Blogit

Yökerho Teatron lauantai-illan livekeikka

”tää on tarina yhdestä miehestä, jota naiset ei saa mielestään, jos et vielä tiedä hänen nimeään, hän on Macho Fantastico nimeltään ja mies on mysteeri”

Näillä sanoilla alkaa suomalaisen rap-artisti Spektin suosituin biisi Macho Fantastico. Jos et vielä tiedä hänen nimeään, hän on Samuli Huhtala nimeltään. Tapasin miehen lauantaina keikan yhteydessä Teatrossa. Spekti on esiintyjänä huoliteltu ilmestys: tukka on hyvin ja kello näkyy, kuten asiaan kuuluu. Keikalla kuultiin Spektin varastosta Suomiräpille tyypillisiä biisejä täynnä hyvää meininkiä sekä tervettä ylpeilyä ja kukkoilua. Mies veti esityksen hyvällä aerobisella sykkeellä, ja kovasta pomppimisesta huolimatta miehen tukka pysyi kuosissa alusta loppuun. Mutta minkälainen on mies Spektin takana?

Spekti

Mysteeri

Samuli, mies Spektin takana, on todellakin mysteeri. Samuli on luonut mukavan uran pankkimaailmassa, kunnes eräänä päivänä päätti jättää pankkiasiat taakseen ja keskittyä pelkästään räppäämiseen. Räppääminen on ollut nuoresta miehestä lähtien Samulilla lähellä sydäntä ja kulkenut mukana rakkaana harrastuksena “oikeiden töiden ohella”. Ei siitä sen enempää, sillä blogin teemalle uskollisena lähdin selvittämään Samulin ajatuksia ruoasta ja syömisestä.

Spekti nostaa tunnelman kattoon

Spektin takana perinteinen suomalainen mies: Samuli

Backstagella Samuli on helposti lähestyttävä ja sympaattinen kaveri, ja saman tein valmis jakamaan ajatuksia. ”Kokemuksen ja iän myötä olen huomannut, että keikka päivinä kannattaa syödä kevyesti.” Esiintyessä tuleekin yleensä kuuma, kun Spekti on lavalla. ”Hikoilu kuuluu asiaan, kun ottaa itsestään kaiken irti”, toteaa Samuli. ”Pyrin syömään jotain pari kolme tuntia ennen keikkaa.” Tottahan se on, ettei suoraan ruokapöydästä voi mennä täydellä mahalla urheilemaan lavalle.


Täällä Vierumäellä Samulin tankkaus keikalle tapahtui a la carte ravintola Grillissä. ”Söin lohi annoksen, jossa oli kukkakaali pyreetä. Aivan mahtava annos tähän hetkeen!”

Samuli ja Vierumäki

“Oikeissa töissä” pankkiaikoina Samuli osallistui Vierumäellä vuosittaisiin Nordea Gameseihin, jossa kaikki Suomen Nordealaiset aloittavat päivän urheilulla ja jatkavat iltaa yhteisellä ruokailulla ja illanvietolla Vierumäki Areenalla. Nordea Gameseistä onkin meille Vierumäen työntekijöille muodostunut eräänlainen kesäkauden päätös ponnistus, ja olen itsekin yleensä aina ollut iltatilaisuudessa töissä. Samulille on jäänyt mieleen Vierumäen hyvät olosuhteet jalkapalloiluun ja futispelit Nordean työporukan kesken.

 

Samuli

Metsästys

Keikkaelämässä on tilaa myös harrastuksille. Selvisi, että minulla ja Samulilla onkin yhteinen harrastus nimittäin metsästys. Minä tosin olen vasta yhden kauden pyrkinyt pääsemään sisään lajiin. Samuli on pienestä pojasta alkaen ollut isän mukana metsästämässä. Nykyään mies metsästää lintuja seisovan koiran avulla. ”Metsästyksessä onkin parasta se, että pääsee itse hyödyntämään riistaa eläintä kunnioittaen.” Tästä me ollaan molemmat samaa mieltä. Samuli kertoo myös, että osaa käsitellä linnun metsästä ruokalautaselle asti ihan itse. Kuinka hienoa!

Spektin takaa paljastuikin paljon muuta kuin mitä “Macho Fantastico” antaa ymmärtää. Kiitos Samuli juttutuokiosta!

Kesää odotellessa,

Merita

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *