Blogit

Rajaton vai rajat on?

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Suomen Urheiluopiston lähtökohta opetuksessa on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat syksyn 2015 ajan opiskelijamme Hantta Liuttu, Nea Vallin, Elias Harala ja Kiia Mantere.

 

Tänä vuonna kaikki viimeisen vuosikurssin liikuntaneuvojaopiskelijat ovat mukana NY Vuosi yrittäjänä -projektissa. NY-projekti eli nuori yrittäjyys mahdollistaa yrittäjän asenteen ja toimintatapojen oppimista ihan käytännössä.

Itse olen mukana kolmen mimmin perustamassa Liikuntapalvelu Rajaton NY:ssä, jossa toimin toimitusjohtajana. Idea pähkinänkuoressa: suunnittelemme ja ohjaamme liikuntaleirejä mm. tanssijoukkueille sekä hyvinvointipäiviä kuntoilijoille.

blogi_opiskelijat_nea_vallin2

Yhtenä ajatuksena meillä on ollut myös se, että teemme terveellisten elämäntapojen oppimisesta mielekästä. Olemme kehittäneet peliä nimeltä Healthy Game, joka sisältää ravitsemukseen, liikuntaan, lepoon sekä terveellisiin elämäntapoihin ja urheiluun liittyvää oppia. Peli on vielä lapsenkengissä, mutta uskomme, että sitkeys ja yritteliäs asenne kantavat hedelmää. Peli on suunnattu lähinnä koululaisille (7-15v), mutta olemme pelanneet peliä myös aikuisten kesken ja hauskaa näytti olevan 🙂

Liikunnan tulisikin olla hauskaa. Asioita voidaan tehdä tosissaan, vaikka niitä ei tehtäisi totisena. Tätä ajatusta olemme pitäneet mielessä myös leirejä suunnitellessamme. Asiakkainamme on jo ollut kaksi joukkuetta: toinen showtanssijoukkue ja toinen tanssillisen voimistelun joukkue Mäntsälän Voimistelijoilta. Kilpaileville joukkueille oli suunniteltu kilpailuissa vaadittavien osioiden harjoittamisen lisäksi myös rennompaa yhdessäoloa, pelailua ja yhteistä ongelmanratkaisua.

Palautteiden mukaan leiri oli onnistunut ja taitojen kehittymisen lisäksi joukkuehenki oli tiivistynyt.

Mielestäni koskaan ei pitäisi rajata aikaa niin, ettei ehdittäsi pitää hauskaa, nauraa ja iloita yhdessä.

Millaista itse yrittäminen sitten on?

Vuosi yrittäjänä. Ensimmäinen haaste koko yrittäjyysprojektissa oli rajaus. Mitä juuri tämä yritys tekee ja kenelle? Nyt olemme rajanneet toimintaamme rankalla kädellä. Toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin ja rajaus on tuntunut toimivalta.

Seuraava eteen tullut kysymys oli:  Yrittäjän vapaa-aika vs. työaika?  Rajaton vai rajat on?

Onko yrittäjällä rajaton työaika vai onko mahdollista rajata selkeät työtunnit? Miten jaksotan päiväni, että saan työt tehtyä ja itselleni myös omaa aikaa.

blogi_opiskelijat_nea_vallin

Tähän on rajaton määrä oikeita vastauksia. Oma ratkaisuni päivittäisten aikataulujen organisointiin on vanha kunnon kalenteri. Oikea käteni, jota ilman tunnen itseni orvoksi. Kalenteriin merkkaan kaikki päivän tapahtumat, tapaamiset ja tehtävälistalla olevat asiat sekä oman vapaa-aikani, milloin en tee työ- tai koulutehtäviä.

Meillä kaikilla on kalenterissa rajallinen määrä tilaa ja me itse määräämme, millä sen täytämme 😉

Liikkumisiin!

Nea Vallin, toimitusjohtaja

Liikuntapalvelu Rajaton NY

liikuntapalvelurajaton@gmail.com

0400-491257

 

https://www.facebook.com/liikuntapalvelurajaton/

http://liikuntapalvelurajaton.simplesite.com/420692936

http://nyvuosiyrittajana.fi

 

 

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *