Vierumäki Finnish Challenge - 2020 PERUTTU

Kesän 2020 tapahtuma on peruttu vallitsevan koronaepidemian vuoksi

Suomessa ei pelata Challenge Tourin osakilpailua kaudella 2020. Päätökselle lyötiin lopullinen sinetti perjantaina 12.6. Jan Ruohon ja kiertuetta johtavan Jamie Hodgesin välisissä keskusteluissa.

Alkuperäinen ajankohta oli heinäkuun lopulla. Koronaepidemian puhjettua tunnusteluja tehtiin pitkään kilpailun siirtämiseksi syyskuun alkuun. Sekin toive jouduttiin lopulta hautaamaan.

”Ongelmaksi muodostui se, että Vierumäen osakilpailu olisi ollut kesän ainoa tapahtuma Pohjoismaissa tanskalaisten ilmoitettua jo hyvissä ajoin kilpailun peruuntumisesta”, Jan Ruoho kertoo.

”Kiertue haluaa varmistaa, että pelaajat voivat siirtyä kilpailusta toiseen mahdollisimman kivuttomasti maanpäällisin liikennevälinein. Kausi pyritään saattamaan uudelleen käyntiin Itävallan, Italian ja Sveitsin osakilpailuilla.”

Lue lisää

Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan

Vierumäen luonnonkauniilla ja haasteellisella Cooke-kentällä jo neljästi pelattu Vierumäki Finnish Challenge on European Challenge Tourin osakilpailu. European Challenge Tour on Euroopan toiseksi korkeimman tason ammattilaiskiertue. Vierumäellä pelattavan nimikkoturnauksen voitosta ovat taistelleet golfin kansainväliset huippunimet.

Kilpailuviikko on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden tutustua golfiin myös niille, joille laji on tähän asti jäänyt vieraaksi. Tapahtumia on ollut mahdollista seurata maksutta koko kilpailuviikon ajan.

Ei ole salaisuus, että Vierumäellä tunnustellaan edelleen mahdollisuuksia European Tourin osakilpailun tai pääkiertueen ja haastajakiertueen yhteiskilpailun järjestämiseen. Näissä pohdinnoissa European Tourin kehitystoimista Pohjoismaissa vastaava Fredrik Lindgren on ollut alusta alkaen vahvasti mukana.

”Tavoitteemme on, että Pohjoismaissa on tulevaisuudessa 2–3 European Tourin kilpailua ja sen lisäksi haastajakiertueen osakilpailu Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja toivon mukaan myös Islannissa.”

Norjassa ja Ruotsissa ei tällä hetkellä ole haastajakietueen osakilpailua, ja European Touria pelataan vain Ruotsissa ja Tanskassa.

Lue lisää