Blogit

Työhyvinvoinnin pitkä historia Vierumäellä

Suomi 100v. – Vierumäki 90v. – Työhyvinvointi 30v.

Suomen Urheiluopisto on perustettu 1927 ja tänä vuonna juhlimme Suomen lisäksi 90 vuotista Vierumäkeä. Kansanterveyden edistäminen ja liikuntakasvatus eri muodoissaan elämänkaaren eri vaiheissa on ollut missiomme alusta alkaen.

Aitajuoksu

1980-luvulla perustettiin Suomen Urheiluopistolle, Vierumäelle, Liikunnan ja urheilun neuvonta ja seuranta-asema (Lunsa) palvelemaan huippu-urheilijoiden suorituskykyä ja terveyttä. Testausyksikkö käsitti 3 testipyörää hapenottokyvyn mittaukseen ja pienen laboratorion, jossa analysoitiin maitohappoja ja perusverenkuva (pvk).  Testaus oli tuolloin puhtaasti urheilijatestausta ja testejä tehtiin vuosittain muutama sata.

Työhyvinvointitoiminta alkaa

80-luvun puolessavälissä Vierumäellä kävi yhä enemmän yritysjohtajia pitämässä kokouksia ja yritysjohto alkoi kiinnostua omasta kunnostaan, terveydestään ja sen mittaamisesta osana työkykyä ja hyvinvointia. Testausaseman toimintaa laajennettiin tuolloin koskemaan tavallisia kuntoilijoita ja normaalia väestöä, ei vain urheilijoita. Tämä käytännön tarpeesta ja mielenkiinnosta syntynyt testipaketti sai nimen ”johtajatesti” ja se on yhä nykyisen Liikunta- ja terveysklinikan tuotevalikoimassa.  Johtajatesti ja siihen liittyvä valmennus olivat alussa merkittävä osa testaustoiminnan laajenemista. Vähitellen  testaustoiminta yleistyi myös  yritysten  muihin ryhmiin, esimiehiin ja lopulta työntekijöihin. Kokouspaketteihin ja erilaisiin yritysten liikuntapäiviin ja kursseihin alettiin Vierumäellä systemaattisesti tarjota kuntotestausta ja valmennusta ja siitä lähti käyntiin Vierumäellä yrityksille tarjottava liikunnallinen työhyvinvointitoiminta. Asiakaslähtöistä toimintaa siis alusta alkaen!

testipalaute, testaus, liikunta- ja terveysklinikka

Alun kolmen testipyörän ja muutaman sadan vuosittaisen testimäärän jälkeen testaustoiminta kasvoi parhaimmillaan 10 000 testiin vuosittain.  Vierumäki on ollut edelläkävijä Urheiluopistojen testaustoiminnassa. Henkilökohtaiset testitulokset ja palaute ohjeineen sekä valmennuksellinen ote on ollut merkittävä osa testausta heti alusta lähtien. Palauteluento on yhä edelleen tärkeä osa testausprosessia.

liikunta- ja terveysklinikka, testaus

1991 tuli tietokonepohjainen testausjärjestelmä, johon silloinen testauspäällikkö Matti Heikkilä suunnitteli kuntoprofiilit ja valmennusohjeet. Siitä lähtien kuntotestidataa on kertynyt. Tällöin oli 5 testauspyörää ja  samalla tuli monitoroitu sykeseuranta  testin aikana mukaan kuvaan. Toiminnan kasvaessa  6000–7000 testiin, alettiin suunnitella isompaa testausyksikköä vastaamaan senhetkistä kysyntää kuntotestien ja valmennusohjelmien teossa. Testipyörien määrä lisättiin seitsemään. Vuoteen 1999 pärjättiin vanhoilla testipyörillä ja v. 2000 saatiin uudet kahden testisalin tilat, joihin mahtuu yhteensä 16 pyörää silloiselle Lääkäriasemalle.

liikunta- ja terveysklinikka

Toiminta 2000 luvulla- evidenssiä ja mobiilia

Tällä hetkellä on tallennettu yli 200 000 kuntotestausta ja data on ainutlaatuinen otos tavallisista suomalaisista työikäisistä sekä kunnon, painon että vyötärönympäryksen kehityksen suhteen yli 20 vuoden aikana Suomessa.  Liikunnallisen työhyvinvointitoimintamme vaikuttavuus tuli puolestaan todennettua väitöskirjassani 2015. Fyysisen kunnon paraneminen oli merkitsevästi yhteydessä vähentyneeseen stressiin ja parantuneeseen koettuun työkykyyn, vuoden mittaisen liikunnallisen työhyvinvointiprojektin jälkeen.

vierumaki_happy-healthy_puhelin_sovelluksella-1

Testaustoiminnan arjessa näkyy jo suomalaisten kuntotason heikkeneminen ja ylipainon merkittävä lisääntyminen sekä vähän liikkuvien haasteet tänä päivänä. Tavoite onkin ohjata toimintaa liikuntapassiivisten ihmisten ohjauksen ja valmennuksen suuntaan. Arkiaktiivisuuden lisääminen, liiallisen istumisen vähentäminen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen ovat merkittävä osa sekä fyysisen että psyykkisen työkyvyn tukemista ja työhyvinvoinnin kehittämistä Suomessa tällä hetkellä ja tulevaisuudessa.

Digiaikaan olemme siirtyneet Happy Healthy People at Work työhyvinvoinnin mobiilpalvelun avulla, josta olen aiemmissa blogeissani kirjoittanutkin.

Onnea Suomi, onnea Vierumäki!

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *