Blogit

Torstai on seikkailua täynnä!

Nyt se on jälleen todistettu: Asenne ratkaisee. Aina.

Niin myös tänään, vaikka aamuni alkoikin sillä, että nukuin lahjakkaasti pommiin. Vierumäelle ajaessani mietin moneen kertaan, miten tässä nyt saisi itsensä hereille tähän päivään, kun ei meinannut oikein päivä lähteä käyntiin.

Hetken aikaa toimistolla istuttuani pakkasin kameran laukkuun ja lähdin kohti Classic-golfkenttää, jossa on meneillään laaja perusparannus. Remonttihommia voidaan jatkaa vielä hetken aikaa ennen pakkasia ja päätin mennä jututtamaan kaivinkoneurakoitsija Jouni Lehtosta.

Hän on työskennellyt golfkentilllämme koneidensa kanssa jo parikymmentä vuotta ja hänen tarkkaa työtään arvostetaan. Golfkentän kun on oltava just eikä melkein. Ja Jounin jäljiltä näin on.

Jouni oli tänä aamuna kuutosväylällä, jossa on meneillään viheriön remontti. Se on tarkoitus saada valmiiksi kauden aikana. Classic-golfkentän remontin vaiheista voit lukea tarkemmin projektia varten perustetulta nettisivulta.

Maistuisiko kääretorttu? 🙂

Golfkentälle päästyäni keksin, miten saan päivän käyntiin: Tietenkin ajamalla kaivinkonetta! Olen kerran aiemmin saanut olla kaivinkoneen ohjaksissa ja voi pojat, miten hauskaa puuhaa se on. Mutta myös äärimmäisen vaikeaa.

Kysyin jälleen Jounilta nätisti, saisinko ohjata vähäsen kaivinkonetta. Ja kyllähän se kävi. Paikalle saapui myös meidän apulaiskenttämestari Tuula Töyrylä, joka otti minun kaivuuharjoituksistani videota ja kuvia.

 

Oli myös mielenkiintoista seurata sivusta sitä, miten rautaiset ammattilaiset keskustelivat kentän työnjaosta ja seuraavista vaiheista remontin osalta. En ymmärtänyt puoliakaan heidän puheistaan, mutta vuorovaikutus osapuolten välillä näytti toimivan hyvin. Ja silloin yleensä tietää, että homma rullaa.

Törmäsin kentällä myös muutamiin sisukkaisiin golfareihin, joiden kausi on vuodenaikaan nähden lämpimien kelien ansiosta jatkunut tänne saakka.

blogi_terhi_golfarit_marraskuussa

Anita ja Ilmari Hakala golfaavat innolla vielä marraskuussakin.

Kaivurin puikoista laavulle nuorten pariin

Golfkentältä lähdin suunnistamaan kohti Kalattoman laavua, joka sijaitsee ulkoilureitti Opiston kympin varrella. Onneksi sain Jounin mukaan paikallisoppaaksi, sillä tämä alueemme on sen verran iso, etten kyllä olisi omilla suunnistustaidoillani yksin löytänyt laavulle.

Tiesin, että laavulla olisi käynnissä Mun juttu – meidän tulevaisuus -hankkeen ensimmäinen workshop. Kyseinen hanke on lähellä sydäntäni, sillä sen tarkoituksena on auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Tavoitteena on tarjota nuorille hyvän elämän eväitä esimerkiksi luontoliikunnan keinoin.

Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen ESR-hanke ja Vierumäki on mukana yhtenä toteuttajana. Lisää hankkeesta voit lukea täältä.

Laavulta löytyi iloinen ja innostunut porukka, jota johtivat Mun Juttu -hankkeen Vierumäen projektipäällikkö Anna Lappalainen sekä Outward Boundin Michelle Suni.

Anna Lappalainen ja Michelle Suni ohjasivat nuoria Kalattoman laavulla.

Anna Lappalainen ja Michelle Suni ohjasivat nuoria Kalattoman laavulla.

Annan ja Michellen lisäksi laavulta löytyi kasa nuoria, joista osa oli Vierumäen liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijoita ja osa Lahden nuorisopalveluiden Starttipajan nuoria. Ideana oli, että Vierumäen opiskelijat opastavat Starttipajan nuoria esimerkiksi siinä, miten luonnossa liikutaan viisaasti tai miten  sytytetään nuotio ja keitetään trangialla ruokaa. Näin nuoret saavat jeesata toisia nuoria sekä oppia toinen toisiltaan arvokkaiden kokemusten kautta. Aika mieletöntä!

blogi_terhi_munjuttu3

Tuli todella hyvä mieli, kun seurasin hetken tohinaa laavulla. Toivottavasti laavulta ottamistani kuvista välittyisi sama tunnelma edes vähäsen.

blogi_terhi_munjuttu

Laavulta suunnistin heti kirjoittamaan tätä juttua sydän torstaitoivoa täynnä. Valoa ja lämpöä rintaan teillekin, lukijat!

 

Terhi <3

blogi_terhi_maisema_kalattoman_laavu

 

 

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *