Blogit

Tahkon Talli tarjoaa seikkailuja

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Lähtökohta opetuksessamme on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat kevään 2016 ajan liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijat Nea Vallin ja Kiia Mantere. Heidän lisäkseen remmiin liittyvät uusina kirjoittajina liikunnanohjauksen AMK-tutkintoa Haaga-Heliassa, Vierumäen kampuksella opiskeleva Otto Takala sekä hierojaopiskelija Niklas Ranta. Tällä kertaa vuoron saa Otto.

————————————————————————————————————————————————————————-

Ensimmäisessä kirjoituksessani kerroinkin jo pintaraapaisua siitä, millaisista lähtökohdista opiskelijayhdistyksemme Tahkon Talli toimii ja keitä kaikkia toiminnassa häärää tällä hetkellä. Nyt on aika pureutua siihen, millaista kaikkea toimintaa Tahkon Talli tarjoaa Vierumäen opiskelijoiden arkeen.

Urheiluopistoelämä Vierumäellä on ehdottomasti jokapäiväinen seikkailu, jonka jokainen voi rakentaa omannäköisekseen.

Opiskelijayhdistyksenä meidän rooli on tukea opiskelijoiden aktiivista ja yhteisöllistä elämäntapaa. Järjestämme opiskelijoille vuosittain kattavan tarjonnan erilaisia tapahtumia, reissuja, tilaisuuksia ja turnauksia.

Kuluvalle lukuvuodelle on jo mahtunut jalkapallo-, salibandy-, sulkapallo- ja biljarditurnauksia sekä useita luento- ja esittelytilaisuuksia. Olemme myös viettäneet iltoja Teatrossa keilaamisen, karaoken ja yhdessäolon merkeissä. Ja onpa tuota tullut järjestettyä yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa reissuja Lahteen ja Helsinkiin.

blogi_tahkontalli_keilaus

Toimintamme pääasiallisena tarkoituksena on tuoda mahdollisimman suuri joukko opiskelijoita samaan aikaan samaan paikkaan liikkumaan, kisailemaan, pitämään hauskaa, verkostoitumaan ja nauttimaan yhdessä olosta.

Viimeisimpänä yhteisenä juttuna järjestimme opiskelijoille, yhtenä kestosuosikkina pidetyn, perinteikkään TT-Trophy Salibandy -turnauksen. Tämä keräsi odotetulla tavalla mielenkiintoa ja tunnelma oli sen mukainen. Mukaan ilmoittautui kahdeksan joukkuetta ja yhteensä lähes 100 pelaajaa.

blogi_tahkontalli_voittajat

Ihan itsestään tämä kaikki ei synny, vaan toiminnan suunnittelu opiskelijoiden pään menoksi alkaa jo hyvissä ajoin ennen kunkin kauden alkua.

Suunnittelemme hallituksena toiminnallemme vuosittain suuntaa antavan toimintasuunnitelman, joka pitää sisällään lukukauden ajaksi kaavaillut mahdolliset tilaisuudet, tapahtumat ja turnaukset, joita opiskelijat ovat toivoneet tai joita me yhdistyksenä tahdomme heille tarjota. Suunnitelmien pohjalta tapahtumavastaavat luovat kullekin tapahtumalle omat pelisääntönsä ja lähtevät kartoittamaan opiskelijoille sopivia päivämääriä sekä yhteensovittamaan niitä mahdollisiin Vierumäen tilavarauksiin. Tilojen ja aikataulujen selvittyä tapahtumaa ryhdytään markkinoimaan ja osallistujia aletaan kirjata ylös. Samalla hallituksen kesken sovitaan tapahtumaan tai turnaukseen vaadittavista hankinnoista ja työvuoroista. Tapahtuman lähestyessä tarkastamme vielä, että kaikki tarvittavat välineet ovat paikalla, äänentoisto toimii ja että kahvia on riittävästi tarjolla. Lopuksi raportoidaan tapahtuman tuloksesta ja kirjataan tästä ylös tarvittavat kehitysajatukset, joita voidaan käyttää hyödyksemme tulevissa tapahtumissa.

Vaikka opiskeluvuosi alkaa olemaan loppupuolella ja ihmisten ajatukset alkavat kääntymään jo hiljalleen kesäaikaa, niin tarjoamme kevään lopulle vielä kuitenkin muutamia mahdollisuuksia, joihin opiskelijat voivat halutessaan tarttua.

blogi_tahkontalli_biljardi

Yhtenä uusimmista villityksistä tahtoisin nostaa esille opiskelijoille tarjottavan mahdollisuuden osallistua toukokuussa Suomen Olympiakomiten tiloihin Helsinkiin järjestettävään ekskursioon, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan Olympiakomiten ja Valon toimintaan. Perehdyttävä reissu on hieno mahdollisuus liikunta-alan opiskelijalle päästä tutustumaan suomalaisen liikuntakulttuurin merkittäviin vaikuttajatahoihin.

No, yhtä kaikki! Urheiluopistolla opiskelevan nuoren vuoteen mahtuu lukematon määrä erilaista toimintaa, joka on paljon opiskelijoiden itsensä kehittämää ja järjestämää pelailua, illanviettoa ja yhdessäoloa. Me opiskelijayhdistyksenä teemme osamme ja kannamme yhden korren tähän toiminnan täyteisen urheiluopistoelämän kekoon, jotta jokaisella Vierumäellä opiskelevalla olisi mahdollisuus osallistua yhteiseen toimintaan ja nauttia opiskeluajastaan parhailla mahdollisilla fiiliksillä.

Kommentit ovat tervetulleita tähän blogikirjoituksen alle 🙂

Terveisin,

Otto Takala, Tahkon Tallin pj.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *