Blogit

Tammikuussa monella elämä muuttuu

Ihmiset lupautuvat tipattomalle tammikuulle, tai laittavat koko elämänsä uusiksi uuden vuoden kunniaksi. Minä yritän aina välillä hieman toppuutella tässä kaiken uudistamisessa, mielestäni kun ei ole hyvä muuttaa kaikkea kerralla. Vaihdetaan asuntoa, autoa, kenties puolisoa, hommataan lemmikkieläin tai koko perheelle uudet harrastukset. Ei , ei, ei, ei näin!

Tässä vuoden alussa olisi tärkeä muistaa, että maltti on valttia. Jos päätät uudistaa elämääsi, se on todellakin hyvä asia, mutta tee se pienin askelin. Esimerkiksi lopeta tupakanpoltto, mutta älä samaan aikaa yritä muuttaa ruokavaliotasi ja aloittaa uusia harrastuksia. Yksi asia kerrallaan.

Minä en myöskään usko mihinkään ”kaalikeittodietteihin”. Kyllähän kaikki sillä kaalikeittoa pari viikkoa syövät, mutta mikä on tilanne vaikka kahden vuoden päästä. Kokeile sellaisia juttuja, joihin voit sitoutua pidemmäksi aikaa, esimerkiksi lisää 10 minuuttia liikuntaa päivässä. Todennäköisesti tämä lupaus voisi pitää pidempään.

blogit_hannele_vuodenekaah

Vuoden ensimmäinen Active Hours -jumppatunti takana. Kiitos kaikille 19 aktiiviselle sporttijumpparille!

Kevään aikana haastaisin teidät kokeilemaan uusia liikuntalajeja. Viime tekstissäni puhuin hiihdon hyödyistä ja ainakin meillä Vierumäellä on paljon hiihtäjiä laduilla näkynyt. Kaiva siis vaikka pitkästä aikaa sukset, tai kokeile jotain aivan uutta. Haasteena olisi kokeilla kolmea uutta, tai pitkään unohduksissa ollutta lajia ennen toukokuun alkua. Itse lupaan teille meneväni jälleen hotjoogaan. Olen siellä aikaisemmin käynyt, mutta syksyn kiireissä en viitsinyt korttia ostaa. Lupaan, että joogan parista minut löytää jälleen ensi viikosta lähtien. Kaksi muuta lajia jääköön vielä mietintämyssyyn.

Ja jos sinulle on se oma juttusi jonka tekeminen on kuin suklaakakkua söisi, niin mitä sitä hyvää sitten muuttamaan. Nauti siitä! Hyvä voi välillä kuitenkin maustaa sitä kakkua jotenkin, eli kokeilla jotain muuta muotoa harrastuksesta. Juoksijat kokeilevat polkujuoksua ja pallopelailijat ottavat kenties kovempia vastustajia.

blogit_hannele_ballmaster

Vietin viikonlopun Euroopan suurimmassa keilailutapahtumassa Helsingissä. Ballmaster Open on minulle yksi vuoden kohokohdista ja nautin kovasti tapahtumasta. Ballmasterissa tunnelma on aivan erikoinen, koska paikalla ovat maailman parhaat keilaajat.  Meille kaikille liikunnassa on tärkeitä eri asiat.  Jäin miettimään, että mitä vinkkejä lajivalintaan voisin teille antaa ja mitkä ovat niitä asioita joiden takia minä edelleen näiden vuosien jälkeen keilaan ?

Totta kai yksi syy on kilpailullisuus, jota minusta löytyy. Itselleni on tärkeää myös haasteet, joita varsinkin keilailun kaltainen laji tuo, siinä kun ei voi koskaan olla täydellinen. Yksi todella iso syy miksi radoilla viihdyn, ovat lajitoverit. Olen sosiaalinen ihminen ja nautin toisten ihmisten seurasta. Keilailussa saa kuitenkin myös omaa aikaa, koska sitä voi harrastaa sekä yksin kuin porukassa.

Toivoisin siis, että sinäkin punnitsisit mitkä asiat ovat sinulle liikunnassa tärkeää. Onko se sosiaalisuus, oma rauha, mielen vai kehon kehittäminen tai kenties itsensävoittaminen? Pienen pohdiskelun jälkeen varmaan tulee mieleen jokin laji tai liikuntamuoto mitä voisit kokeilla, tai muuten monipuolistaa liikuntaasi.

Reipasta alkanutta vuotta!

Tsemppiterkuin: Hannele

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *