Blogit

Yhdessä hyvä tulee

Yhteinen ympäristö

Vierumäellä ehdottomasti parasta on erilaisten yritysten ja ihmisten rajoja ylittävä yhteistyö. Kumppanuuksia ja synergiaa löytyy, ja niitä ollaan myös valmiita käyttämään. Kaveria ei jätetä, vaikka joku muu maksaisikin hänen palkkansa. Ympäristöasiat ovat erinomainen esimerkki yritysrajoja ylittävästä yhteistyöstä, koska me kaikki välitämme ympäristöstämme ja etenkin pohjavedestämme.

Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho tilasi kentille muutaman asunnon lisää meidän ystävillemme. He lupasivat laulaa vastineeksi

Tänään yli rajojen yhteistyötä koettiin Vierumäki Golf Classicin ja Vaellustalli Toresonin välillä.

Classic 2.6.2017

Vaellustalli Toresonin asukkaat

Vaellustalli Toreson toimii aivan Vierumäen ytimessä. Tallin asukkaat ovat islanninhevosia, eli issikoita. Tämä rotu on yli tuhat vuotta vanha, ja nimensä mukaisesti kotoisin Islannista. Rotu on hyvin puhdas, sillä jo ammoisina aikoina Islanti kielsi hevosten tuomisen maahan. Tämä hevosten maahantuontikielto on siellä edelleen voimassa. Kotimaassaan tämä hevonen on ollut yhtä korvaamaton satoja vuosia kuin suomenhevonen on ollut meille Suomalaisille. Ne ovat auttaneet maatöissä, tavaroiden kuljettamisessa sekä liikkumisessa. Islanninhevosesta onkin kehittynyt yksi maailman kestävimmistä hevosroduista.

Vaellustallin asukkaat eivät paljon välitä vaikka kesäkuun alussa on näin kylmää

Luonteeltaan issikat ovat lempeitä ja rauhallisia. Näiden ominaisuuksien johdosta ne sopivatkin erinomaisesti myös hieman kokemattomammille ratsuiksi. Varmajalkaisina ja melko matalina niiden kyyti vaihtelevassakin maastossa on erittäin miellyttävää.

Issikat sopivat hyvin myös perheen pienimmille

 

Eikö teekin mieli antaa hali?

Hevosnaisen ja ympäristövastaavan yhteinen pähkinä

Tallin ulkotarha on jaettu kahteen osaan. Tämä siitä syystä, että toinen tarhan osa saa aina levätä kasvukauden tai kaksi. Lepäämisen aikana kasvillisuudella on mahdollista palata ja sitoa ravinteita itseensä. Ajatus on erittäin hyvä, mutta täällä kuivalla mäntykankaalla kasvillisuuden luontainen palautuminen on vaan niiiiiiin hidasta.

Asiaa pohdittiin toki myös asukkaiden ruokavalion kannalta

Vierumäki Golf Classic pelastaa päivän

Mietittiin Vaellustallin Mona Laineen kanssa mitä asialle voisi tehdä, ja kuin taikaiskusta Vierumäen Golf Classicilta kenttämestari Markku Lääveri ja apulaiskenttämestari Tuula Töyrylä tarjosivat apuaan. Nämä nurmikkoekspertit lupasivat lahjoittaa tallille nurmikonsiemeniä.

Näillä siemenillä voidaan kokeilla, saadaanko vaikeaan paikkaan kasvamaan paremman viherpeittävyyden omaavaa kasvustoa. Kasvit ehkäisevät maa-ainesten valuntaa, sekä sitovat ravinteita itseensä. Iloa tästä on myös hepoille, koska kun ne vaihdetaan tälle puolelle tarhaa (joka nyt kylvetään), ne pääsevät mutustelemaan vähän vihreää.

Tuli testattua että ainakin kuusi säkkiä mahtuu takapaksiin

Onnistumisia tulee vain jos saa mahdollisuuden yrittää

Golfille iso kiitos avusta, on todella hienoa, että täällä tuetaan toisiamme ja yritetään yhdessä siinä samalla parantaa yhteistä ympäristöämme. Ilman yhteistyötä moni hyvä idea jäisi kokeilematta ja moni hyvä keksintö keksimättä.

Katsotaan miten meidän kokeiluille käy, mutta aina kannattaa yrittää. Etenkin yhdessä.

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *