Classic-kentän perusparannus

Kesällä 2014 aloitetun Classic-golfkentän remontin on arvioitu vievän aikaa kaikkiaan noin kolme vuotta. Classic on yli 25 vuotta vanha golfkenttä, joten perusparannuksia on hyvä tehdä jo iänkin takia. Classicilla on vuosien myötä tullut painaumia ja kasvualustat ovat tiivistyneet. Tällöin maasto on epätasaista, mikä ei ole pelaajille mukavaa. Perusparannuksen ideana on tietenkin parantaa pelaamisen mukavuutta.

Golfkenttä on pelikelpoinen koko perusparannuksen ajan ja vaihtoehtoiset väylät ovat käytössä.

Perusparannuksen on suunnitellut brittiläinen Martin Ebert Mackenzie & Ebert -toimistosta. Suunnitelmassa golfkenttä on ruodittu tarkkaan läpi – lähes yksittäisen puun sijainnin huomioiden. Ebertillä on yksityiskohtaisten parannusten lisäksi ollut ajatuksena se, että Vierumäen kaunis luonto nousisi paremmin esiin ja kenttä olisi entistä visuaalisempi. Väylille on haluttu luoda muotoja ja maisemanvaihteluita aiempaa enemmän muun muassa miettimällä bunkkerien syvyyttä sekä muotoa. Lisäksi viheriöt saadaan kukoistamaan remontin myötä aiempaa paremmin ja vastaamaan nykypäivän laatuvaatimuksia.

Koko kentän suunnitelma on kaikkien nähtävillä paperiversiona Vierumäkihallin sisäänkäynnin luona, caddiemaster-tiskin vieressä.

Tilanne 22.9.2018

Paljon onnea Vierumäki Golf, Vierumäen Golfseura sekä Vierumäki Golf School 30v!

Rakennustöiden osalta perusparannusprojekti on saatu nyt päätökseen, kun lauantaina 22.9. on avattu viimein myös väylän 9 viheriö Vierumäki Golf 30v-juhlakilpailun kunniaksi. Kenttätarvikkeet, kuten lopulliset väylätaulut, päivittyvät kauteen 2019 mennessä. Kentän uudisavaamisen kunniaksi myös pelijärjestys on palautettu alkuperäiseen, eli

Vanha      Uusi
väylä 6 = väylä 2
väylä 5 = väylä 3
väylä 2 = väylä 4
väylä 3 = väylä 5
väylä 4 = väylä 6

Haluamme kiittää perusparannusprojektiin osallistuneita, suunnittelijaa Martin Ebertiä, toteuttajaa Jouni Lehtosta, muuta henkilöstöä, sekä erityisesti osakkeenomistajiamme, jotka ovat tämän urakan mahdollistaneet. Voimme kaikki olla tyytyväisiä tulokseen, ja Classicin ilme ja pelattavuus on parantunut projektin myötä huimasti.

Lämpimästi tervetuloa testaamaan uudistunutta Classicia vielä tällä golfkaudella!

Syysterveisin,
Vierumäki Golf – jo 30v!

Tilanne 28.8.2018

Classicin puolella kenttäprojekti etenee odotetusti, ja kenttä on todellakin hienossa ja näkemisen arvoisessa kunnossa. Väylän 9 viheriön käyttöönotto lähenee kovaa vauhtia. Muilta osin kenttä on jo avoinna ja pelikuntoinen, viimeisetkin työt ovat lopullisia viilauksia vaille valmiit. Valmista kenttää ja sen avautumista juhlitaan lauantaina 22.9. yhdessä Vierumäki Golf Oy’n, Vierumäki Golf Schoolin ja Vierumäen Golfseuran 30v -kilpailun ja -juhlien merkeissä.

21.-22.8. molemmilla kentillä suoritettiin kentän slouppaus Suomen Golfliiton course sloping -työryhmän toimesta. Slouppauksessa kenttä käydään läpi nelihenkisen työryhmällä niin, että eri tasoitusryhmien lyöntipituuksien keskiarvojen perusteella otetaan mittauksia sekä väyliltä, että viheriöiltä. Muun muassa viheriöiden koot, avauslyöntien tilastojen perusteisten putoamisalueiden leveydet väylillä, sekä lähestymisetäisyydet viheriöille ovat olennaisessa osassa tuloksia. Myös viheriöiden ja avauslyöntien putoamisalueiden lähistöllä olevat hiekka- ja vesiesteet vaikuttavat slouppauksen tuloksiin. Erilaisten mittausten perusteella saadut luvut syötetään tietokoneohjelmaan, joka laskee kaavan mukaisesti kentälle ”Course Rating” -luvun, joka määrittää käytettävän slopen. Päivitetyt slope -taulukot tulevat käyttöön vielä tällä viikolla, Cookella keskiviikkona 29.8. ja Classicilla perjantaina 31.8.

Tilanne 1.8.2018

Classicilla pitkään pelaajia vaivannut tilanne kentän tasoituskelpoisuudesta on nyt ohi, ja keskiviikkona 1.8. kentänhoito on avannut väylän 10 viheriön peliin. Aiemmin viime perjantaina 27.7. myös väylän 15 uusi viheriö otettiin käyttöön, ja toimiston mielipiteen mukaisesti ”Suomen kaunein golfväylä” on nyt valmis.

Kenttäprojekti etenee hyvien kelien ja erinomaisen taitavan kenttätiimin johdosta vuoden 2018 osalta hyvässä aikataulussa, ja valmista kenttää päästään pelaamaan vielä syksyn aikana. Väylän 17 viheriön avaamisen osalta odotamme vielä viheriön fore- ja ympäristöalueiden vahvistumista, viheriön ollessa jo lähellä pelikuntoa. Väylän 9 viheriö- ja väylätöiden osalta pelikuntoon valmistuminen vaatii vielä muutamia viikkoja. Toki tässäkään tapauksessa emme puhu enää kuukausista, vaan viikoista.

Pääkenttämestarin ajatuksia voit lukea tästä.

Tilanne 19.7.2018

Classicilla keskiviikkona 18.7. on avattu väylän 3 uusi viheriö normaaliin käyttöön. Myös väylän 8 uusi viheriö pysyy käytössä käyttökokeilun jälkeen. Perusparannusprojektin työsuunnitelmassa on enää käytännössä jäljellä kylvöjen kasvuun lähdön odottamista, sekä muutamia pienempiä viimeistelyjä. Väylän 10 viheriön leikkuukorkeutta on jo aloitettu pudottamaan kohti pelikuntoa, ja myös väylät 15 ja 17 lähestyvät samaa tilannetta kovaa vauhtia. Väylän 9 uudet lyöntipaikat on myös saatu töiden puolesta valmiiksi, ja avaaminen väylällä 9 tapahtuu tällä hetkellä kaikkien tiimerkkien osalta punaisen tiin kohdalta.

Toistaiseksi pidämme käytössä väliaikaiset viheriöt väylillä 9, 10 ja 17, sekä vanha viheriö käytössä väylällä 15. Kenttä kuitenkin lähenee tasoituskelpoisuutta jo kovaa vauhtia, ja kaiken mennessä suunnitellusti puhumme jo viikoista, emmekä enää kuukausista.

Tilanne 8.7.2018

Maanantaina 9.7. Classicin väyläjärjestys palautuu ”normaaliksi”, ja Coachin väylät 8 ja 9 siirtyvät takaisin harjoituskentän käyttöön. Classicilla on edelleen perusparannusprojektista johtuen käytössä väliaikaiset viheriöt väylillä 3, 9, 10 ja 17, sekä vanhat viheriöt käytössä väylillä 8 ja 15. Tarkempaa huomioitavaa on lisäksi väylän 17 uuden viheriön lähiympäristössä, josta pallojen hakua ja turhaa liikkumista tulee välttää. Kulku väylälle 18 tapahtuu Coachin väylän 2 kautta.

Tilanne 22.6.2018

Classic -kentän laajamittainen perusparannus lähenee todellisesti loppuaan, ja väylän 9 viheriötyöt ovat lähes valmiit. Seuraavaksi tiedossa on väylän 9 viheriön viimeistely/kylvöt ja tiipaikan korjaus, sekä väylän 3 väyläbunkkerin uudelleenmuotoilu. Uuden viheriön ja väylän oikean laidan muutoskohtien pelikuntoon saaminen on pitkälti riippuvainen luonnonvoimista, mutta alustava aikataulu osuu loppukesän ja alkusyksyn tienoolle. Muut uudet viheriöt lähenevät kovaa tahtia pelikuntoa, mutta vaativat vielä kärsivällisyyttä ja rauhoitettua kasvua. Muutoksia pelijärjestykseen on kuitenkin luvassa mahdollisesti jo lähiviikkojen aikana.

Tilanne 1.6.2018:

Perusparannus etenee! Pelijärjestys muuttuu kesäkuun alusta, eli väylien 1 ja 18 uudet viheriöt saadaan auki, ja väylän 9 viheriötöiden pariin on viimein päästy. Väylien 11 ja 17 lisäksi poissa käytöstä ovat siis nyt väylien 3, 9 ja 10 viheriöt. Coach pelataan näin ollen 7-väyläisenä, väylät 8 ja 9 ovat Classicin käytössä. Näistä väylä 8 korvaa Classicin väylän 11, ja 9 korvaa väylän 17.

Väylä 1 – Pelataan normaalisti
Väylä 2 – Pelataan normaalisti
Väylä 3 – Väliaikainen viheriö
Väylä 4 – Pelataan normaalisti
Väylät 5-7 – Pelataan normaalisti
Väylä 8 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 9 – Väliaikainen viheriö
Väylä 10 – Väliaikainen viheriö
Väylä 11 – pois käytöstä – korvataan Coach -kentän väylällä 8, Classic -kentän väylän 16 jälkeen
Väylät 12-14 – Pelataan normaalisti
Väylä 15 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 16 – Pelataan normaalisti
Väylät 17 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylällä 9
Väylä 18 – Pelataan normaalisti
Kentän Par 71 – ei tasoituskelpoinen.

Perusparannusprojekti lähenee loppuaan, ja toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta jälkien paikkailussa kentällä, jotta syksyllä pääsemme pelaamaan upeaa uudistettua Classicia 30v-juhlavuoden kunniaksi.

Tilanne 25.5.

Perusparannus on edennyt hyvässä aikataulussa alkuvuoden säiden vuoksi, ja myös väylän 9 töissä on päästy etenemään hienosti. Kentällä pelanneet ovat saattaneet huomata suurenkin muutoksen väylän 9 ulkonäössä ja layoutissa, varsinkin väylältä 16 katsottuna. Väylän osalta vanhat ratapölkyt ja kaksitasoisuus on poistettu, ja pikkuhiljaa päästään myös viheriötöiden pariin. Muutoin kenttää on enimmäkseen vain kasteltu ja kylvetty tasaiseen tahtiin.

Kenttä pelataan toistaiseksi 3.5. ilmoitetun väyläjärjestyksen mukaisesti, eli väylien 11, 17 ja 18 lisäksi poissa käytöstä ovat edelleen väylien 3 ja 10 viheriöt. Coach pelataan näin ollen 6-väyläisenä, väylät 3, 8 ja 9 ovat Classicin käytössä. Perusparannusprojekti lähenee loppuaan, ja toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta jälkien paikkailussa kentällä, jotta syksyllä pääsemme pelaamaan upeaa uudistettua Classicia 30v-juhlavuoden kunniaksi.

Tilanne 10.1.2018:

Syksyllä saatiin valmiiksi väylän 17 työt, ja kyseisen viheriön annetaan kevään aikana rauhoittua. Syksyllä ehdittiin aloittamaan myös väylän 9 remontti, ja kyseessä on viimeinen väylä perusparannuksessa. Ensin väylällä oleva kuoppa täytetään ja vanhat ratapölkyt poistetaan. Viheriötöiden pariin päästään keväällä lumien sulettua. Väylien 3, 5 ja 10 kasvua seurataan tarkoin, ja viheriöt pyritään avaamaan alkukesästä 2018. Epätasainen talvi on aiheuttanut ylimääräistä työtä viheriöillä, ja muodostumaan päässyttä jäätä on pyritty poistamaan. Aikataulu uudistuneen Classicin avaamiselle on loppukesästä 2018.

Tilanne 15.8.2017:

Väylällä 3 aloitettu remontti. Väylällä käytössä väliaikainen viheriö. Väylän 5 viheriö kylvetty, korvaavana väylänä pelataan Coach kentän väylä 3. Väylän 10 viheriön pintaa kaivettiin pois ja lisättiin uusi kasvualusta, uusi kasvu lähtenyt hyvin käyntiin. Väylien 2 ja 14 viheriöt pyritään avaamaan viikon 34 aikana.

Väliaikaisia viheriöitä on nyt käytössä väylillä 2, 3, 10, 14 ja 18. Lisäksi väylillä 1 ja 8 käytössä vanhat viheriöt. Väylät 5 ja 11 pois käytössä, korvaavina väylinä Coach kentän väylät 3 ja 8.

Tilanne 14.6.2017:

Väylä 5 remontti alkaa. Remontin ajan väylä pois käytöstä, korvaavana väylänä pelataan Coach-kentän väylä 3 (Classicin väylien 6 ja 7 välissä).

Tilanne 6.4.2017:

Töitä jatketaan säiden salliessa pääsiäisen jälkeen. Työt kesken väylillä 2. ja 14. joissa käytössä talviviheriö. Väylän 14. viheriö kylvettiin syksyllä 2016.

Tilanne 17.10.2016:

Väylän 2 viheriön remontti aloitetaan 18.10. Remontin ajan käytössä talviviheriö.

Tilanne 12.9.2016:

Työt jatkuvat maanantaina 12.9.2016 jolloin väylän 14:sta viheriön rakentaminen aloitetaan, väylällä käytössä talvi-viheriö. Tämän jälkeen työt jatkuvat väylillä 2, 3 ja 5 ja töitä jatketaan niin pitkään kuin säät sen sallivat.
Vuodelle 2017 remontoitaviksi jäävät väylät 9, 15 ja 17, joiden jälkeen projekti on päätöksessään rakennustöiden osalta.
Uudistettuna kenttää päästään kokonaisuudessaan pelaamaan heinäkuussa 2018.

Tilanne 8.7.2016:

Väylien 6, 8, 11, 12 ja 13 uusitut viheriöt otetaan käyttöön. Myös väylän 1 viheriö avattu.

Tilanne 16.11.2015:

Väylien 12 ja 13 remontit on saatu päätökseen ja 26.10.15 aloitettu väylän 6 viheriön remontti saadaan valmiiksi kauden aikana. Väylällä 6 on käytössä talviviheriö. Korvaavina väylinä väylille 11 ja 13 pelataan Coach -kentän väylät 3 ja 8.

Kenttäremontti jatkuu vuonna 2016 ja viheriöitä otetaan käyttöön sitä mukaa kun ovat pelikunnossa.

2014 Classicin väylistä ja remontoitiin väylät 1, 4, 7, 16 ja 18.

2015 remontoidut väylät 6, 8, 10, 11, 12 ja 13.

Kauden 2016 käynnistyessä on talviviheriöitä käytössä kaksi (2), väylillä kuusi ja kaksitoista.

Kauden 2016 suunnitelmissa on tehdä remontit väylillä 2, 5, 9 ja 14.

Parhaimpien pelikuukausien aikana eli heinä- ja elokuussa haluamme antaa asiakkaille pelirauhan ja remonttityöt ovat tuolloin tauolla.

Tilanne 29.09.2015:

Väylällä 12 aloitettu remontti 21.9. käytössä talviviheriö. Väylä 13 pois käytöstä viheriöremontista johtuen, korvaavana väylänä pelataan Coach -kentän väylä 8. Väylä 11 pois käytöstä viheriöremontista johtuen, korvaavana väylänä pelataan Coach -kentän väylä 3.

Tilanne 07.07.2015:

Viheriö 18 on avattu 7.7.2015. Väylän 1 uusi viheriö avattiin 3.7.2015.

Väylä 8 on työn alla –  viheriön sekä väylän osalta.

Tilanne 02.04.2015:

Kenttäremontti jatkuu keväällä 2015 ensimmäisenä väylän 10 osalta. Pohjatyöt on jo tehty valmiiksi viime syksynä ja viheriön pohjat ovat valmiit. Seuraavaksi tehdään kuivatus- ja sadetusjärjestelmä, minkä jälkeen kasvualusta asennetaan paikoilleen. Alkukaudesta väylällä 10 on käytössä talviviheriö ja väylä pelataan par 3:na. Väylän 10 viheriö saadaan käyttöön viimeistään heinäkuun alkuun mennessä.

Samoihin aikoihin avataan myös väylän 18 viheriö pelaajille.

Työt jatkuvat keväällä väylältä 10 kohti väylä 8:aa, jolle tehdään uusi viheriö. Se tulee nykyisen viheriön oikealle puolelle. Tämän työvaiheen osalta se tarkoittaa sitä, että väylä 8 pelataan normaalisti koko kauden.

Parhaimpien pelikuukausien aikana eli heinä- ja elokuussa haluamme antaa asiakkaille pelirauhan ja remonttityöt ovat ainakin osittain tauolla.

Vuosi sitten kesällä Classicilta remontoitiin väylät 1, 4, 7, 16 ja 18.