Blogit

Urheilun ja musiikin huumaa – Robin ja legendat

Robin, Robin Packalen

Nyt on takana sellainen viikonloppu, etten edes tiedä, mistä päästä alkaisin sitä tähän tekstiksi purkamaan. Vierumäellä sai lauantaina elää todeksi sekä urheilun että musiikin huumaa, kun ulkojäällä nähtiin jääkiekkolegendoja ja Areenan lavan valtasi puolestaan Robin.

Aloitetaan vaikka siitä, kun saavuin alueelle lauantaina klo 15.30. Menin suoraan jäähallille aistimaan illan Legendat jäällä -ottelun tunnelmia. Ottelu liittyi Pohjola-leiriin, joka vietti 60-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Jääkiekkoliitto kutsuu joka vuosi Vierumäelle tietyn ikäluokan parhaat pelaajat Pohjola-leirille. Liiton lisäksi leirin taustajoukoissa on vahvasti Pohjola Vakuutus, jonka mukaan leiri on myös nimetty.

Tänä vuonna leirikutsun sai yhteensä 102 vuonna 2001 syntynyttä pelaajaa – 12 maalivahtia, 36 puolustajaa ja 54 hyökkääjää. Näistä nuorukaista 44 pelaajaa saavat keväällä kutsun ikäluokkansa ensimmäiselle maajoukkueen testileirille. Pohjola-leiri on siis tärkeä alkusysäys leijonanpolulle eli maajoukkueuralle.

Koska leirillä oli tänä vuonna 60. juhlavuosi, sen kunniaksi järjestettiin Vierumäellä Legendat jäällä -ottelu, jossa mm. Raipe Helminen, Jere Lehtinen ja Juha Lind vetivät luistimet takaisin jalkaan. Matsia oli seuraamassa leiriläiset sekä heidän perheensä. Lisäksi osa leiriläisistä pääsi myös jäälle pelaamaan legendoja vastaan.

Kun saavuin jäähallille, ihan ensimmäisenä näin legendaarisen huoltajan Erkki “Neka” Haapasen. Siinä sitten lyöttäydyin Nekan kanssa jutulle ja eipä aikaakaan, kun Juha “Lintu” Lind saapui jäähallille ja totesi ihan ensimmäisenä, että haluaisi Nekan teroittavan luistimensa.

Kysyin Nekalta pääsenkö mukaan seuraamaan mestaria työssään. Ja toki pääsin.

Hallilta lähdin suunnistamaan Areenalle, jossa alkoi klo 16.30 maissa Robinin Meet & Greet -tilaisuus. Tämä olikin aivan ihana elämysmatka takaisin teini-ikään! Areenan edessä oli aamusta asti ollut odottamassa Robinin faneja, jotka kertoivat innoissaan nähneensä idolinsa vilaukselta aiemmin.

Löysin näiden innokkaiden teinityttöjen joukosta myös Petran, joka voitti viime viikolla Vierumäen Facebook-kisan, jossa palkintona oli päästä tapaamaan Robinia. Liityin teinien joukkoon ja pääsin mukaan tapaamaan Robinia Meet & Greet -tilaisuuteen.

Robin

Vierumäen Facebook-kilpailun voittaja Petra Saalasti pääsi tapaamaan Robinia.

Kokeneimmat fanit tiesivät jo kertoa etukäteen mitä Meet & Greetissä tapahtuu:

“No siellä on tarjolla pommacia ja suklaata ja sit jokainen pääsee vuorollaan kuvaan Robinin kanssa.”

Ja näin homma kutakuinkin meni. Meitä suunnisti noin kolmenkymmenen hengen ryhmä Areenassa olevaan kokoustilaan ja pian myös Robin saapui sinne. Olin yllättynyt siitä, miten rento tunnelma tapaamisessa oli. Robin selvästi tunsi osan faneistaan jo ennestään. Lisäksi artisti oli hyvin läsnä tilanteessa. Mietin mielessäni, että ei meikäläisen teiniaikoina ollut mitään tietoa tällaisesta fanikulttuurista 🙂

Meet & Greet -tilaisuuden koskettavin hetki oli, kun eräs Robinin faneista pyysi artistia laulamaan kanssaan Onnellinen -laulun kertosäkeen. Ja Robin toteutti toiveen. Alla olevalta videolta voitte kuunnella, miltä Onnellinen -biisi kuulosti duettona.

Meet & Greetin jälkeen oli aika suunnata kohti ulkojäätä ja legendojen ottelua. Olin aivan fiiliksissä, kun näin nuoret leiriläiset omien seurojensa pelipaidat päällä katsomassa kaukalon laidalla legendoja jäällä. Lisäksi paikalla oli muuta yleisöä sekä Yle kuvaamassa.

Toivon, että Vierumäellä pystyttäisiin järjestämään Legendat jäällä -ottelun kaltaisia tapahtumia jatkossakin. Tässä tapahtumassa oli mieletön fiilis ja ulkojää oli loistava valinta ottelulle. Tunnelma kohosi sitä mukaa, kun aurinko laski ottelun edetessä mailleen.

Ennen ottelun alkua leiriläiset muodostivat kunniakujan legendoille.

Ennen ottelun alkua leiriläiset muodostivat kunniakujan legendoille.

Pohjola-leiri, Legendat jäällä, Raipe, Raimo Helminen

Pohjola-leiri, Legendat jäällä, Kaj Kunnas

Pohjola-leiri, Legendat jäällä, Jere Lehtinen

Kun jääkiekko-ottelu oli ohi, oli aika lähteä jälleen Areenalle kuuntelemaan Robinia. Olen nähnyt Robinin keikalla kahdesti aiemminkin, kun perheeseeni kuuluu eräs henkilö, joka fanittaa Robinia.

Tämän keikan jälkeen täytyy sanoa, että Robin on kasvanut. Hän on kasvanut toki lapsesta lähes täysi-ikäiseksi nuorukaiseksi, mutta myös esiintyjänä hän on kasvanut. Robin laulaa livenä tosi hyvin ja esiintyy vimpan päälle. Tykkään myös siitä, että hän on lapsille ja nuorille turvallinen idoli: hyväkäytöksinen ja hyväntuulinen turkulaispoika, joka ei elvistele lavalla turhia, vaan on ihan tavallinen Robbari.

Uskon, että Vierumäen Areenalta lähti lauantai-iltana satoja nuoria neitoja melkoisessa euforian tunteessa kohti kotia. Ja oli ilahduttavaa, että keikalla näkyi myös poikia! Keikkaa voitte fiilistellä vielä kuvien muodossa tuossa alla.

Vierumäelle on vielä kevään aikana tulossa myös muita huippuesiintyjiä. Seuraava ikärajaton keikka on tiedossa pääsiäisenä, kun Diandra nousee Teatron lavalle la 26.4. Liput keikalle voi ostaa lippu.fi kautta. Diandran lisäksi kevään artistikattauksesta löytyvät Anna Abreu (2.4.) sekä Janna (23.4), joiden keikoille on K18 ikäraja. Näihinkin löytyy lippuja lippu.fi kautta.

Seuraava suurkeikka Areenalla järjestetään kesäkuussa, kun JVG astuu ke 22.6. lauteille. Jare ja VilleGalle vetävät illan aikana kaksi keikkaa: ikärajattoman ja ikärajallisen. Joten merkkaa tämä jo kalenteriin ja aloita juhannus Vierumäeltä.

Robin

Robin

Robin

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *