Blogit

Valkokangas, check! Laitteet, check! Toimintaa!

Hiihtoloma ja -lomalaiset ovat valloittaneet urheiluopiston alueen tällä viikolla. Mistä on kyse? Jos uskomme Itä-Savoa, ja miksipä emme uskoisi, Suomen Urheiluopiston oma poika Lauri ”Tahko” Pihkala ajoi hallituksessa läpi idean kansallisesta hiihtolomasta vuonna 1934. Tuohon aikaan uskottiin, että koululaiset veltostuvat liiallisen opiskelun johdosta ja tarvitsevat kevätlukukaudelle urheiluloman. Viikon pituisen vapaan ykköslajiksi valikoitui hiihto osittain vuodenajan johdosta. Mitäpä sitä muuta talvipakkasilla tekisi?

Me täällä Vierumäki Resort hotellissa vastataan tähän lomahaasteeseen, ja ylläpidetään urheilulomailijoiden jaksamista ja palautumista maittavan ruokahuollon ja viihdyttävien ohjelmien avulla. Kuten Tahko kirjoitti vuonna 1908 ilmestyneessä urheiluoppaassaan “Joka miehen koneoppi“, että omaa konetta hoidetaan ruoan, liikunnan ja puhtauden kautta. Tämä ei ole sattumaa. Meiltä löytyy “Tahkon urheiluopiston” alueelta kaikki, joka koneen huoltoon!

Uusia kokemuksia: Leffa & Dinner

Hiihtolomakauden viikonloppuina järjestämme Leffa & Dinner -tapahtuman, joka toteutuu kahtena viikonloppuna kahden illan esityksinä. Voit lunastaa pääsyn vaikka molempiin iltoihin. Ensimmäinen viikonloppu on jo takana, mutta toiselle kierrokselle ehdit hyvin mukaan, nähdään leffoissa! Toisena leffailtana kannatetaan paikallista lähituotetta ja valkokankaan valtaa lähi(silmän)ruoka hengessä Lahden oma poika Cheek Antti Holman esittämänä elokuvalla Veljeni vartija (K12). Onko leffa jo nähty? Ei haittaa, Anttia kestää katsella useampaan kertaan. Vaihtoehto leffalle perheen pienimmille on sisäänpääsy Hip hop hiirten lasten discoon. Toisena iltana valloitetaan koko perhe viihdyttävällä Coco animaatioelokuvalla.

Miten Leffa & Dinner tehdään metsän keskelle Vierumäelle?

Leffahetkenne kruunaa popparit, hyvä ruoka ja kunnon valkokangas!

Vallataan Vierumäki Resort hotellin Ballroom sali. Kuusi metriä korkean tilan toiseen päätyyn viritetään asiallisen kokoinen valkokangas ja kannetaan saliin monta sataa kiloa rautaa, toisin sanoen ammattilaisten videotykki ja äänentoistoa. Esitetään leffoja, jotka ihan oikeasti pyörivät tällä hetkellä elokuvateattereissa. Sananen ruokahuollosta: katetaan Burger+Jädebuffat, rakennetaan juoma- ja herkkubaari, joka palvelee läpi esityksen myös vaativaan aikuiseen makuun.

Minä tein nämä. Minkälaisen burgerin sinä rakennat?

Usein kysyttyä: Kuinka pääset leffakatsomoon?

Tapahtuman lippuja voit ostaa ruokailun alkuun asti tai varata etukäteen hovimestarilta paikan päältä Vierumäki Resort hotellista tai soittaen puh. 010 5777 424. Burger+Jädebuffa aloitetaan sopivasti alkuillasta ruoka-aikaan, jotta päivälle jää riittävästi aikaa nauttia alueen aktiviteeteista, ulkoilusta ja auringosta. Leffa & Dinnerissä nautitaan ensin burgereita, suolakurkulla tai ilman, sinä päätät. Tykkäätkö mieluummin syödä monta napakkaa suuhun sopivaa burgeria, vai haluatko tähdätä korkealle ja rankentaa pilvenpiirtäjää muistuttavan makuelämyksen? Leffa aloitetaan ruokailun päätteeksi ennalta sovittuun aikaan, jolloin onkin aika varata lähistölle popparit, herkut ja juomat. Jos kesken leffan eväät vähenee, ei hätää, voit käydä ostamassa juoma- ja herkkubaarista lisää.

Urheiluloman hengessä laduille, mars!

Ilmat ovat olleet upeat hiihtoa ajatellen ja olihan minunkin päästävä ladulle. Joten ei muuta kuin yhteys liikuntapaikkapäällikköön. Hypättiin latukoneeseen ja Tepon pienen opastuksen jälkeen minä vaihdoin koneen puikkoihin ja latujen ajoon. Nyt on hiihtolomailijoita varten ladut tikissä!

Hiihtolomaterveisin,
Merita

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *