Kenttien tilanne nyt

Kausi 2018 päätökseen

Yöpakkasten saavuttua ja päivälämpötilojen laskettua nollan tuntumaan, on kentät suljettu kauden 2018 osalta sunnuntaina 18.11. Kenttien avaamisesta tiedotetaan erikseen, viimeistään maalis-huhtikuun tienoolla.

Rauhallista joulun odotusta!

Toimiston & kentänhoidon väki

Yöpakkaset saapuvat jälleen

Classic ja Coach pelattavissa vielä sunnuntaina 18.11, jonka jälkeen näyttää todennäköiseltä, lämpötilojen laskiessa, että golfkausi 2018 on tullut päätökseensä myös Vierumäellä.

Tiedotamme kentän mahdollisesta aukeamisesta ja pelattavuudesta viikon 47 osalta välittömästi, mikäli säätilat niin sallivat.

Edit. Perjantaina 16.11. ennusteet näyttävät siltä, että kausi päättyy 18.11.2018, yö- ja päivälämpötilojen laskiessa lähelle nollaa viikolla 47.

Classic ja Coach pelattavissa

Säätilojen pysyessä päivisin lähempänä kymmentä astetta, ja yöpakkasten loistaessa poissaolollaan, pidämme Classicia ja Coachia pelattavissa osakkaille, pelioikeutetuille, jäsenille sekä heidän vierailleen vielä viikot 45 ja 46. Viikonlopun 17.-18.11. sekä viikon 47 tilanne tarkastetaan perjantaina 16.11.

Cooke pysyy suljettuna kentänhoidollisten toimenpiteiden johdosta, ja Cooken pelioikeudet oikeuttavat poikkeuksellisesti pelaamiseen myös Classicilla.

Marraskuussa pelaaminen perustuu rehellisyyteen ja itsepalveluperiaatteeseen, ja pelaamisen suhteen noudatetaan samaa ohjeistusta kuin viime viikolla (lue alta).

Classic ja Coach pelattavissa itsepalveluperiaatteella

Sääennusteiden luvatessa golfille jälleen suopeampia säätiloja, aiemmasta tiedotteesta poiketen Vierumäen kentistä Classic ja Coach avataan innokkaimmille jäsenille, osakkaille ja heidän vierailleen loppuviikon ajaksi. Cooke pidetään suljettuna kentänhoidollisista töistä johtuen.

Marraskuussa pelaaminen perustuu rehellisyyteen ja itsepalveluperiaatteeseen. Caddiemaster ei ole paikalla, eikä ajanvaraus toimiston kautta käytössä. Lähtöaika tulee varata normaalisti Golfboxin ajanvarauksen kautta, ja ilmoitettava käyttämästään pelioikeudesta (monikäyttöpelioikeus, pelilippu, tms.) osoitteeseen caddie.master@vierumaki.fi. Nimetyllä pelioikeudella pelaavien ei tarvitse ilmoittaa pelioikeudestaan, mutta lähtöaika tulee varata normaalisti.

Pyydämme pelaajia kuitenkin huomioimaan, että syystöissä ollaan jo pitkällä, joten lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen on ehdottoman tärkeää tulevaa kautta silmällä pitäen. Lisäksi esimerkiksi vessat ja vesipisteet kentillä ovat jo suljettu. Eväitä kierrokselle voi ostaa esimerkiksi kahvila Greenistä, Vierumäkihallilta.

Autojen käyttö kielletty.

Kentänhoito tiedottaa 24.10.

Syksy on jo pitkällä, ja ennusteet lupaavat tuleville viikoille golfiin suurelle yleisölle sopimattomia säätiloja. Yöpakkaset ovat viime viikot aiheuttaneet harmaita hiuksia pelaajien lisäksi myös toimistolla ja kentänhoidossa, kun kenttien aukeamisesta ei ole päivittäin ollut täyttä varmuutta, ja viheriöt ovat useana aamuna olleet kuurassa. Tulevalle viikonlopulle ja ensi viikolle ennusteet lupaavat yöpakkasten lisäksi myös matalia lämpötiloja päiväsaikaan, joten kenttien sulaminen pelikuntoon on epätodennäköistä. Siispä Vierumäen golfkentät suljetaan vuoden 2018 osalta perjantaina 26.10. iltapäivällä, ja ensi viikolla aloitetaan todenteolla valmistautuminen kauteen 2019. Syystöiden merkitys tulevalle golfkaudelle on todella suuri, sillä Suomessa ruoho ei kasva keväällä kylmyyden johdosta täysillä, joten syksyn onnistumiset luovat hyvät pohjat ja edellytykset tulevalle golfkaudelle.

Kentänhoidon puolella viimeistellään vielä aiemmin aloitetut viheriöiden ilmastukset, ja tehdään talven varalle viimeiset valmistavat toimenpiteet, kun toimistolla vietetään loppuvuosi ensi kauden kilpailukalenterin rakentamisen parissa.

Mikäli ennusteet muuttuvat ja säät marraskuussa niin sallivat, kenttien avaaminen uudelleen on kuitenkin vielä mahdollista.

Lämmin kiitos osakkaille, jäsenille sekä vieraspelaajillemme kaudesta 2018, ja nähdään jälleen vuonna 2019!

Pakkasyö 22.-23.10.

Maanantain ja tiistain välisen yön jäljiltä molemmat kentät, sekä harjoitusalueet, ovat osittain kuurassa ja jäässä, ja näin ollen suljettu. Jäätyneellä tai kuuraisella nurmella liikkuminen on ehdottomasti kielletty.

Tiedotamme tilanteen etenemisestä ja kenttien mahdollisesta aukeamisesta heti kun mahdollista, seuraava tilannekatsaus pidetään n. klo 12.

Koska yöpakkaset tekevät enemmän ja enemmän tuloaan, toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä pakkasöiden jälkeisinä aamuina. Kentät avataan päivittäin heti jos/kun mahdollista.

Lisätietoja caddiemasterin toimistosta Vierumäkihallilla.

Päivitys klo 12.00:

 • Classic avataan klo 12.00
 • Cooke suljettu tiistain

Kentänhoito tiedottaa 28.9.

Syksy saapuu ja niiden mukana myös yöpakkaset. Jäätyneellä tai kuuraisella nurmella ei voi pelata, sillä jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita, ja näin “heinä kuolee”. Vaurioitunut kasvusto on erittäin altis myös kasvitaudeille, ja tällaiset ongelmat näkyvät kentällä pitkään, mahdollisesti jopa vielä ensi kaudella. Ja koska öiden lämpötilat alkavat painumaan syksyn tullessa nollan alapuolelle, kentänhoito tekee päivittäin ratkaisun monelta kentälle pääsee aamuisin pelaamaan.

Käytäntönä Vierumäen kentillä on, että mikäli kenttää ei saada pakkasen johdosta auki, varatut ajat peruuntuvat ja uusi aika tulee varata normaalin ajanvarauksen ehdoilla.

Kentänhoito tiedottaa 22.9.

Paljon onnea Vierumäki Golf, Vierumäen Golfseura sekä Vierumäki Golf School 30v!

Rakennustöiden osalta Classicin perusparannusprojekti on saatu nyt päätökseen, kun lauantaina 22.9. on avattu viimein myös väylän 9 viheriö Vierumäki Golf 30v-juhlakilpailun kunniaksi. Kenttätarvikkeet, kuten lopulliset väylätaulut, päivittyvät kauteen 2019 mennessä. Kentän uudisavaamisen kunniaksi myös pelijärjestys on palautettu alkuperäiseen, eli

Vanha      Uusi
väylä 6 = väylä 2
väylä 5 = väylä 3
väylä 2 = väylä 4
väylä 3 = väylä 5
väylä 4 = väylä 6

Haluamme kiittää perusparannusprojektiin osallistuneita, suunnittelijaa Martin Ebertiä, toteuttajaa Jouni Lehtosta, muuta henkilöstöä, sekä erityisesti osakkeenomistajiamme, jotka ovat tämän urakan mahdollistaneet. Voimme kaikki olla tyytyväisiä tulokseen, ja Classicin ilme ja pelattavuus on parantunut projektin myötä huimasti.

Lämpimästi tervetuloa testaamaan uudistunutta Classicia vielä tällä golfkaudella!

Syysterveisin,
Vierumäki Golf – jo 30v!

Kentänhoito tiedottaa 31.8.

Cookella on aloitettu väylien huonokuntoisempien alueiden holkitus, ja tämä tulee myös vaikuttamaan osittain pelaamiseen. Huoltotöitä tehdään yhdellä väylällä kerrallaan, ja työt kestävät kokonaisuudessaan n. 1-2 viikkoa. Väylien holkituksella ruskeammat, kovaksi muodostuneet kohdat väyliltä rei’itetään, jotta pinta pehmenee, ja vesi läpäisee pinnan. Tämän jälkeen myös holkitetut kohdat voidaan kylvää, sillä tehtyjen holkitusreikien avulla vesi ja siemenet saadaan suoraan kasvualustaan. Toimenpiteellä parannetaan pelikokemusta pitkässä juoksussa, ja pidetään silmällä loppusyksyn lisäksi samalla myös golfkesää 2019.

Toimenpiteen johdosta Cookella on voimassa siirtosääntö, kentän lyhyeksi leikatulla alueella, avatun tuloskortin verran.

Kentänhoito tiedottaa 28.8.

Kiireinen elokuu kääntyy kohti syksyä!

Elokuussa Verumäellä on päästy nauttimaan upeakuntoisista kentistä sekä isompien, että pienempien kilpailujen yhteydessä. Vierumäki Finnish Challenge päättyi Kim Koivun suomalaisjuhliin, Oliver Lindellin ProAm’ssa lyömä 59 lyöntiä jäänee historiaan jokaiselle tavoiteltava haasteena, ja Ville Vaimala, Heikki Pakkanen, Henna Siren ja Maiju Tuominen juhlivat yleisten sarjojen seuranmestaruuksia upeilla tuloksilla. Cooke on isoista kilpailuista ja kiitettävistä pelaajamääristä huolimatta pysynyt edelleen erinomaisessa kunnossa, ja kentällä on viime aikoina tehty pääasiassa normaaleja ylläpitotöitä.

Classicin puolella kenttäprojekti etenee odotetusti, ja kenttä on todellakin hienossa ja näkemisen arvoisessa kunnossa. Väylän 9 viheriön käyttöönotto lähenee kovaa vauhtia. Muilta osin kenttä on jo avoinna ja pelikuntoinen, viimeisetkin työt ovat lopullisia viilauksia vaille valmiit. Valmista kenttää ja sen avautumista juhlitaan lauantaina 22.9. yhdessä Vierumäki Golf Oy’n, Vierumäki Golf Schoolin ja Vierumäen Golfseuran 30v -kilpailun ja -juhlien merkeissä.

21.-22.8. molemmilla kentillä suoritettiin kentän slouppaus Suomen Golfliiton course sloping -työryhmän toimesta. Slouppauksessa kenttä käydään läpi nelihenkisen työryhmällä niin, että eri tasoitusryhmien lyöntipituuksien keskiarvojen perusteella otetaan mittauksia sekä väyliltä, että viheriöiltä. Muun muassa viheriöiden koot, avauslyöntien tilastojen perusteisten putoamisalueiden leveydet väylillä, sekä lähestymisetäisyydet viheriöille ovat olennaisessa osassa tuloksia. Myös viheriöiden ja avauslyöntien putoamisalueiden lähistöllä olevat hiekka- ja vesiesteet vaikuttavat slouppauksen tuloksiin. Erilaisten mittausten perusteella saadut luvut syötetään tietokoneohjelmaan, joka laskee kaavan mukaisesti kentälle “Course Rating” -luvun, joka määrittää käytettävän slopen. Päivitetyt slope -taulukot tulevat käyttöön vielä tällä viikolla, Cookella keskiviikkona 29.8. ja Classicilla perjantaina 31.8.

Siispä tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Classiciin, tai testaamaan omia taitoja Cookelle Challenge Tourin jälkilöylyissä. Toivotamme osakkaille, jäsenille sekä vieraspelaajille mukavia pelihetkiä upeakuntoisilla kentillämme!

Kentänhoito tiedottaa 1.8.

Classicilla pitkään pelaajia vaivannut tilanne kentän tasoituskelpoisuudesta on nyt ohi, ja keskiviikkona 1.8. kentänhoito on avannut väylän 10 viheriön peliin. Aiemmin viime perjantaina 27.7. myös väylän 15 uusi viheriö otettiin käyttöön, ja toimiston mielipiteen mukaisesti “Suomen kaunein golfväylä” on nyt valmis.

Kenttäprojekti etenee hyvien kelien ja erinomaisen taitavan kenttätiimin johdosta vuoden 2018 osalta hyvässä aikataulussa, ja valmista kenttää päästään pelaamaan vielä syksyn aikana. Väylän 17 viheriön avaamisen osalta odotamme vielä viheriön fore- ja ympäristöalueiden vahvistumista, viheriön ollessa jo lähellä pelikuntoa. Väylän 9 viheriö- ja väylätöiden osalta pelikuntoon valmistuminen vaatii vielä muutamia viikkoja. Toki tässäkään tapauksessa emme puhu enää kuukausista, vaan viikoista.

Cookella valmistaudutaan kovaa vauhtia tuleviin Challenge Tourin kilpailuihin, ja kenttä on lähellä todellista paraatikuntoaan. Viheriöille tehdään vielä viikolla 31 ohut hiekkakate, jonka jälkeen viheriönopeutta aletaan kasvattamaan kohti kilpamittoja, ja leikkuukorkeutta lyhennetään sekä viheriöt jyrätään.

Pääkenttämestarin ajatuksia voit lukea tästä.

Kentänhoito on tehnyt todella upeaa työtä kovissa helteissä, ja haluaa kiittää myös pelaajia avusta ja lisääntyneestä tarkkaavaisuudesta lyönti- sekä alastulojälkien korjaamisessa, ja toivoo aktiivisuuskäyrän pysyvän edelleen nousussa. Nautitaan säästä, aurinkoisia ja nautinnollisia pelejä!

Kentänhoito tiedottaa 19.7.

Classicilla keskiviikkona 18.7. on avattu väylän 3 uusi viheriö normaaliin käyttöön. Myös väylän 8 uusi viheriö pysyy käytössä käyttökokeilun jälkeen. Perusparannusprojektin työsuunnitelmassa on enää käytännössä jäljellä kylvöjen kasvuun lähdön odottamista, sekä muutamia pienempiä viimeistelyjä. Väylän 10 viheriön leikkuukorkeutta on jo aloitettu pudottamaan kohti pelikuntoa, ja myös väylät 15 ja 17 lähestyvät samaa tilannetta kovaa vauhtia. Väylän 9 uudet lyöntipaikat on myös saatu töiden puolesta valmiiksi, ja avaaminen väylällä 9 tapahtuu tällä hetkellä kaikkien tiimerkkien osalta punaisen tiin kohdalta.

Toistaiseksi pidämme käytössä väliaikaiset viheriöt väylillä 9, 10 ja 17, sekä vanhan viheriön käytössä väylällä 15. Kenttä lähenee tasoituskelpoisuutta kovaa vauhtia, ja kaiken mennessä suunnitellusti puhumme jo viikoista, emmekä enää kuukausista.

Perusparannusprojektin lisäksi kentällä tehdään päivittäin myös muita normaaleja huoltotoimenpiteitä, ja Classicilla on tällä viikolla hiekoitettu ja ilmastettu greenejä tasaisen kasvun takaamiseksi kovilla helteillä. Cookella puolestaan viheriöt ja fore-alueet on viikolla 28 lannoitettu, ja lisäksi fore-alueet ja väylät on myös hiekoitettu. Ohuen ohutta ilmastusta on toteutettu viheriöillä sekä viikoilla 28 että 29. Yllämainitut toimenpiteet eivät ole vaikuttaneet pelaamiseen kovinkaan paljoa kummallakaan kentällä, mutta ovat sadetuksen lisäksi välttämättömiä näillä helteillä.

Kentänhoito on tehnyt upeaa työtä kovissa helteissä, ja haluaa kiittää myös pelaajia avusta ja lisääntyneestä tarkkaavaisuudesta lyönti- sekä alastulojälkien korjaamisessa, ja toivoo aktiivisuuskäyrän pysyvän edelleen nousussa. Nautitaan säästä, aurinkoisia ja nautinnollisia pelejä!

Kentänhoito tiedottaa 8.7.

Iloksemme ilmoitamme, että 9.7. Classicin väyläjärjestys palautuu “normaaliksi”, ja Coachin väylät 8 ja 9 siirtyvät takaisin harjoituskentän käyttöön. Classicilla on edelleen perusparannusprojektista johtuen käytössä väliaikaiset viheriöt väylillä 3, 9, 10 ja 17, sekä vanhat viheriöt käytössä väylillä 8 ja 15. Tarkempaa huomioitavaa on lisäksi väylän 17 uuden viheriön lähiympäristössä, josta pallojen hakua ja turhaa liikkumista tulee välttää. Kulku väylälle 18 tapahtuu Coachin väylän 2 kautta.

Cookella hoitotyöt ovat menneellä viikolla keskittyneet juniorikilpailuista palautumiseen, ja normaaleihin hoitotoimenpiteisiin. Toimenpiteet eivät ole vaikuttaneet pelaamiseen. Väylän 5 viheriö pysyy toistaiseksi avoinna, leikkuukorkeuden pysyessä kuitenkin hieman korkeampana.

Kentänhoito haluaa myös kiittää pelaajia lisääntyneestä tarkkaavaisuudesta lyönti- ja alastulojälkien korjaamisessa, ja toivoo aktiivisuuskäyrän pysyvän nousussa.

Kentänhoito tiedottaa 22.6.

Classicilla kentän tilanne etenee upeaan suuntaan. Viheriöt ovat pystyleikkuiden ja kylvöjen jäljiltä hyvässä kasvussa, ja leikkuukorkeutta on alettu pienentämään kohti kolmea milliä. Kenttä on kaivannut runsaasti kastelua, ja juhannuksen sateet tekevät kentälle todella hyvää, lämpötilan pysyessä näissä lukemissa. Luvassa on vielä tämän vuoden puolella upea kenttä pelattavaksi.

Perusparannusprojekti lähenee todellisesti loppuaan, ja väylän 9 viheriötyöt ovat lähes valmiit. Seuraavaksi tiedossa on väylän 9 viheriön viimeistely/kylvöt ja tiipaikan korjaus, sekä väylän 3 väyläbunkkerin uudelleenmuotoilu. Uuden viheriön ja väylän oikean laidan muutoskohtien pelikuntoon saaminen on pitkälti riippuvainen luonnonvoimista, mutta alustava aikataulu osuu loppukesän ja alkusyksyn tienoolle. Muut uudet viheriöt lähenevät kovaa tahtia pelikuntoa, mutta vaativat vielä kärsivällisyyttä ja rauhoitettua kasvua. Muutoksia pelijärjestykseen on kuitenkin luvassa mahdollisesti jo lähiviikkojen aikana.

Cookella on viime viikkoina tehty normaaleja kentänhoitotoimenpiteitä leikkuiden, kevyiden hiekoitusten, pystyleikkuun ja lannoituksen muodossa, sekä lisäksi viheriöille on ruiskutettu nestemäinen ravinneliuos. Nämä eivät kuitenkaan vaikuta peliin. Kentänhoito valmistautuu kesän ensimmäiseen kovaan koitokseen, kun juhannuksen jälkeisellä viikolla kentällä pelataan Finnish International Junior Championships, jossa 156 alle 16-vuotiasta tulevaisuuden lupausta kilpailee ikäluokkien Suomen mestaruuksista sekä kansainvälisistä Suomen avoimista mestaruuksista. Väylän 5 viheriö etenee hyvää vauhtia pelikuntoa, ja sen kunto ja kesto tullaan testaamaan kisaviikolla, jonka jälkeen ollaan huomattavasti viisaampia.

Harmiksemme olemme havainneet edelleen molemmilla kentillä paikoin paljon korjaamattomia alastulojälkiä. Tässä toivomme tarkkuutta sekä omien, että vieraspelaajien osalta. Arvostaisimme suuresti, mikäli pelaajat muistaisivat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle, ja tätä emme missään nimessä kentille tässä vaiheessa kesää tahdo, kuivan ja kuuman alkukesän oltua kentänhoidolle jo riittävän haastava, vaikkakin onnistunut.

Nautitaan säästä, aurinkoisia pelejä!

Kentänhoito tiedottaa 13.6.

Molemmilla kentillä näkyy tällä hetkellä sekä talven, että helteiden jälkiä. Kastelua viheriöillä sekä tiipaikoilla pyritään edistämään kasvua. Sadetinjärjestelmät tekevät kovasti töitä ja viheriöitä kastellaan kolmesti päivän aikana. Kentän ollessa näin kuiva, myös luonnon omaa kastelua kaivataan jo hieman taivaalta. Lämmin toukokuu on kuitenkin kuivuuden lisäksi edesauttanut uusien viheriöiden kasvua upeasti, ja kentänhoidon tehdessä parhaansa päivittäin, olemme lähellä lopullista pelikuntoa.

Classicin tilanne etenee tällä hetkellä erinomaiseen suuntaan, uusien viheriöiden kasvu etenee hyvin ja ne lähestyvät kovaa vauhtia hyvää pelikuntoa. Toivomme pelaajilta kuitenkin vielä kärsivällisyyttä, sillä viheriöiden on avaamisen jälkeen tarkoituksena kestää vuosikymmeniä. Kentällä tehdään perusparannuksen lisäksi päivittäin normaaleja kentänhoitotoimenpiteitä, ja jatkamme 1.6. ilmoitetulla väyläjärjestyksellä.

Myös Cooken puolella ruoho kasvaa silmissä, mutta links-kentälle ominaiseen tapaan väylät ja viheriöt ovat melko kovat. Myös väylä 5 lähenee hyvää vauhtia pelikuntoa, mutta pysyy kuitenkin vielä toistaiseksi suljettuna.

Runsassateisen viime kesän, vaikeahkon talven ja todella kuuman toukokuun johdosta alkukauden voi sanoa olleen haastava kentänhoidolle. Tästä huolimatta, lähtö kauteen on ollut erittäin positiivinen, ja kiitos siitä kuuluu sekä pelaajille, että kentänhoitotiimille.

Kentänhoito tiedottaa 1.6.

Classic
Perusparannus etenee! Pelijärjestys muuttuu kesäkuun alusta, eli väylien 1 ja 18 uudet viheriöt saadaan auki, ja väylän 9 viheriötöiden pariin on viimein päästy. Väylien 11 ja 17 lisäksi poissa käytöstä ovat siis nyt väylien 3, 9 ja 10 viheriöt. Coach pelataan näin ollen 7-väyläisenä, väylät 8 ja 9 ovat Classicin käytössä. Näistä väylä 8 korvaa Classicin väylän 11, ja 9 korvaa väylän 17.

Väylä 1 – Pelataan normaalisti
Väylä 2 – Pelataan normaalisti
Väylä 3 – Väliaikainen viheriö
Väylä 4 – Pelataan normaalisti
Väylät 5-7 – Pelataan normaalisti
Väylä 8 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 9 – Väliaikainen viheriö
Väylä 10 – Väliaikainen viheriö
Väylä 11 – pois käytöstä – korvataan Coach -kentän väylällä 8, Classic -kentän väylän 16 jälkeen
Väylät 12-14 – Pelataan normaalisti
Väylä 15 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 16 – Pelataan normaalisti
Väylät 17 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylällä 9
Väylä 18 – Pelataan normaalisti
Kentän Par 71 – ei tasoituskelpoinen.

Perusparannusprojekti lähenee loppuaan, ja toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta jälkien paikkailussa kentällä, jotta syksyllä pääsemme pelaamaan upeaa uudistettua Classicia 30v-juhlavuoden kunniaksi.

Kentänhoito tiedottaa 25.5.

Classic
Perusparannus on edennyt hyvässä aikataulussa alkuvuoden säiden vuoksi, ja myös väylän 9 töissä on päästy etenemään hienosti. Kentällä pelanneet ovat saattaneet huomata suurenkin muutoksen väylän 9 ulkonäössä ja layoutissa, varsinkin väylältä 16 katsottuna. Väylän osalta vanhat ratapölkyt ja kaksitasoisuus on poistettu, ja pikkuhiljaa päästään myös viheriötöiden pariin. Muutoin kenttää on enimmäkseen vain kasteltu ja kylvetty tasaiseen tahtiin.

Kenttä pelataan toistaiseksi 3.5. ilmoitetun väyläjärjestyksen mukaisesti, eli väylien 11, 17 ja 18 lisäksi poissa käytöstä ovat edelleen väylien 3 ja 10 viheriöt. Coach pelataan näin ollen 6-väyläisenä, väylät 3, 8 ja 9 ovat Classicin käytössä. Perusparannusprojekti lähenee loppuaan, ja toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta jälkien paikkailussa kentällä, jotta syksyllä pääsemme pelaamaan upeaa uudistettua Classicia 30v-juhlavuoden kunniaksi.

Cooke
Viikolla 21 viheriöt on sekä pystyleikattu, että jyrätty, tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaamiseen. Lisäksi keskiviikkona lyöntipaikat on lannoitettu. Viikon aikana viheriöitä on kolmesti päivässä tapahtuvan sadetuksen lisäksi kasteltu letkuilla päivittäin, ja tätä jatketaan myös viikolla 22. Väylän 5 viheriö pysyy edelleen rauhoitettuna, ja sen annetaan rauhassa palautua talvesta.

Harmiksemme olemme huomanneet molemmille kentillä paikoin paljon korjaamattomia alastulojälkiä. Tässä toivomme tarkkuutta sekä omien, että vieraspelaajien osalta. Arvostaisimme suuresti, mikäli pelaajat muistaisivat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle. Nautitaan säästä, aurinkoisia pelejä!

Kentänhoito tiedottaa 8.5.

Classic ja Coach avataan Helatorstaina 10.5. Cooke avoinna normaalisti, käytössä yksi väliaikainen viheriö väylällä 5.

Classic pelataan 3.5. ilmoitetun väyläjärjestyksen mukaisesti.

Coach pelataan 6-väyläisenä, väylät 3, 8 ja 9 ovat Classicin käytössä.

Viikolla 19 kentänhoitotoimenpiteitä tehdään molemmilla kentillä, ja ohjelmassa on lyöntipaikkojen holkki-ilmastus, väylien pystyleikkuu ja lannoitus Cookella, sekä greenien kylvö, kevyt hiekotus ja jyräys molemmilla kentillä. Kiitämme pelaajia alkukaudesta kärsivällisyydestä, ja toivotamme mukavia pelejä kentillämme!

Huomioittehan, että molemmat kentät ovat vielä keväisessä kunnossa, ja arvostamme suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle.

Kentänhoito tiedottaa 3.5.

Classic avataan viikonlopuksi 5.-6.5. Kenttä on pelikunnossa, muttei valitettavasti tasoituskelpoinen poikkeusjärjestelyistä johtuen .

Classicilla pelataan viikonloppuna normaalista poikkeavalla järjestyksellä kentänhoidollisista syistä johtuen. Kentällä tehdään lisäksi kentänhoitotöitä myös viikonloppuna, joten pelaajien tulee huomioida tämä osana peliä.

Väylä 1 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 2 – Pelataan normaalisti
Väylä 3 – Väliaikainen viheriö
Väylä 4 – Pelataan normaalisti
Väylät 5-6 – Pelataan normaalisti, jonka jälkeen pelataan Coach kentän väylä 3
Väylä 7 – Pelataan normaalisti
Väylä 8 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 9 – Pelataan normaalisti – huomioi väylällä tehtävät työt
Väylä 10 – Väliaikainen viheriö
Väylä 11 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylällä 3 Classic kentän 6 & 7 väylien välissä
Väylät 12-14 – Pelataan normaalisti
Väylä 15 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 16 – Pelataan normaalisti
Väylät 17 & 18 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylillä 8 & 9

Kentän Par 70 – ei tasoituskelpoinen.

Kentänhoito tiedottaa to 26.4.

Cooke avataan lauantaina 28.4. klo 9.00. Kenttä on peli- ja tasoituskelpoinen heti kauden alusta, kuitenkin säävarauksella. Ennen avaamista kentällä on tehty normaaleja, kauden alkuun valmistavia, kentänhoidollisia toimenpiteitä sekä viheriöillä että väylillä, kuten pystyleikkuuta, kylvöä, ilmastusta ja hiekoitusta. Lisäksi viheriöt jyrätään viikonloppua kohden mahdollisimman tasaisen pelituntuman mahdollistamiseksi. Cookella on kauden alussa käytössä yksi väliaikainen viheriö väylällä 5.

Huomioittehan, että osa greeneistä on vielä varsin keväisessä kunnossa, ja runsassateisen viime kesän jäljet näkyvät vielä paikoin kentällä. Arvostaisimme suuresti, mikäli pelaajat muistaisivat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle.

Classicin tilanne on vielä paikoin selkeästi kosteampi kuin Cookella, ja tästä syystä esimerkiksi kaikkia kentänhoidollisia töitä ei olla päästy tekemään, eikä kenttää saatu vielä auki. Kentän avaamisesta pyrimme tiedottamaan kuitenkin mahdollisimman pian, kun työt saadaan tehtyä ja kenttä on avaukseen valmis.

Toimisto ja kentänhoito toivottavat pelaajille mukavia pelejä kaudella 2018, ja toivon mukaan myös suopeita säitä. Lämpimästi tervetuloa viihtymään!

T: Kentänhoidon & toimiston väki

_____________________

Kentänhoito tiedottaa ti 10.4.

Yksi varmoista kevään merkeistä on, kun Cooken kummut paljastuvat lumen alta. Cookella avonaiset paikat sulavat auringon lämmössä nopeasti, mutta varjoisimmilla paikoilla lunta on paikoin vielä yli 20cm, ja Classicilla vielä hieman enemmän. Tavoite kentän avaamiselle on asetettu vapun tienoolle, mahdollisesti lauantaiksi 28.4. Tästä tiedotamme lähempänä ajankohtaa. Ajanvaraus on avoinna kyseisestä päivästä alkaen molemmilla kentillä, ja mikäli kenttiä ei saada auki, ajat luonnollisesti peruuntuvat.

T: Kentänhoito

_____________________

Kentänhoito tiedottaa ma 5.2.2018:

Classic:

Tilanne Classicilla on kohtuullisen hyvä. Kenttä on kierretty ma 29.1 ja viheriöt selvisivät lämpimästä jaksosta (to 25.1 – la 27.1) hyvin. Jäätä on vain muutamalla viheriöllä, ja sekin jää on vain ns. sokerijäätä eli se on helppo rapsuttaa pois heinän päältä. Tällä hetkellä riski jääpoltteeseen on pieni, mutta tautitilanne selviää vasta lumien sulettua. Lunta oli maanantaina 29.1 noin 25-40cm viheriöiden päällä.

Cooke:

Tilanne Cookella on hieman haastavampi kuin Classicilla. Osalla viheriöistä on ollut siis jäätä joulukuusta asti ja lämmin jakso (to 25.1 – la 27.1) aiheutti lisää jäätä viheriöille. Jään alla olleet viheriöt sulivat ainakin osittain, ja osa viheriöistä suli lähes kokonaan, ja kelin pakastuessa uuden jään muodostuminen on mahdollista.

Aukealla olevilla viheriöillä on jääkerros viheriöiden päällä ja lunta n. 5-15cm. Metsän suojassa olevilla viheriöillä ei ole jäätä, ja lunta on n. 30-40cm.

Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittavia toimenpiteitä tehdään helmi-maaliskuun aikana, jos jäätilanne pysyy edelleen samanlaisena. Viheriöheinä kestää muutamia kuukausia jään alla hapettomassa tilassa, joten seuraamme tilannetta tarkoin.

T: Kentänhoito

_____________________

Kentänhoito tiedottaa 26.1.2018

Vierumäen kentät ovat talvehtineet kohtalaisesti. Classicilla tilanne on parempi ja ke 24.1 mennessä viheriöillä ei ole ollut jääpeitettä. Väylän 10 viheriö on haastava, ja viheriölle on mahdollisesti muodostumassa jäätä, sillä siellä on käynyt ihmisiä kielloista huolimatta mm. laskemassa mäkeä.

Cookella havaittiin joulukuussa, että kuudelle viheriölle on päässyt muodostumaan jäätä epävakaisten säiden vuoksi, ja näitä viheriöitä on siitä asti aurattu puhtaaksi lumesta ja tammikuussa olemme aloittaneet jään rikkomisen. Pyrimme rikkomaan jään ilmastuskoneella ja sen jälkeen yritämme saada lohjennutta jäätä pois lapioita, petkeleitä, reppupuhaltimia ja rautakankea apuna käyttäen. To 25.1 alkanut lämmin jakso on edesauttanut jään sulamista viheriöiltä.

Haastava talvi on jälleen menossa, ja kentänhoito pyrkii tekemään kaikkensa, että keväällä kumpikin kenttä sulaa talven alta mahdollisimman hyvässä kunnossa. Varmasti tämäkin talvi jättää pieniä jälkiä molemmille kentille, mutta toivotaan, että talvituhot jäävät mahdollisimman pieniksi.

Seuraava tilannekatsaus tehdään ensi viikon aikana, kun käymme kiertämässä kummankin kentän jälleen maanantaina 29.1.

T: Kentänhoito

_____________________

Kenttien tilanne 23.12:

Cooke:

Osalle viheriöistä on muodostunut jäätä vaihtelevan sään takia. Lunta on noin 20-30cm, mutta rankka vesisade 21.12 ke-to välisenä yönä on edesauttanut jään muodostumista. Osalta viheriöistä, joilla jäätä on, lumet on aurattu pois, mutta auraaminen on työlästä lumen suuren määrän takia.

Classic:

Tilanne on parempi kuin Cookella, mutta myös Classicilla on jäätä muutamilla viheriöillä. Väylän 10 viheriö on erityisen ongelmallinen, sillä väylällä on laskettu mäkeä ja viheriön päälle on mm. tehty lumiukkoja, ja tamppaantunut lumi on vesisateiden myötä jäätynyt viheriön pintaan.

Kummankin kentän osalta tilannetta seurataan viikottain ja tammikuun loppupuolella aloitamme vaadittavat toimenpiteet, jotta saamme jään rikottua viheriöiden päältä.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2018!

Terveisin,
Kentänhoito

_____________________

11.12. Arvoisat asiakkaat

Huomioittehan, että golfkentillä liikkuminen on talvella kiellettyä. Esimerkiksi jalan- tai suksen jäljen alle pakkautunut lumi aiheuttaa jäätyessään suurta tuhoa nurmelle, ja vaikutukset saattavat näkyä pitkälle kesään (jääpolte, juurten kuoleminen, jne.)

_____________________

27.10. kaikki kentät sekä harjoitusalueet suljettu kauden 2017 osalta.

Kiitämme kaikkia asiakkaita kaudesta 2017 ja toivotamme hyvää talvikautta. Lue Vierumäen golfin talviharjoittelusta tästä

_____________________

Tältä sivulta voit lukea, mikä kenttien tilanne on tällä hetkellä.

Cooken kentänhoito tiedottaa:

Huom! Maanantaista 9.10 lähtien väylällä 5 on käytössä talviviheriö. Golf Paviljonki suljettu, ilmoittautuminen Classicin caddiemasterille.

Viikko 41

 • Väylien ilmastus jatkuu, jonka jälkeen aloitamme viheriöiden ympäryksien ja lyöntipaikkojen ilmastuksen.

Viikko 40

 • Viikolla 40 jatkamme väylien ja viheriöiden ilmastusta.

Viikot 38 ja 39

 • Väylien ilmastus aloitettu maanantaina 18.9. Ilmastus tulee valitettavasti vaikuttamaan jonkin verran väylien pelattavuuteen, mutta haitta pyritään minimoimaan leikkaamalla väylät ilmastuksen jälkeen. Toimenpide on välttämätön loppukautta ajatellen.
 • Rangen lyöntikaari suljettu, lyöminen sallittu normaalisti matoilta
 • Väylän 13 WC suljettu, muut wc:t käytössä ja vesipisteet auki.

Classicin kentänhoito tiedottaa:

Viikko 41

 • Viheriöiden ilmastus alkaa. Lyöntipaikkojen ilmastus käynnissä.
 • Väylillä 1 ja 8 väliaikaisesti käytössä vanhat viheriöt
 • Väylä 11 pois käytöstä. Korvaavana väylänä pelataan Coach-kentän väylä nro 8 (pelataan Classicin väylien 16 ja 17 välissä, kentällä opastus)
 • Väylä 5. pois käytöstä remontin takia. Korvaavana väylänä pelataan Coach-kentän väylä 3 (pelataan Classicin väylien 6. ja 7. välissä, kentällä opastus)
 • Väylillä 2, 3, 10, 14, 17 ja 18 käytössä talviviheriöt kenttäremontista johtuen.
 • Kenttä ei ole tasoituskelpoinen!
 • Taka wc (väylien 2 ja 14 jälkeen) ja break barin wc suljettu suljettu.
 • Vesipisteet pois käytöstä.
 • Arki greenfee 40e, viikonloppuisin 45e
 • Toimitusjohtajan katsaus Classicin perusparannusprojektiin luettavissa tästä
 • Hinnoittelu arkisin Classicin pelaajille Cooke-kentällä (voimassa arkisin):
  Nimetyllä pelioikeudella pelaava sekä Classicin osakaskorttilaiset: 20 euroa arkisin
  Monikäytöllä pelaava Classicin osakaskorttilainen: 10 e (monikäyttömaksu) + 20 euroa (Green Fee)