Blogit

Suuntana luonto

Tekstin kirjoittanut Reea keväisessä illassa. Tiesitkö muuten että Vierumäellä on mäkihyppytornikin?

Tällä kertaa blogia kirjoittaakin Retki – Reea Partanen. Reean vetovastuulla Vierumäellä on luontoliikunta, yhtenä esimerkkinä Flowpark.

Auto kääntyy moottoritieltä Vierumäen Urheiluopiston suuntaan. Korkeat männyt kohoavat jylhänä kohti sinistä taivasta parkkipaikan ympärillä. Vaikka vilskettä ja vilinää on paikka tuntuu rauhalliselta. Ikään kuin se olisi oma kuplansa eristettynä muusta maailmasta.

Minun Vierumäkeni – Reean silmin

Minun Vierumäkeni tarkoittaa korkealle kohoavaa mäntymetsää, vihreän varvikon reunustamia harjupolkuja ja sinistä järven pintaa, joka tyyntyy vilkkaan päivän jälkeen kuin varta vasten juuri sinulle heijastamaan auringon laskua taivaanrannassa. Luonto ei vaadi sinua muuttumaan, suorittamaan tai olemaan parempi. Se ei vaadi sinua päättämään tai tietämään mitä tapahtuu huomenna. Luonto ilahtuu suunnattomasti siitä kun askeleesi osuvat polulle, joka on kiireisiltä silmiltä piilossa. Se antaa sinulle aikaa kun haluat pysähtyä ja tilaa kun ajatuksesi sitä tarvitsevat. Ainoa asia, jota luonto välillä sinulta kysyy on, oletko läsnä hetkessä? Nämä ovat minun ajatuksiani siitä, mitä luonto ja Vierumäki minulle merkitsevät.

Kuinka Suuntana luonto -kurssi syntyi?

Usein olen huomannut törmääväni ajatukseen, miten silmieni edessä olevaa luontoa ja tunnelmaa saisi pullotettua tai paketoitua mukaan. Miten saisin annettua tästä palan sitä tarvitseville. Ystäväpiirissäni on monia, jotka haluaisivat kokeilla retkeilyä joko pienessä tai suuremmassa mittakaavassa. ”Miksi et jo lähde?” kysymykseeni olen saanut vastauksen ”En tiedä miten, en tiedä osaanko”. Luonnossa oloon ja retkeilyyn on yksi vaatimus; nautit siitä. Totta kai Karhun kierros on mukavampi kiertää kun sadepäivän jälkeen saa kengät kuivaksi sytyttämällä iltanuotion. Suurempi todennäköisyys voi myös olla määränpään löytämisessä kartan ja kompassin käyttö kuin Google Mapsin loppuun kuluttama akku ja pimeä puhelimen näyttö. Kaikista näistä ajatuksesta syntyi Suuntana luonto.

Kun osaa perusteet voi alkaa itse soveltamaan

Suuntana luonto on kahden päivän mittainen sukellus Vierumäen upeaan luontoon  ja näihin retkeilyn perustaitoihin, jotka ehkä luovat varmuutta lähteä omalle pienelle päivä retkelle, vie sinut ensimmäistä kertaa nukkumaan yösi tähti taivaan alla tai siivittää suunnitelmia pitkästä vaelluksesta Lapissa. Nuotion sytytys, retkiruokailu,  kartan luku, majoituksen pystyttäminen luonnossa ja nukkuminen ovat asioita, jotka on mukava tietää hallitsevansa, silloin kun ei ole tarkoitus suorittaa Indiana Jonesin kaltaista ristiretkeä. Pakko ei ole lähteä melomaan, maastopyöräilemään tai pulahtaa metsälampeen mutta lisäsimme ne kurssin ohjelmaan koska meistä se on aika mukavaa.

Reppu on jo pakattu, sinulla myös?  Tästä pääsee Suuntana luonto -kurssin sivuille tututumaan kurssin sisältöön.

 

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *