Blogit

Taukojumppaa tanssin keinoin

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Suomen Urheiluopiston lähtökohta opetuksessa on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat syksyn 2015 ajan opiskelijamme Hantta Liuttu, Nea Vallin, Elias Harala ja Kiia Mantere. Tällä kertaa kirjoitusvuorossa on Nea.

Opiskelu Vierumäellä on ollut heti alusta asti erittäin työelämälähtöistä. Opitut asiat viedään aina käytäntöön.

On aineita ja teemoja, joiden perusteita opiskellaan luennoilla. Tällaisia ovat esimerkiksi anatomia, yrittäjyysopinnot ja ravitsemus. Lopulta nämä opit linkittyvät kuitenkin aina johonkin tekemiseen.

Anatomian luennot kulkivat samaan aikaan kuntosaliharjoittelun kanssa, ravitsemusluennoilla saatuja tietoja käytettiin heti Perhe on paras -kurssin aikaan järjestetyssä terveyskioskissa. Yrittäjyysopintojen luentojen pohjalta kehitämme puolestaan omien NY-yrityksiemme toimintaa ja opimme toisten NY-yritysten kanssa keskustellen. Nämä opit viedään suoraan kentälle hyvinvointipäivissä ja leireillä.

Viimeisen vuoden liikunnanohjauksen perustutkinnon eli LPT-ohjelman opiskelijat ovat tänä vuonna valinneet terveysliikunnan, valmennuksen tai luonto- ja elämysliikunnan valinnaiseksi opinnoksi. Itse valitsin terveysliikunnan. NY-yritykset ovat valinnaisten aineiden sisällä muodostuneita harjoitusyrityksiä. Liikuntapalvelu Rajaton NY, johon itse kuulun, on kolmen terveysliikunnan valinneen nuoren naisen tiimi.

Hiljattain terveysliikunnan vastaava opettaja Mari Helminen kertoi hyvästä mahdollisuudesta päästä ohjaamaan taukojumppaa Vierumäen henkilöstölle. Tartuin tarjoukseen!

Mielestäni paras käyntikortti on oma heittäytyminen ja oman persoonan näyttäminen livenä. Mukanani oli myös luokkatoverini Oona Roisko, hän on mukana Genom Sport NY:ssä. Genom Sportista kuulette lisää myöhemmin 😉

Lähdimme kehittämään taukojumppaa Vierumäen henkilöstöpäivään.

Itselleni sana taukojumppa tuo mieleen ehkä hieman tylsän hetken, jossa tarkoituksena olisi saada veri kiertämään ja ajattelu taas selkeäksi esim. työpäivän välissä. Haluan ohjata jotain, mikä saa hymyn huulille ja mielen virkeäksi. Taukojumppa voi olla myös kivaa! Tanssi on oma lajini ja taukojumppa tanssin keinoin oli minulle luonteva vaihtoehto. Juttelimme Oonan kanssa mikä olisi piristävä, rento ja huumorilla höystetty musiikki taukojumppaan. Minuuttia pidempään ei tarvinnut miettiä. Antti Tuiskun Keinutaan! Siinä saa heiluttaa peppua ja tehdä sitä kuuluisaa lantioliikettä – toimi!

Menimme Oonan kanssa Ballroomiin henkilöstöpäivään kuten oli sovittu. Taukojumppa tuli kuitenkin yllätyksenä monelle. Pyysin reippaasti kaikkia seisomaan ja ottamaan omaa tilaa. Jo pelkkien liikkeiden läpikäynti sai iloisia hymyjä aikaan, saati sitten, kun laitoin musiikin käyntiin – sali syttyi toden teolla!

Helpossa koreografiassa oli leikittelyä naisten ja miesten sooloilla, joka selkeästi innosti suurta osaa.

blogi_opiskelijat_taukojumppa

Fiilis taukojumpan jälkeen oli erittäin hyvä, ihanaa, että sain olla välittämässä liikunnan iloa!

Liikkumisiin,

Nea

 

PS. Mikäli haluat itsekin päästä liikunnan pyörteisiin, käy kurkkaamassa:

https://www.facebook.com/liikuntapalvelurajaton/?fref=ts

Liikuntapalvelu Rajaton NY järjestää Hyvinvointipäivän la 28.11. Vierumäellä: ryhmäliikuntaa, ravistemusluento ja paljon muuta!

Paikkoja rajoitettu määrä, joten toimi nopeasti 😉

 

11.11.2015 14:05

Heidi Kirén

Hienoa!
Iloa ja virkistystä päivään!
Hyvä tytöt!

11.11.2015 13:22

Päivi Kiviharju

Paras taukojumppa ikinä! 🙂

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *