Blogit

Vellamomenu Vierumäellä

Esimakua heinäkuun lauantai-iltojen Vellamomenusta! Olen tästä aidosti innoissani! Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus nauttia Päijät-Hämeen maakunnan Vellamomenu seisovasta pöydästä buffetravintola Resort & Kitchenissä heinäkuussa lauantaisin (alkaen 30.6.). Miksi tämä on mielestäni ainutlaatuista? Vellamomenu on tarjolla lähialueella muutamissa laadukkaissa ravintoloissa, mutta yleensä ryhmille ja vain etukäteen tilauksesta. Me Vierumäellä tarjoamme sinulle mahdollisuuden nauttia maakuntamatkailusta ruokapöydässä istuen yksin, kaksin tai sekalaisessa sakissa Vierumäki Resort Hotellilla. Suosittelen tekemään etukäteen pöytävarauksen, ja muuta ei tarvita kuin käydä pöytään!

Vierumäen maisemassa näkyy Vellamon ideologia.

” Vellamomenu sisältää valikoiman hämäläisten peltojen, laidunten, metsien ja vesien puhtaita raaka-aineita sekä paikallisten elintarviketuottajien aitoja ja laadukkaita jatkojalosteita.” vellamomenu.fi

Miksipä ei! Vellamomenun taustalta löytyy Päijät-Hämeen keittiömestarit ry, jossa puuhamiehenä on meidän oma keittiöpäällikkö Jukka Turta. Onpa meillä myös pitkään ollut tarjolla tilauksesta Vellamomenu lautasannoksina ryhmille. Vellamomenu on siis meidän keittiölle tuttu ja tärkeä asia. Vierumäen keittiössä Vellamomenu tuo esille keittiön omat erikoisuudet ja taidot, kun halutaan hyödyntää lähiruokatuotteita. Vieraille tarjotaan laadukkailta tuottajilta raaka-aineita, jotka muutetaan keittiössä meheväksi makukokonaisuudeksi. Kurkista menu tästä.

Miltä näyttää neiti Vellamo?

Neiti on tuttu näky Päijät-Hämeen maakunnan vaakunasta, jossa Vellamo on kalanpyrstöinen merenneitoa muistuttava ilmestys, jonka kaverina on käki. Vaakuna haluaa tuoda esille maakunnan kahta tunnusomaista luontoelementtiä eli vettä ja poimuilevia harjumuodostelmia. Vellamo-neidin seurana vaakunassa oleva käki viittaa Päijät-Hämeen karjalaisväestöön. Näitä elementtejä voit kokea myös Vellamomenun parissa Vierumäellä.

Mitäpä suosittelen Vellamomenulle juomaksi?

Me olemme Vierumäellä opiston 90-vuoden taipaleen kunniaksi tuottaneet viime vuonna oman juhlajuoman, Ölssin. Juoma on tehty yhteistyössä Vääksyn Kanavan käsityöläispanimon Jukan, Janskin ja Kyöstin kanssa. Ölssi on siis lähituote ja sopii mainiosti Vierumäen Vellamomenun kaveriksi.

Pääsin Kanavan panimon tutustumiskäynnillä lappaamaan mäskiä.

Asikkalan pelloilta Vierumäelle ruokapöytään

Miksi juuri Ölssistä muodostui Suomen urheiluopistolle juhlajuoma? Ei, kyse ei ole siitä, että aikoinaan Tahko Pihkala olisi löytänyt viikinkien muinaisen olutkätkön Vierumäen metsän supasta. Vaan Ölssi onkin kehitetty ja tehty tuossa naapurissa Vääksyn kanavan kupeessa, Asikkalan peltojen antimista käsityöläispanimossa. Tarinan mukaan juoman kehittämiseen pyydettiin apua Vierumäen kuntotestiklinikalta. Kahdenkymmenen vuoden aikana testiklinikalle on kertynyt dataa suomalaisista työikäisistä ihmisistä noin 200 000 testin verran. Toisin sanoen merkittävä määrä ainutlaatuista tietoa ihmisistä ympäri Suomea. Analyysien perusteella datasta voitiin määritellä, että juuri Asikkalasta tulee hyväkuntoista porukkaa. Sehän ei ole enää kenellekään yllätys. Vuoden alussa järjestetyssä Urheilugaalassa Asikkala valittiin vuoden liikkuvimmaksi kunnaksi. Siksipä mekin haluamme tarjoilla Vierumäellä palan painikkeeksi ja kohtuudella Asikkalan pelloilta urheilujuomaa.

Tervetuloa meille urheilemaan ja nauttimaan,

kesäterveisin Merita

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *