Blogit

Urheilu ja liikuntabuumi lähellä sydäntä

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Suomen Urheiluopiston lähtökohta opetuksessa on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat syksyn 2015 ajan opiskelijamme Hantta Liuttu, Nea Vallin, Elias Harala ja Kiia Mantere. Tällä kertaa kirjoitusvuorossa on Kiia.

Opiskelijaelämää Vierumäellä pääsee nyt seuraamaan tämän blogin kautta ja seuraavaksi onkin aika esitellä tästä kirjoittavat ihmiset – niin sporttiset, kauniit ja komeat liikuntaneuvojaopiskelijat!

Kirjoituksemme tulevat kertomaan elämästä Suomen Urheiluopistossa. Vierumäen opiskelumahdollisuudet ovat hyvinkin monipuoliset ja varmasti monien tiedossa, mutta millaista opiskelu täällä sitten oikeasti on? Postauksemme tuovat näkökulmia tähän opiskelijan silmin. Mutta nyt taitaa olla pienen esittelyn aika:

Olemme joukko ahkeria ja positiivisia, tulevia liikunta-alan rautaisia ammattilaisia. Taitaa olla turha mainita, että tällä jengillä urheilu on sydäntä lähellä. Potentiaalia riittää mitä erilaisimpiin liikunta-alan työtehtäviin ja itsevarmuutta (ja tietysti sitä osaamista) on ollut aikaa vahvistaa osalla vuoden ja osalla kahden vuoden ajan.

Vapaa-aika opistolla kuluu pitkälti liikunnan merkeissä, sillä alueelta löytyy mahdollisuuksia pelata niin frisbeegolfia kuin sitä perinteistäkin viheriölajia. Kuntosalille ja uimaan pääsee iltaan asti. Voimme myös koota kaverit kasaan ja laittaa lentopallomatsi pystyyn. Rauhallisempaa illanviettoa kaipaaville löytyy sauna ja uimahallin kylpyläosasto.

Tämän vuoden elokuussa alkoi viimeinen vuotemme Suomen Urheiluopistossa ja kaiken sujuessa suunnitellusti valmistuminen häämöttää minulla keväällä 2016. Koulutuksemme on ammatillinen eli valmistaa suoraan työelämään, mutta useimmilla on haaveita jatko-opinnoista ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Kuitenkin valmistumisen jälkeen ovet ovat meille avoimia ja mahdollisuuksia laittaa jalkaa yhden tai useammankin oven väliin jo koulutuksen aikana ovat rajattomat. Vierumäen koulutustahan arvostetaan työmarkkinoilla suuresti – tai näin meille ainakin väitetään.

Lajit, mieltymykset ja uratavoitteet poikkeavat porukkamme kesken osittain hyvinkin suuresti, mutta on yksi asia, mitä meitä vahvasti yhdistää: ihmisten liikuttaminen.

Osa meistä haaveilee työstä Personal Trainerina, osa liikunta-alan yrittäjänä, osa valmennustehtävistä ja jonkun tiet voivat viedä ulkomaille asti. Liikuntabuumi käy tällä hetkellä kuumempana kuin koskaan – eikä loppua näy – mikä toivottavasti mahdollistaa meille unelmauran. Loppujen lopuksi kaikki riippuu omasta asennoitumisesta ja työpanoksesta ja toki työharjoittelupaikkojen valinnallakin voi vaikuttaa.

Kuten rakas rehtorimmekin meille heti opintojen alussa opetti: asenne alussa ratkaisee lopputuloksen!

Vielä syksyisin terkuin,

Kiia Mantere, LPT-opiskelija

blogi_opiskelija_kiia

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *