Blogit

Tervetuloa kurkistamaan opiskelijaelämäämme

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Suomen Urheiluopiston lähtökohta opetuksessa on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat syksyn 2015 ajan opiskelijamme Hantta Liuttu, Nea Vallin, Elias Harala ja Kiia Mantere.

Suomen Urheiluopiston opiskelijat ovat perustaneet alueelle tänäkin syksynä NY-yrityksiä, joissa on tavoitteena liikuttaa eri-ikäisiä ihmisiä ja saada hiukeita kokemuksia sekä itselle että asiakkaille. Porukallamme on yhteensä kuusi yritystä ja jokainen on erikoistunut oman valinnaisaineen mukaan.

Luonto ja elämysliikunta -ryhmä järjestää vaelluksia ja erilaisia aktiviteetteja luonnossa. Joukossa on mm. melontaa. Terveysliikunnan kurssilla on tavoitteena parantaa ihmisten hyvinvointia erilaisten virkistyspäivien ja liikuntatapahtumien kautta. Terveysliikunann porukka haluaa myös antaa asiakkaille monipuolista liikuntaneuvontaa ja saliohjausta. Valmennuksen porukalla on suunnitteilla lapsille monia erilaisia turnauksia ja yksilövalmennusta eri-ikäisille.

Kerromme jokainen vuorollamme syksyn aikana kaikkien kuuden yrityksen toiminnasta ja arjesta Vierumäellä. Samalla avaamme hieman ovea opiskelijaelämäämme Vierumäelle.

NY-yritys pähkinänkuoressa:

  • opiskelijoiden muodostama harjoitusyritys, joka toimii esim. yhden lukukauden ajan.
  • tarkoituksena on harjoitella työelämätaitoja ja yrittäjyyttä
  • NY-yritys toimii ihan oikeilla euroilla ja myy tuotteitaan sekä palveluitaan asiakkaille

Tässä vielä lisätietoa meistä syksyn 2015 kirjoittajista:

blogi_opiskelija_syksy20151

Olen Nea Vallin, opiskelen viimeistä vuotta liikuntaneuvojaksi. Linjani on siis LPT (liikunnanohjauksen perustutkinto).

Olen harrastanut joukkuevoimistelua pikkutytöstä asti. Yläasteikäisenä laji vaihtui voimistelusta tanssin maailmaan. Eri tanssityylit ovatkin pitäneet siitä asti minut liikkeellä. Minulla on pitkä harrastuspohja tanssin puolella, niin tanssijana kuin ohjaajanakin.

Miten päädyin Vierumäelle? Se onkin pitkä tarina. Monet eri pääsykoevuodet vierähtivät. Hakukohteet vaihtelivat laidasta laitaan, ennen kuin tajusin, että voisin opiskella ammattiin, joka on ollut minulle rakas harrastus: ohjaaminen. Liikuntaneuvontaa opiskellessa tämä ajatus on vain vahvistunut. Olen oikeassa paikassa, vihdoin.

Liikkumisiin!

blogi_opiskelija_kiia

Olen Kiia Mantere ja opiskelen Vierumäellä LPT:llä viimeistä vuotta. Innostuin liikunnasta totisesti vuonna 2012 treenattuani poliisikoulun pääsykokeisiin. Sisäänpääsy jäi pienestä kiinni ja aloin samalla miettimään alaa liikunnan parissa. Kouluttauduin Personal Traineriksi ja nyt olen Vierumäellä oppimassa alasta lisää. Lajitaustaa minulla on telinevoimistelusta ja thainyrkkeilystä. Nykyään crossfit, juoksu ja hiihto täyttävät vapaa-aikani.

blogi_opiskelija_syksy20154

Nimeni on Elias Harala, tuttavallisemmin Elkku. Olen 22 -vuotias poikanen Tampereelta. Viimeisestä kolmesta vuodesta tosin olen viettänyt enemmän aikaa Vierumäellä kuin kotikonnuillani, mikä on osoittautunut vallan loistavaksi valinnaksi!

Olen miettinyt peruskoulun 9. luokasta lähtien vakavasti, mitä haluaisin tehdä koulun ja työn suhteen. Mitä haluaisin opiskella? Tuntuu hassulta, että minulla ei vielä lukiossakaan käynyt kertaakaan mielessä liikunta-ala opiskelupaikkana tai ammattina. Olenhan aina rakastanut liikuntaa.

Lukion jälkeen menin luonnollisesti valtion hotelliin, armeijan leipiin, jossa johtajakoulutuksessa innostuin kovasti kouluttamisesta. Huomasin, että minulla voisi oikeasti olla jopa annettavaa opetusalalle. Kotiutumisen jälkeen tehtyäni pari kuukautta töitä Isoäitini löysi lehdestä ilmoituksen, jossa luki että Vierumäellä aiotaan järjestää liikunnanohjauksen peruskurssi (LOP). Se tuntui heti loistavalta mahdollisuudelta päästä ponnistamaan liikunta-alalle.

LOP  tuli ja meni, nopeasti ja mukavasti. Innostuin kurssilla alasta niin, että halusin hakea liikunnanohjauksen perustutkintoon (LPT), jossa opiskelen nyt toista ja samalla viimeistä vuotta. Ja kyllä täällä tarkenee!

Koulun ohella pelaan jalkapalloa ja futsalia. Nykyinen seurani on PJK, jonka kanssa pelaamme jalkapalloa tällä hetkellä miesten Kolmosessa ja futsalia juuri alkavalla kaudella miesten Ykkösessä.

blogi_opiskelija_syksy20153

Olen Hannamari Liuttu, mutta kaikki kutsuvat minua Hantaksi. Asun Vantaalla ja täytin 2015 keväällä 18 vuotta. Harrastan koripalloa ja olen pelannut sitä jo reilut 10 vuotta. Käyn myös säännöllisesti salilla ja juoksulenkeillä.

Päädyin Vierumäelle opiskelemaan vanhempieni innoittamana liikunnanperustutkintoa, sillä tiesin jo yläasteella ettei minusta olisi ollut lukutuokaksi lukioon. Opiskelen nyt kolmatta ja viimeistä vuotta Vierumäellä.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *