Blogit

Voihan työelämä!

Nyt unohdetaan voivottelu ja negatiivinen uutisointi työelämästä hetkeksi. Käännetään ajatuskulma positiiviseen näin pimeän marraskuun kunniaksi. Väitän nimittäin, että työelämä voi olla mukavaakin!

Työelämä voi olla kiinnostavaa, inspiroivaa, kehittävää, uutta luovaa ja onnistumisen kokemuksia antavaa sekä palkitsevaa. Voihan työelämä olla myös vähemmän stressaavaa, perhemyönteistä, kiireetöntä ja enemmän yhteiseen tekemiseen kannustavaa.

Marraskuun toinen viikko on pyhitetty Työhyvinvoinnille, sillä 9-13.11.2015 vietetään valtakunnallista työhyvinvoinnin teemaviikkoa nimellä ” Voihan työelämä!”

Työpaikat haastetaan valtakunnalliseen kampanjaan miettimään työhyvinvointia myönteisesti ja ilon autta. Edes yhden viikon ajaksi. Tavoite on löytää arjen hyviä keinoja ja ideoita stressin vähentämiseen ja työn ilon lisäämiseen. Haetaan toimintaa, tekoja ja työkaluja juhlapuheiden ja strategioiden sijaan.

Työhyvinvoinnin superviikko!

Voihan työelämä -teemaviikon aiheita ovat:

 • Stressi hallintaan
 • Työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen
 • Verkostoyhteistyö
 • Kiire hallintaan.

Teemaviikolla herätetään keskustelua, järjestetään tapahtumia ja haetaan hyviä käytänteitä stressin ja kiireen hallintaan sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. Viikkoa koordinoi Työterveyslaitoksen työhyvinvointifoorumi. Eri puolilla Suomea tapahtumia järjestävät työpaikkojen tyhy-alueverkostot. Viikon tapahtumista löytyy tietoa tyhy-verkoston nettisivuilta. Sivuilta löytyy myös erilaisia testejä, esim. stressitesti ja vinkkejä stressin hallintaan.

blogi_oili_työelämä

Jokainen työpaikalla voi osallistua!

”Voihan työelämä”- viikko haastaa työpaikat pohtimaan omia hyviä käytäntöjä ja keinoja työhyvinvoinnin edistämiseen positiivisen kautta. Heitetään pallo työpaikoille. Keinoja työelämän parantamiseen on varmasti olemassa. Osallistutaan kaikki ideatalkoisiin. Ota työhyvinvointi puheeksi vaikka kahvipöydässä tai tiimipalaverissa.

Jokainen voi omalla kohdallaan ja oman työporukan kesken miettiä mikä konkreettinen asia edistää omaa hyvinvointia ja tuo iloa työhön. Mieti myös, mitä itse voit tehdä. Pistäkää vaikka ideat post it -lapuille ylös ja tehkää kollaasi seinälle. Kootkaa oma työhyvinvoinnin työkalupakki tai niksivalikoima. Hyvien asioiden jakaminen lisää yhteisöllisyyttä ja saa ajattelemaan asiaa eri kulmasta.

Verkostoyhteistyöllä työhyvinvointia

Työelämän kehittämiseksi ei ole olemassa yhtä poppakonstia eikä kenenkään tarvitse toimia yksin. Laajemmissa verkostoissa tapahtuva yhteiskehittely on hedelmällinen tapa paitsi jakaa hyviä käytäntöjä, myös kehittää uusia työelämäinnovaatioita.

Valtakunnallista Työpaikkojen työhyvinvointiverkostoa johtaa Työterveyslaitos ja samalla vastaa sen toiminnasta sekä yhteyksistä muihin verkostoihin. Toiminta linkittyy vahvasti Työhyvinvointifoorumin ja Johtamisen kehittämisverkoston toimintaan.

Verkosto toimii Eurooppalaisen Työpaikkaterveyden edistämisen verkoston (ENWHP, European Network for Workplace Health Promotion) linkkinä suomalaisille työpaikoille. Valtakunnallisen verkoston vetäjänä toimii Jaana Lerssi-Uskelin, TTL.

Alueelliset verkostot toimivat työpaikkojen työhyvinvointitoimijoiden ja asiantuntijoiden keskustelun ja kohtaamisen foorumina. Verkostossa kehitetään työpaikkojen työhyvinvointitoimintaa alueen erikoispiirteet ja toiveet huomioiden.

Hämeen alueen toiminta käynnistettiin viime kesänä. Alueellista toimintaa koordinoi ydinryhmä, jonka vetäjänä toimin Vierumäki Country Club Oy:n työntekijänä. Itseni lisäksi ydinryhmässä ovat:

 • Päivikki Heikkinen, LAMK
 • Riikka Järvinen, Hämeen ELY
 • Lea Kivinen, ESAVI
 • Anne Lahikainen-Aho, TyöOlo
 • Antti Luukkanen, A2Finland
 • Sari Niemi, LAMK
 • Salla Nurmiranta, Sandvik ja Eija Poutanen, ARA
 • Jarno Pölönen, ETERA
 • Ninni Tohkanen, Pajulahti
 • Kirsi Valkeapää, LAMK.

Verkoston jäseniksi ovat tervetulleista kaikki, jotka ovat kiinnostuneita työpaikkojen työhyvinvointitoiminnasta ja sen kehittämisestä ja jotka ovat valmiita sitoutuvat verkoston tavoitteisiin ja toimintaperiaatteisiin. Verkoston toiminnan mahdollistaa Työhyvinvointifoorumi, jota rahoittaa STM. www.tyohyvinvointifoorumi.fi

Jos kiinnostuit, tervetuloa mukaan!

Kommentoikaa blogiini, millaisia uusia keinoja ja hyviä vinkkejä löydätte ensi viikon aikana omalla työpaikallanne jaettavaksi muillekin.

Terkuin,

Oili

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *