Usein kysytyt kysymykset

1. Pitääkö Flowparkiin tulijalla olla kiipeilykokemusta?

Ei tarvitse. Varusteiden käytön oppii helposti. Henkilökunta opastaa kaikki asiakkaat käyttämään kiipeilyvarusteita ennen radoille menoa. Lisäksi ennen muille kiipeilyradoille pääsyä jokaisen asiakkaan pitää osoittaa testiradalla, että osaa käyttää välineitä.

2. Onko radoilla kiipeily turvallista?

Kaikkeen kiipeilyyn, kuten liikuntaan muutenkin, liittyy riskejä. Hyvillä turvajärjestelmillä ja oikealla toiminnalla riskit voidaan kuitenkin pitää vähäisinä. Flowparkin ratojen rakentamisessa ja toiminnassa noudatetaan Suomen standardoimisliiton standardia SFS 15567-1 ja 15567-2, jotka määrittelevät turvallisuusnormit seikkailuratojen rakenteelle ja turvallisuusvaatimuksille sekä niiden käyttövaatimukset. Ratojen kunto tarkastetaan säännöllisillä rutiineilla. Kiipeilyvarusteina käytämme tunnettujen kiipeilyvarustevalmistajien merkkituotteita, jotka tarkastetaan joka käyttökerran jälkeen. Kun asiakas vielä noudattaa turvallisuusmääräyksiä ja annettuja ohjeita, voi radoilla kiipeillä huoletta.

3. Jos vain osa perheestä haluaa kiipeilemään, mitä muut voivat tehdä?

Puistoon on vapaa sisäänpääsy. Kannustajan voivat liikkua maassa puiston alueella esimerkiksi ikuistamassa valokuviin tai videolle kiipeilevien perheenjäsenten seikkailut yläilmoissa. Kannustaminen ja tsemppaus tulevat varmasti tarpeeseen, joten tylsää ei ole maassakaan! 14-vuotiaasta eteenpäin kiipeillä voi itsenäisesti huoltajan suostumuksella. Katsothan myös Vierumäen muun aktiviteettitarjonnan.

4. Paljon kiipeilyyn kannattaa varata aikaa?

Suosittelemme varaamaan kiipeilyyn aikaa vähintään 2h. Huomioithan kiipeilypäivää suunnitellessasi, että lipun osto, varusteiden puku ja turvallisuusopastus vievät hetken.

5. Milloin on paras aika tulla kiipeilemään?

Arkipäivinä ja illemmalla Tarzanieta ja Janeja on hieman vähemmän. Viikonloppuisin ja iltapäivisin puissa on eniten kiipeilijöitä. Kiipeämään pääsee kuitenkin yleensä aina saman päivän aikana vaikka hieman joutuisi odottamaan. Kiireisinä päivinä käytössä ovat opastusajat. Opastukset lähtevät liikkeelle tasatunnein ja puolelta. Ajoitathan tulosi puistoon niin, että ehdit ostaa lipun ja pukea varusteet ennen opastuksen alkua.

6. Autolla vai julkisilla?

Flowpark Vierumäki

Urheiluopistontie 373, 19120 Vierumäki

Flowparkin edestä löytyy ilmainen parkkipaikka. Linja-autolla tullessa Lahdesta kulkee vakiovuoroja Suomen Urheiluopiston alueelle päivittäin. Lahden paikkalisliikenteen vuoro nro 88:n kyytiin voi hypätä rautatieaseman luota Matkakeskukselta tai Kauppatorilta. Aikataulut ja pysäkkitiedot Lahdesta Urheiluopistolle löydät täältä. Varaa käteistä rahaa paikallisliiketeen busseilla liikkuessasi. Bussinumeron 88 lisäksi, Vierumäen ramppiin / keskustaan pääsee bussilla 89, jonka aikataulut näet sivulta www.lsl.fi. Pohjoisesta matkustavat pääsevät bussilla Heinolaan, josta taas kulkee päivittäin bussivuoroja Vierumäelle

7. Onko puisto auki huonolla säällä?

Sade eikä tuuli haittaa kiipeiluä. Ukkosen sattuessa pyydämme asiakkaita tulemaan alas radoilta sen ajakasi.