaanpotkaa & Puikulaa

Jälkiruoka

Lakritsia & Suklaata

Lakritsilla maustettu tumma suklaa ganachea, lakritsicrumblea ja sitruuna-timjamijäätelöä.
Viimeistään jälkiruoan kohdalla voi huomata, että Juholla on jo kevättä rinnassa. Annos on takuuvarma yhdistelmä sitruunaa ja lakritsaa, suklaata ja jäätelöä, rouheata crumblea ja sileää ganachea. Jälkiruoan esillelaitossa ei turhia jäykistellä vaan annos saa olla tekijänsä näköinen. Keitetäänkö lopuksi kahvit?

Lakritsaa & Suklaata

Olkaa hyvä, pöytä on katettu.

Varmista paikkasi ja tee pöytävaraus…

Terveisin
Merita

Ps. Tuliko kysyttävää? Ota yhteyttä tai soita. Menun yksityiskohdat selviävät seuraamalla tiedotusta.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *