Blogit

Yhdessä teemme entistä kansainvälisemmän Vierumäen

Iloinen tervehdys täältä Vierumäen kehittämisyksiköstä! Olen Myllymaan Outi ja suhteellisen ”nuori” vierumäkeläinen. Takanani on vasta vajaat kaksi vuotta organisaatiossa.

Taustani tulevat puhtaasti yritys-, alue- ja kansallisista kehittämistehtävistä, joissa olen saanut kartuttaa eri alojen tuntemusta, osaamistani, kehittämis- ja johtamiskokemusta sekä rakentaa kansainvälistä yhteistyötä useisiin maihin. Lisäksi strategiaprosessit ja ohjelmapolitiikka erilaisine kiemuroineen on tullut tutuksi hankkeiden myötä.

Esimerkkeinä voisin mainita tehtävät seudullisessa elinkeinoyhtiössä, maakuntaliitossa, työ- ja elinkeinoministeriön kansallisen hyvinvointiverkoston johtaminen ja koordinointi sekä yhteistyö alue– ja yrityskehittäjien kanssa. Yhtä lailla olen ollut osallistujana Sitran Kestävän talouden foorumissa, jossa mukana oli eri alojen asiantuntijoita luoden yhdessä tulevaisuuden näkemystä Suomi-neidon kestävälle taloudelle ja kansainvälistymiselle.

Koulutustaustani on rakentunut liiketalous, kauppa- ja hallintotieteistä, kansainvälisen opettajan pedagogisesta pätevyydestä (ITP) sekä MBA – tutkinnosta.

Vierumäelle minut toi jälleen kehittämiseen ja kansainvälisyyteen tähtäävät toimenpiteet sekä hyvinvointimatkailutoimialan asemoiminen myös Heinolan seudulla.  Keskeisiä toimenpiteitä oli yhteistyö ja kansainvälisten verkostojen rakentaminen Venäjälle, Keski-Eurooppaan sekä Aasiaan alueen yrittäjien sekä kansallisten toimijoiden mm. Finpron ja Visit Finlandin kanssa.

Tällä erää hallinnoin Vierumäen hankesalkkua, generoin kehittämisresursseja ja työkaluja sekä rakennan pelikenttiä alueellisille, kansallisille ja kansainvälisille pelikentille. Uskon, että yhdessä voimme luoda entistä kansainvälisemmän Vierumäen sekä Päijät-Hämeen seudun.

Rikkautena pidän ehdottomasti sitä, että olen tavannut huikeita tyyppejä, kartuttanut osaamistani sekä omaan laajat verkostot, joita vuosien varrella on syntynyt – ne ovat huikea henkinen pääoma!

Mielelläni kerron lisää Vierumäen kehittämisestä – laitahan viestiä tai nykäise hihasta!

09.02.2016 10:39

Leena Puhakka-Viik

Hei! Olen käynyt joitakin kertoja opistolla uimassa ja ihan mielenkiinnosta googlasin, paljonko opiskelijoistanne tulee ulkomailta ja mistä kaikista maista? En kuitenkaan löytänyt muuta kuin mainintoja kansainvälisyydestä. Mitä ilmeisimminkin opistonneon aika arvostettu ihan ulkomaita myöten, joten nyt kun näin lähistöllä asuu, niin olisi kiva lukea paikasta hieman enemmän. Osaisitko laittaa linkkiä, mistä löytäisin vastauksia kysymyksiini. Usein mun kaverit kyselee meillä käydessään tästä paikasta, muttahieman noloa kun mitään ihmeenpää en osaa siitä kertoa. Moninysvistäninon nimenomaan kansainvälisiä, niin ois hienoa osata kertoa tästä puolesta hieman enemmän! Asiaa voisi muutenkin pitää hieman enemmän tapetilla, onhan se hienoa että meillä suomessa on tällaista erityispsaamista, vai mitä!! Kiinostunein terveisin!

11.02.2016 08:37

Outi Myllymaa

Hei Leena,

Ja kiitos viestistäsi ja vinkistäsi, otamme asiasta koppia. On totta, että pidämme ehkä asiaa itsellemme melkeinpä selvyytenä emmekä huomaa kertoa toiminnasta tarpeeksi.

Urheiluopiston kansainvälinen toiminta koostuu muun muassa opiskelijoiden sekä opetushenkilöstön
vaihto-ohjelmasta. Tämän lukukauden aikana opiskelijoita on 15 maasta; Kanada, Yhdysvallat, Britannia, Kroatia, Venäjä, Unkari, Japani,
Viro, Latvia, Espanja, Bulgaria, Ranska, Slovakia, Irlanti, Tsekki. Sen lisäksi on työntekijöitä mm. Saksasta sekä 3 viikkoa harjoittelijoita Portugalista.
Myös meidän opiskelijoita on vastaavasti maailmalla hakemassa kokemusta ja osaamista sekä suorittamassa osaopintoja. Palattuaan he
jakavat tiedon ja taidon täällä Vierumäellä niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin. Monia mielenkiintoisia tarinoita on niiden joukossa 🙂

Oman värinsä tuo myös Kansainvälinen Jääkiekon kehityskeskus, jonka puitteissa meillä vierailee joukkueita myös esimerkiksi
Venäjältä, Kanadasta ja Keski-Euroopasta. Lisäksi meillä on urheiluleiritoimintaa sekä tiivis yhteistyö Olympiakomitean kanssa. Vierumäellä on Olympiakomitean Olympic Training Center -status.

Vuonna 2017 Vierumäki on Lahden MM-hiihtojen virallinen kisakylä, joten kansainvälistä tunnelmaa ja menoa on odotettavissa lisää.
Teemme koko ajan hartioavoimin työtä, jotta myös kansainvälisiä vapaa-ajan matkailijoita saapuisi alueelle. Kohderyhmiämme ovat ihmiset Keski-Euroopasta, Aasiasta sekä myös Venäjältä.

Toivomme, että kaikki tämä toiminta vaikuttaa koko alueen elinvoimaan ja tuo mukanaan myös uusia
liiketoimintamahdollisuuksia.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *