Blogit

Testissä hiihtäjän kuntopiiri

Keskiviikkona 15.11. oli hiihtoporukan toisen yhteistreenin vuoro. Tällä kertaa valmentaja Ismo ei päässyt paikalle, mutta saatiin ihanan pirteä Heidi Hyttinen ohjaamaan kuntopiiri Ismon ohjeiden mukaan.

”Kelit kun kelit niin ulkona on tullut treenattua. Olikin mukava, että yhteistreenin merkeissä olimme sisätiloissa. Kuntosali oli puheissamme muutama viikko sitten, mutta matkan varrella se olikin muuttunut kuntopiiriksi. Iloiseksi yllätykseksi se ei ollut aivan perinteinen kuntopiiri, ” Mira kertoo.

Heidi ohjeistaa likat ennen treenin alkua.

Ismon treeni oli supertehokas! Treeni sisälsi monipuolisia, pääasiassa kehon omalla painolla tehtäviä lihaskuntoliikkeitä ja niiden lomaan jaksotettua aerobista hölkkää. ”Treenin teimme niin, että jokaisen lihaskuntoliikkeen jälkeen juoksimme 200 metrin juoksuradan ympäri. Treeni kulki joutuisasti, ja eteni tähän tahtiin: 20 syväkyykkyä, väliin 200 metrin juoksu, jälleen 20 syväkyykkyä, 200 metrin juoksu, 15 vatsaa ja 200 metrin juoksu… Yhteensä juoksua tuli alku- ja loppuverkka mukaan laskettuna reilu 4 km, ” Elina muistelee.

Kuntopiirin ohjeet saat tästä alta mukaasi. Kokeile itse seuraavalla kerralla, kun kuntopiirikärpänen puree!

Hiihtäjän kuntopiiri:

3×20 syväkyykky
2×15 istumaannousu
2×10 punnerrus
2×10 askelkyykky (kullekin puolelle)
2×10 istumaannousu ristiin (kullekin puolelle)
2×10 kuntopallon heitto eteen
2×10 spartalainen
2×10 lantion nosto
2×10 kuntopallon heitto taakse

 Liikkeiden välissä noin 200 metrin hölkkä tai sopiva aerobinen osuus esimerkiksi kuntopyörällä tai soutulaitteella. Alkulämmittelyksi ja loppujäähdyttelyksi soveltuu kevyt hölkkä ja lyhyet venyttelyt.

”Kuntopiirin raskautta pystyy helposti vaihtelemaan niin juoksunopeudella kuin lihaskuntoliikkeissä eri painoja käyttämällä. Itse kaipasin painoja joihinkin lihaskuntoliikkeistä. Mikään ei niitä kuitenkaan omissa treeneissä estä lisäämästä. Täytyy vain muistaa lähteä hillitysti liikkeelle,” Mira muistelee.

Miran mallisuoritus kuntopallon heitosta.

Irikselle kuntopiirin toteutus oli uutta. ”Tällä lailla en ole kuntopiiriä koskaan toteuttanut. Juokseminen tuntui aina palkinnolta, oli ihana päästä juoksukierrokselle rankkojen kyykkyjen jälkeen ja toisaalta oli juoksemisen jälkeen ihana päästä hetkeksi tekemään vaikka vatsoja. Jos viimeksi tuntui vähän lihaksissa, tämän treenin jälkeen lihakset huutavat hoosiannaa!” Iris nauraa.

”Olo oli energinen ja innostunut harjoituksen jälkeen. Oli kiva huomata, että energiaa jäi vielä treenin jälkeenkin. Kuntopiiri oli tehokas ja minulle ihan uudella tavalla toteutettu. Treenin teki erityisen mieluisaksi se, että tekeminen vaihtui koko ajan, aika meni kuin siivillä. Tällaisia harjoituksia tulen tekemään varmasti jatkossakin”, Elina iloitsee.

”Treeni oli rankka, itse siitä tuli tehtyä vielä rankempi hölkkäosuuksilla, jotka olisi pitänyt kevyesti hölkätä. Todellisuudessa vauhti oli kyllä reippaasti pk-tason yläpuolella. Sain kuitenkin omalta osaltani kiitettävästi suoritettua treenin loppuun asti,” Piitu kertoo.

Piitu ja Iris punnertaa like never before!

”Täytyy myöntää, että kuntopiiriä on tullut tehtyä ihan liian vähän, vaikka testeissä selvisi, että lihaskunnossa on vielä petrattavaa. Tykkään juosta ja sauvakävelystä on tullut lähes jokapäiväinen liikuntamuoto, mutta lihaskuntoa olen yhä tehnyt aivan liian vähän”, Iiris kertoo.

Treeniporukalle on kehittynyt mahtava tsemppihenki ja yhdessä tekemisen meininki, vaikka yhteisiä treenikertoja alla on vasta muutama. ”Ihan mieletöntä kyllä treenata ihanien ja tsemppaavien naisten kanssa. Kaikki treenit tulee tehtyä kunnolla loppuun ja asti aina itseään haastaen, kun on astetta kovempi kuntoiset treenikaverit”, Piitu hehkuttaa. ”Meille on kehittynyt todella hyvä yhteishenki tämän porukan kanssa. On huippua mennä treeneihin, joissa nauretaan ja tsempataan toisiamme”, Iris, Elina ja Mira komppaavat.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *