Blogit

Uusi vuosi - ja uutta erää

Uudenvuoden juhlinnat lähestyvät. Omien kokemusten mukaan aattoa on tapana juhlia syömällä hyvin ja pitkään yhdessä mukavassa seurassa muistellen mennyttä ja ennustaen tulevaa vuotta. Pohditaan, että ”miten vuosi meni niin kuin omasta mielestä”. Perisuomalaiseen tapaan keskitytään asioihin, jotka ei mennyt niin kuin piti, ja tehdään uudelle vuodelle lupauksia, joita on mahdotonta pitää kolmea viikkoa kauempaa. Minulle tärkeintä aatto-ohjelmaa oli tinan valaminen ja ilotulitukset, mutta nykyään tina on todettu ongelmajätteeksi ja ilotulitusten aikaan olen töissä, elämykset vaihtuivat uusiin.

Tässä vaiheessa joulukuuta viimeistään ehdotellaan läheisille vuoden vaihteen ohjelmaa. Halutaan, että aattoilta on spesiaalia, unohtumatonta, jotain parempaa, mitä ei oikein osata muovata sanoiksi… ehdotusten pimein hetki on ennen ratkaisua, juuri ennen lopullista ratkaisua iskee se tuska, kun kaikki kuulostaa liian tavalliselta… Joku hihkaisee pimeästä: voitettiin sentään #mm95! Porukkaan tulee eloa. Mitä, jos katsottaisi se lätkämatsi taas aattona?! Pidettäisi kisastudio, syötäisi nakkia ja perunasalaattia! Ei, me tehtiin se jo itsenäisyyspäivänä! – Mitä, jos tällä kertaa tulisitte tänne missä ne Leijonat on kasvaneet? Luistelette jäähallissa samoilla jäillä, luistelun jälkeen istutte palauttelemassa pohkeita samassa porealtaassa, teette aurinkotervehdystä vierujoogassa…ehkä ne Leijonatkin joogaa?, ja mikä tärkeintä syötte kuin Leijonat… ehkä ei ole sattumaa, että jääkiekkosanastossa esiintyy runsaasti ravintolamaailman termejä

Tervetuloa tähän päivään

 

Kohti Dinneriä

Uudenvuoden pääohjelma, Hollywood Show & Dinner, koetaan Vierumäki Resort hotellin Ballroom-salissa. Show tarjoillaan kahdessa kattauksessa, joihin tehdään varaus etukäteen. Show alkaa jo Ballroomin ovelta ja me otetaan vieraat vastaan Hollywood tyyliin salamavalojen loisteessa punaisella matolla. Me olemme rakentaneet tilaan esiintymislavan ja runsaan noutopöydän, sillä herkkuja pursuava pöytä ennustaa näin aattona hyvää satokautta tulevalle vuodella. Juomat me tarjoilijat tuodaan suoraan teille pöytään, ja illan esitykset etenevät sopivasti aterioinnin lomassa.

Show & Dinner tunnelmia vuoden takaa

Shown ensimmäisessä erässä kallan rouvat laittavat heti pitkän päätyyn, ja alkusalaattivalikoiman seassa makunystyröitä pyörittää kuningasraputerriini merileväkaviaarikastikkeen kera. Pyöritys jatkuu kovana ja nyt mukana on jo katkarapu-cous-cous-salaattia, lohichevicheä sekä illan väripilkku puolukkavinaigrette. Erä on lopussa, kalla lataa kovaa, ja siellä lepää: härkäpastramisalaatti! Show jatkuu ja seuraavat esiintyjät saapuvat estradille, ei jääkiekkoilijat, vaan Travolta ja Elvis ihanan Pretty Womanin kera. Ja siellä vedetään jo valssia katsomossa! Pääruokapöydässä tunnelma kohoaa, kun keittiön ykkösketju tarjoilee noutopöydässä paahdettua lohta ja shamppanjahollandaisea, teriyaki-kananpojanrintaa, porsaan sisäfileetä ja tummaa rosmariinikastiketta. Ruokahalu on tunnetusti kasvanut syödessä, kun mennään kohti kolmatta erää. Täytettyjä tuulihattuja, suklaata, juustoja, mokkapannacottaa, herkkuja, joita on leivottu taidolla kuin kiekkoa Suomen vastustajan maaliin. Illan kruunaa rapea ja pehmeä persikkapavlova, illan pääshown avaa James Bond. Ja se on siinä!

Show & Dinner -teema toteutui meillä ensimmäisen kerran vuosi sitten ja minusta on mahtavaa, että me tehdään tämä taas uudestaan! Keskiyön lähestyessä siirrytään ulos, sillä hotellin pihalla perinteisesti karkotetaan pahat henget upealla tulishowlla ja Vierumäen ilotulituksella. Kun suuri osa asiakkaista on pihalla, minä yleensä hiippailen nauttimaan  vähän mätiä ja smetanaa, sillä täytyyhän sitä laatua tarkkailla. Illan jatkoista vastaa yökerho!

Nähdään Dinnerillä!
Merita

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *