Blogit

Positiivinen ryhmäpaine kannustaa liikkumaan

Vierumäki on kehittänyt viime vuodesta asti Happy Healthy People at Work -mobiilipalvelua, jota henkilöstömme on päässyt testaamaan sen eri vaiheissa. Tällä hetkellä koko Vierumäen henkilöstöllä on käytössään mobiilipalvelu 4 kuukauden jakson ajan. Mobiilipalvelun käyttö on osa tämän vuoden työhyvinvoinnin tarjontaamme.

Olen iloinen siitä, että henkilöstö on ottanut palvelun innolla vastaan ja käyttöön. Palvelun käytön  ympärille on rakennettu haastekampanja osastojen välille ja koko ryhmän yhteissuoritus ratkaisee, ketkä voittavat. Esimiehet toimivat valmentajina ja heidän tehtävänään on tsempata työntekijöitä liikkumaan tai harrastamaan hyötyliikuntaa.

Mobiilipalvelun tarjoaman valmiin harjoitusohjelman lisäksi jokainen voi merkitä omia liikuntasuoritteita tai arkiaktiivisuutta palveluun ja näin kerryttää aktiivisuuspisteitä. Huhtikuun lopussa katsomme, mikä osasto on ollut palvelun aktiivisin käyttäjä ja liikkuja. Paras ryhmätulos palkitaan.

Uskonkin, että positiivinen ryhmäpaine kannustaa liikkumaan silloin, kun palkkio riippuu koko ryhmän panoksesta. Yhteinen tavoite ja haaste lisäävät yhteisöllisyyttä mukavalla tavalla.

Jos kiinnostuit mobiilipalvelustamme lisää, voit kysyä siitä: ella.korhonen@vierumaki.fi

Pähkinänkuoressa Happy Healthy People at Work -mobiilipalvelu on:

  • Vierumäen asiantuntijoiden kehittämä digitaalinen työhyvinvointipalvelu.
  • Yritys voi ostaa palvelun käyttöönsä työntekijöilleen joko pelkkänä mobiilipalveluna tai osaksi Vierumäen testaus-, kurssi- tai valmennuskokonaisuutta.
  • Palvelu tarjoaa työntekijälle henkilökohtaista työhyvinvointineuvontaa kustannustehokkaasti, vaivattomasti sekä työntekijän tarpeita ja yksityisyyttä kunnioittaen.

Hyvinvoinnin mobiilipalvelu sisältää:

  • alkukartoituksen
  • henkilökohtaisen valmennusohjelman
  • tukea tavoitteiden asettamiseen
  • video- ja tekstiohjeita liikuntaan, ravitsemukseen, uneen sekä stressinhallintaan

hhp_digipalvelu_paakuva

Kun sovellus on kännykässä, se kulkee aina käyttäjänsä arjessa mukana.

Happy Healthy People at Work -hyvinvoinnin mobiilipalvelu mahdollistaa myös henkilöstön valmennusohjelmien etenemisen seurannan yritysnäkymän kautta, esimerkiksi HR-henkilöstön toimesta.  Esimiesnäkymässä on mm. mahdollisuus seurata henkilöstön viikoittaista fiilistä ja vireyttä sekä tarkastella henkilöstön hyvinvointiohjelmien etenemistä ryhmätasolla. Yksittäisten henkilöiden tuloksia ei tietenkään tietosuojasyistä ole mahdollisuus seurata.

Kirjoittelen huhtikuun lopun jälkeen, millaisia tuloksia saimme Vierumäellä ja mikä ryhmä vei voiton 🙂

Terkuin,

Oili

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *