Blogit

Työpaikkaliikunnasta virtaa ja energiaa työpäivään!

Meillä Vierumäellä on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja henkilöstön työpaikkaliikuntaan on satsattu esimerkillisesti. Henkilöstön terveyden edistäminen ja liikunnallisen elämäntavan tukeminen ovat tärkeä osa työkykyä ylläpitävää ja hyvinvointia edistävää toimintaa. On myös vahvaa tutkimusnäyttöä siitä, että hyvä fyysinen kunto on yhteydessä parempaan koettuun työkykyyn.

Vierumäen henkilöstöllä on mahdollisuus käyttää uimahallia, kahta kuntosalia sekä osallistua Active hour-liikuntatunneille veloituksetta. Lisäksi liikunta-alan opiskelijat toteuttavat työssäoppimisen projekteina erilaista ryhmäliikuntaa henkilöstölle. Näistä esimerkkeinä opiskelijoiden toteuttamat personal trainer projektit, jolloin on mahdollista saada henkilökohtaista liikunta- ja ravitsemus valmennusta. Tällä hetkellä ovat meneillään kuuden viikon ja kuuden kuukauden Pt-projektit. Taukojumppaa on ryhmäohjauksena keskiviikko aamuisin ja lisäksi Periscope-lähetyksen välityksellä on mahdollista tehdä taukojumppaa itselle sopivana ajankohtana, vaikka puhelimen ruudulta. Tiistai iltapäivisin ja keskiviikko aamuisin on monipuolinen tarjonta ohjattua liikuntaa joogasta sulkapalloon ja kaikkea siltä väliltä.

taukojumppa1

Eikä tässä vielä kaikki! Aloitimme elokuussa henkilöstön aktivoinnin Vierumäellä kehitetyn digitaalisen Happy Health People at Work työhyvinvoinnin mobiilipalvelun avulla. Palveluun kuuluu pieni alkukysely ja sen pohjalta käyttäjälle ohjautuu kyselyn perusteella oman kuntotason mukainen kestävyyskunto-ohjelma. Palvelusta löytyy lajikohtaisia ohjeita liikuntaan videoiden ja kuvien avulla. Saat myös vinkkejä terveelliseen ravitsemukseen, uneen ja stressinhallintaan. Voit tehdä, vaikka pienen rentoutusharjoituksen ja mielikuvamatkan Vierumäen ihanissa maisemissa mobiilipalvelun avulla. Suosittelen!

Vireä Vierumäki on aktiivinen ja esimerkillinen henkilöstönsä liikuttaja ja toivomme muiden yritysten ottavan meistä mallia henkilöstön aktivoinnissa.  Säännöllinen kohtuukuormitteinen liikunta pitää yllä hyvää fyysistä kuntoa ja työkykyä sekä auttaa jaksamaan arjen ja työelämän haasteissa!

Vierumäen henkilöstöliikuntamalli oli esillä myös Työ, Terveys, Turvallisuus (4/2016) lehden juttusarjassa ”Ilmianna oma hyvä työyhteisösi”, kiitokset tästä Tero Kyrkölle!

Jos sinä olet kiinnostunut toteuttamaan Vierumäen työhyvinvoinnin -mallia tai Happy Healthy People at Work- mobiilivalmennusta työpaikallasi, katso lisää täältä ja ota yhteyttä meihin.

OIli_Happyhealthypeople

Aktiivista talven alkua!

Oili

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *