Usein kysytyt kysymykset

1. Pitääkö Flowparkiin tulijalla olla kiipeilykokemusta?

Ei, tarvitset vain halun kokeilla! Henkilökunta opasta kiipeilyssä ja varusteiden käytössä ennen radoille menoa. Kiipeily aloitetaan aina testiradan suorittamisella, jossa henkilökunta varmistaa osaamisen.

2. Onko radoilla kiipeily turvallista?

Kaikkeen kiipeilyyn, kuten liikuntaan muutenkin, liittyy riskejä. Hyvillä turvajärjestelmillä ja oikealla toiminnalla riskit voidaan kuitenkin pitää vähäisinä. Flowparkin ratojen rakentamisessa ja toiminnassa noudatetaan Suomen standardoimisliiton standardia SFS 15567-1 ja 15567-2, jotka määrittelevät turvallisuusnormit seikkailuratojen rakenteelle ja turvallisuusvaatimuksille sekä niiden käyttövaatimukset. Ratojen kuntoa seurataan ja radat tarkastetaan säännöllisesti. Varusteet ovat kiipeilyvarustevalmistajien merkkituotteita, jotka tarkastetaan joka käyttökerran jälkeen. Kun turvallisuusmääräyksiä ja annettuja ohjeita noudatetaan, voi radoilla kiipeillä huoletta.

3. Jos vain osa perheestä haluaa kiipeilemään, mitä muut voivat tehdä?

Puistoon on vapaa sisäänpääsy. Kannustajan voivat liikkua maassa puiston alueella esimerkiksi ikuistamassa valokuviin tai videolle kiipeilevien perheenjäsenten seikkailut yläilmoissa. Kannustaminen ja tsemppaus tulevat varmasti tarpeeseen, joten tylsää ei ole maassakaan! 14-vuotiaasta eteenpäin kiipeillä voi itsenäisesti huoltajan suostumuksella. Katsothan myös Vierumäen muun aktiviteettitarjonnan.

4. Paljon kiipeilyyn kannattaa varata aikaa?

Suosittelemme varaamaan kiipeilyyn aikaa vähintään 2 tuntia. Huomioithan kiipeilypäivää suunnitellessasi, että lipun osto, varusteiden puku ja turvallisuusopastus vievät hetken.

5. Milloin on paras aika tulla kiipeilemään?

Arkipäivinä ja illemmalla Tarzaneita ja Janeja on hieman vähemmän. Viikonloppuisin ja iltapäivisin puissa on eniten kiipeilijöitä. Kiipeämään kuitenkin pääsee yleensä aina saman päivän aikana vaikka hieman joutuisikin odottamaan. Kiireisinä päivinä käytössä ovat opastusajat. Silloin opastukset lähtevät liikkeelle tasatunnein ja puolelta. Ajoitathan tulosi puistoon niin, että ehdit ostaa lipun ja pukea varusteet ennen opastuksen alkua.

6. Onko puisto auki huonolla säällä?

Sade tai tuuli eivät kumpikaan haittaa kiipeilyä. Ukkosen sattuessa puiston päälle pyydämme kuitenkin asiakkaita tulemaan alas radoilta vaaratilanteiden välttämiseksi.

7. Autolla vai julkisilla?

Flowpark Vierumäki

Urheiluopistontie 373, 19120 Vierumäki

Flowparkin edestä löytyy ilmainen parkkipaikka. Linja-autolla tullessa Lahdesta kulkee vakiovuoroja Suomen Urheiluopiston alueelle päivittäin. Lahden paikkalisliikenteen vuoro nro 88:n kyytiin voi hypätä rautatieaseman luota Matkakeskukselta tai Kauppatorilta. Aikataulut ja pysäkkitiedot Lahdesta Urheiluopistolle löydät täältä. Varaa käteistä rahaa paikallisliiketeen busseilla liikkuessasi. Bussinumeron 88 lisäksi, Vierumäen ramppiin / keskustaan pääsee bussilla 89, jonka aikataulut näet sivulta www.lsl.fi. Pohjoisesta matkustavat pääsevät bussilla Heinolaan, josta taas kulkee päivittäin samaisia bussivuoroja Vierumäelle

8. Miksi flowparkkaaminen on niin hauskaa?

Se johtunee todennäköisesti omien pelkojen voittamisesta, itsensä ylittämisestä, uusien asioiden kokeilusta, kehittymisen tunteesta, kavereiden tai perheen kanssa päivän yhteisestä viettämisestä, liikunnasta syntyvien endorfiinien aiheuttamasta hyvänolontunteesta tai Flowparkin seikkailuohjaajien veikeästä huumorintajusta. Vaihtoehtoja on monia.