Blogit

Vierumäkeä vuosien takaa

Vuosi 2017 on Vierumäellä juhlavuosi – Suomen Urheiluopisto täyttää yhdeksänkymmentä vuotta ja tämä tulee näkymään toiminnassamme monella tavalla. Tulevan vuoden aikana pureudutaan muun muassa Vierumäen historiaan ja katsotaan millaisia seikkailuja Vierumäellä on vuosien varrella koettu.

Pääsinkin jo reilu viikko takaperin tutustumaan hieman Vierumäen historiaan opiskelun näkökulmalta. Tapasin nimittäin Vierumäen alumnia Inkeri Lindströmiä, joka on suorittanut Naisten viidennen liikuntaneuvojakurssin Vierumäellä vuonna 1956. Inkerin mukaan Vierumäki oli täynnä seikkailua jo tuolloin ja on sitä vieläkin, sillä hän nauttii edelleen valtavasti täällä vierailusta.

Alla pieni juttu Inkerin opiskeluajoista – hypätäänpä siis hetkeksi Vierumäen historian havinoihin.

InkeriBlogikuva

Opisto sydämessä

81-vuotiaan Inkerin opiskeluajoista tulee kuluneeksi jo 60 vuotta ja hän muistelee edelleen näitä aikoja lämmöllä. Inkeri päätyi opiskelemaan Vierumäelle urheiluharrastuksensa myötä. ”Harrastin telinevoimistelua ja olin käynyt vuodesta 1950 alkaen Voimisteluliiton erilaisilla kursseilla sekä valmennuksessa täällä. Pitkäaikainen haaveeni oli päästä viettämään mahdollisimman paljon aikaa opistolla ja niinpä päätin hakea Vierumäelle myös opiskelemaan”, kertoo Inkeri.

Opiskelu oli tuolloin täysipäiväistä liikuntaa. Myös lauantait olivat koulupäiviä ja iltaisin vedettiin erilaista kerhotoimintaa. Telinevoimistelutaustan vuoksi Inkeri esimerkiksi opetti muille voimistelua ja yksi kurssin melojista luonnollisesti melontaa. ”Opistolla opiskelu oli monelle myös sosiaalistumista ja kasvamista kohti aikuisuutta. Monet olivat nyt vasta ensimmäistä kertaa pidempään poissa kotoa. Opettajanamme toimi tuolloin Tauno Juurtola, hänellä oli auktoriteettia, mutta samalla hän oli myös lempeä kasvattaja”, muistelee Inkeri.

BlogiVoimistelu

Hyötyä tulevaisuuteen ja tärkeitä ystävyyssuhteita

Jatko-opintoja ajatellen Vierumäen kurssista oli Inkerille paljon hyötyä. Inkeri haki opiskelemaan lääkintävoimistelua (nykyisin fysioterapeutti) ja Vierumäen opinnot olivat hyödyksi haussa. ”Soitin ja tiedustelin opiskelupaikkaani. Puhelimessa minulle kerrottiin, että pitkän Vierumäen kurssin ansiosta olet tullut valituksi lääkintävoimistelun opintoihin”, kertoo Inkeri hymyillen.

Parhaimmat muistot opiston ajoista Inkerillä liittyvät ihmisiin. ”Meillä oli 15 hengen tiivis ja hyvähenkinen ryhmä. Näistä ajoista on kantautunut hyviä ystävyyssuhteita pidemmälle. Kolmen hengen ystäväryhmällä olemme pitäneet paljon yhteyttä ja käyneet yhdessä esimerkiksi Lapissa virkistäytymässä”, kertoo Inkeri tyytyväisenä.

Vierumäellä viihtyy edelleen

Inkeri lomailee edelleen Vierumäellä. ”Vietämme täällä mökkiviikkoja ja olemme viihtyneet Vierumäellä myös jouluisin. Nyt eläkeikäisenä pääsen käymään täällä vielä useammin”, naurahtaa Inkeri. ”Olen tuonut myös lapsenlapsiani lomailemaan tänne ja vienyt heitä jo pienestä asti juoksemaan urheiluhallille sekä hiihtämään laduille”, jatkaa Inkeri.

Seuraavaksi Inkeri aikoo vierailla Vierumäellä oman vuosikurssin 60-vuotistapaamisen sekä alumnipäivien merkeissä. Alumnipäivät järjestetään 19.-20.11.2016 Vierumäellä ja tapahtuma on tarkoitettu kaikille Vierumäen kampuksella, Suomen Urheiluopistossa tai Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa opiskelleille. Tämän vuoden tapahtuman teemana on digitaaliset ratkaisut hyvinvoinnin tukena. Toivotamme kaikki Vierumäen alumnit tervetulleeksi tapahtumaan! Katso tästä lisätietoja alumnipäivistä.

Terveisin, viestintä- ja markkinointiharjoittelija Heidi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *