Kenttien tilanne nyt

Ulkokausi päätökseen 28.10.2019

Golfkausi 2019 näyttää vahvasti tulleen päätökseensä ulkopelien osalta, ainakin suuremman yleisön osalta, joten vuoden 2019 osalta kaikki Vierumäen golfkentät on nyt suljettu.

Caddiemasterin puhelinnumero, 0300 870 119, on talvisaikaan suljettu, ja avataan jälleen keväällä. Sähköpostia caddie.master@vierumaki.fi seuraillaan muutaman kerran viikossa.

Golfkautta on kuitenkin mahdollista jatkaa läpi talven sisäharjoittelutiloissamme Vierumäkihallilla.

Lisätietoa talviharjoittelusta ja sisäkursseista täältä. Uudistuneiden sisägolfkurssiemme pääsisältönä on svingitekniikan kertaus sekä kehittäminen pienissä, max 6 hlö ryhmissä.

Muistattehan myös, että golfkentillä liikkuminen on varsinkin talviaikaan kiellettyä. Esimerkiksi jalan- tai suksen jäljen alle pakkautunut lumi aiheuttaa jäätyessään suurta tuhoa nurmelle, ja vaikutukset saattavat näkyä pitkälle kesään (jääpolte, juurten kuoleminen, jne.)

Kenttien tilanne 17.10.2019

Golfkausi 2019 lähenee ulkopelien osalta päätöstään, ja Cooke sekä Cooken range suljetaan tämän kauden osalta maanantaina 21.10.

Classic ja Coach ovat avoinna toistaiseksi, säävarauksella. Hinnaston näet täältä.

Lisätietoja, caddie.master@vierumaki.fi tai puh. 0300 870 119

Syyspelaaminen Vierumäellä

Kalenterisivun käännyttyä lokakuun puolelle, aletaan kentänhoidon puolella valmistautumaan jo talven tuloon. Syystöiden merkitys tulevalle golfkaudelle on todella suuri, sillä Suomessa ruoho ei kasva keväällä kylmyyden johdosta täysillä, joten syksyn onnistumiset luovat hyvät pohjat ja edellytykset tulevalle golfkaudelle.

Huomioittehan, että kauden ollessa loppupuolella, arvostamme erittäin suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai erilaisten tautien kytemiselle.

Syystyöt sisältävät mm. sekä väylien, että viheriöiden ilmastusta, kuitenkin mahdollisimman vähän pelaamista häiriten.

Golftoimistolla syksyn saapuminen tietää Paviljongin ja taukokioskien sulkeutumista (6.10.), ja maanantaista 7.10. alkaen caddiemaster palvelee päivittäin klo 9.00-16.00 Classicin caddiemasterilla, Vierumäkihallilla, sekä Cooken, Classicin että Coachin pelaajia.

Koska luonnollisesti talven lähestyessä myös yöpakkaset tekevät enemmän ja enemmän tuloaan, toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä pakkasöiden jälkeisinä aamuina. Jäätyneellä tai kuuraisella nurmella liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Kentät avataan päivittäin heti jos/kun mahdollista, ja pelikausi jatkuu molemmilla kentillä niin pitkään, kun olosuhteet sen sallivat. Lisätietoja aamuisin kenttien tilanteesta saatte caddiemasterin toimistosta Vierumäkihallilla, sähköpostitse caddie.master@vierumaki.fi, tai puhelimitse 0300 870 119.

Säätilat kylmenevään päin

Syksy saapuu ja niiden mukana myös yöpakkaset. Jäätyneellä tai kuuraisella nurmella ei voi pelata, sillä jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita, ja näin “heinä kuolee”. Vaurioitunut kasvusto on erittäin altis myös kasvitaudeille, ja tällaiset ongelmat näkyvät kentällä pitkään, mahdollisesti jopa vielä ensi kaudella.

Öiden lämpötilat alkavat painumaan syksyn tullessa nollan alapuolelle, ja tällaisten öiden jälkeisenä aamuna kentänhoito tekee päivittäin ratkaisun monelta kentälle pääsee pelaamaan. Mikäli kenttää ei saada pakkasen johdosta auki, lähtöajat eivät siirry, vaan varatut ajat peruuntuvat ja uusi aika tulee varata normaalin ajanvarauksen ehdoilla.

Kenttien tilanne 9.8.

Kiireisen kesän ja Challenge Tourin upean viikon jälkeen molemmilla kentillä aloitetaan viheriöiden ilmastus viikolla 33. Tällä viheriöiden  kasvualustat saavat happea ja juuret tilaa kasvaa, jotta loppukausi etenee yhtä hyvässä kunnossa kuin tähänkin asti. Viheriöiden ilmastuksen myötä viheriöt hieman pehmenevät ja kosteus siirtyy paremmin sitä tarvitseville juurille. Toimenpiteellä valmistaudutaan niin loppukauteen, kuin myös mestaruuskilpailuihin, jotka pelataan 17.-18.8. molemmilla kentillä. Viheriöiden ilmastuksella ei ole suurempaa vaikutusta peliin, korkeintaan ainoastaan hieman sekä visuaalisella, että henkisellä tasolla.

Elokuussa on lisäksi tiedossa normaalia kesäkauden toimintaa ja hoitotöitä, eli viheriöt leikataan molemmilla kentillä edelleen päivittäin. Syystyöt kentillä aloitetaan porrastaen syyskuun loppupuolella.

Kentänhoito haluaa jälleen kiittää pelaajia lisääntyneestä tarkkaavaisuudesta lyönti- ja alastulojälkien korjaamisessa, ja toivoo aktiivisuuskäyrän pysyvän nousussa myös jatkossa.

Tervetuloa viihtymään Vierumäen upeakuntoisilla kentillä, erittäin mukavia pelihetkiä!

GPS-laitteiden toiminta Vierumäellä

Classicin perusparannusprojektin valmistuttua, ja väyläjärjestyksen muututtua, sekä molempien kenttien slopetaulukoiden päivityttyä, myös erilaisia GPS- ja sähköisiä tulospalvelun tarjoajia on tiedotettu asiasta.

Palveluntarjoajat kuten esimerkiksi Garmin, TomTom, GolfBuddy, jne tekevät päivityksiä palveluihinsa omien resurssiensa puitteissa. Toisilla päivitykset kestävät kauemmin kuin toisilla. Voitte antaa palautetta suoraan palveluntarjoajille, esimerkiksi suoraan kyseisen sovelluksen kautta.

Vierumäki Finnish Challenge 2019 – Menestystä monella rintamalla

Neljäs Vierumäki Finnish Challenge oli yleisömenestys viikonlopun vilkkaasta kilpailevasta urheilutarjonnasta huolimatta. Jo lauantaina Cooke Course veti puoleensa satamäärin golfin ystäviä. Sunnuntaina voitiin aika ajoin puhua jopa yleisömerestä.

Neljännen Vierumäki Finnish Challengen voitto meni Portugaliin. Voittajaksi pelasi kokenut 37-vuotias José-Filipe Lima, tuloksella -14 (274). Lopputuloksissa kotimaisista pelaajista Roope Kakko on jaetulla kolmannella sijalla kaksi lyöntiä kärjen ja lyönnin kakkoseksi pelanneen Etelä-Afrikan Bryce Eastonin takana.

Kilpailun jäljiltä Cooke -kentän uusi virallinen, kultaiselta tiiltä pelattu kenttäennätys kirjataan nyt muotoon 63 lyöntiä (-9), Hollannin 30-vuotiaan Darius van Driel‘in toimesta.

Lämmin kiitos yhteistyökumppaneille, katsojille, vapaaehtoisille, sekä henkilökunnalle hienosta tapahtumasta. Kenttä on kilpailujen jälkeen upeassa kunnossa, lämpimästi tervetuloa testaamaan omaa kisakuntoa vaikkapa kultaiselta tiiltä!

Parhain terveisin,

Jan Ruoho,

Toimitusjohtaja / Promoottori

Finnish International Junior Championship 2019

26.-28.6. Cookella pelataan perinteisesti kansainvälinen junioreiden huipputurnaus, Finnish International Junior Championship 2019. Kilpailussa ratkotaan alle 14- ja alle 16 -vuotiaiden ikäluokkien SM-mitalit. Samalla kisataan myös ikäluokkien avoimesta Suomen mestaruudesta.

Tervetuloa seuraamaan kilpailua!

Tuloksia voit seurata täällä.

Kentänhoito tiedottaa 27.5.

Leijonien kultajuhlinnan ohessa myös golfkausi alkaa kääntymään kesäkauden puolelle, vaikkei se harmaata taivasta katsomalla aina siltä välttämättä tunnukaan.

Cookella on viime viikot tehty hyvissä olosuhteissa töitä kasvun edistämiseksi. Viikolla 20 viheriöt on kylvetty uudelleen, ja tämän jälkeen kaikki pinnat on lisäksi lannoitettu. Seuraavaksi tiedossa on viheriöiden ympäristöjen, fore-alueiden, ilmastus. Tämä tehdään nyt toisen kerran tänä keväänä. Viikoilla 21 ja 22 viheriöillä aloitetaan säätiloista riippuen hiekoitus ja jyräys, jolloin pinnat hieman kovenevat kesää kohti. Kohtuulliset lämpötilat ja luonnon vesi auttavat paljon kentänhoidossa toimimista.

Classicilla odotetaan, että maali kuivuu ja heinä kasvaa. Kenttä on hienossa kunnossa, ja tulee paranemaan kauden edetessä entisestään. Hieman säätiloista riippuen, lähiviikkojen aikana tullaan aloittamaan viheriökylvöt myös Classicin puolella.

Tämän hetken kentänhoidollisista toimenpiteistä ainoastaan viheriösadetukset saattavat vaikuttaa hieman peliin, muut toimenpiteet pyritään tekemään normaaliin tapaan pelaajia häiritsemättä. Molemmilla kentillä kastelujärjestelmät on ajoitettu sadettamaan viheriöitä päivittäin n. klo 11, 14 ja 18, lisäksi taivaalta tuleva märkä aines edesauttaa viheriöiden kasvua entisestään.

Kentänhoito haluaa myös kiittää pelaajia lisääntyneestä tarkkaavaisuudesta lyönti- ja alastulojälkien korjaamisessa, ja toivoo aktiivisuuskäyrän pysyvän nousussa.

Mukavia pelihetkiä Vierumäen golfkentillä!

Cooke ja Coach peliin mukaan

Cooke ja Coach avattiin perjantaina 10.5. Ennen avaamista molemmilla kentillä suoritettiin kevyt ilmastus viheriöille, sekä pystyleikkuut kaikille pelipinnoille. Lisäksi kasvun edistämiseksi viheriöt on lannoitettu, ja viheriöiden ympäristöjä holkitettu. Viikonlopun mukanaan tuoma, hieman lämpimämpi ja runsas sadevesi edistää ruohon kasvua entisestään, ja suunta on hyvä kelien muuttuessa lämpöisemmiksi kesää kohti. Lämpimästi tervetuloa!

Cookella suoritetaan viheriöiden sadetuksia päivittäin. ​Sadetusajat ovat 11.00, 14.00 & 18.00. Sadetus kestää n. 6 min.

Huomioittehan, että kauden ollessa alussa, arvostamme suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai erilaisten tautien kytemiselle.

Classic avoinna, Cooke ja Coach odottavat vielä vuoroaan

Perusparannusprojektin jäljiltä upeassa kunnossa avautunut Classic on kerännyt kehuja sekä omilta, että vieraspelaajilta, ja mikäli kenttä on Sinulta vielä bongaamatta, suosittelemme lämpimästi sen testaamista jo alkukesästä!

Cooken ja Coachin puolella kentät vaativat vielä aikaa, ja pelattavaksi pääsemme ne avaamaan perjantaina 10.5. klo 8.30. Ennen avaamista molemmilla kentillä suoritetaan kevyt ilmastus viheriöille, sekä pystyleikkuut kaikille pelipinnoille. Lisäksi viheriöt lannoitetaan kasvun edistämiseksi, ja viheriöiden ympäristöt holkitetaan. Classicilla suoritetaan normaaleja kenttätoimenpiteitä leikkuiden osalta, ja kauden ollessa alussa, arvostamme suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä. Korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai erilaisten tautien kytemiselle.

Tulevan viikonloput kylmät yöt tuovat tullessaan myös mahdollisuuden, ettei kentälle välttämättä pääse aamuisin ennen klo 9.00, ja tästä syystä Classicilla on varauduttu pakkasvaroihin.

Kenttien ollessa suljettuna, varatut ajat peruuntuvat (Cooke & Coach).

Classic-kenttä täysimääräisenä käyttöön heti kauden alusta 2019

Classic-kenttä avataan lauantaina 27.4. klo 8.30. Kauden alussa aamuisin käytössä pakkasvaraus. Classicin range avataan torstaina 25.4, lyönti sallittua matoilta. Lähipelialueet ovat alkukaudesta vielä pois käytöstä, samoin kuin golfautot.

Kesällä 2014 aloitetun Classic-golfkentän mittava remontti rakennustöiden osalta saatiin päätökseen syksyllä 2018. Kaikki viheriöt saatiin käyttöön sopivasti Vierumäki Golfin 30-juhlavuoden kunniaksi syyskuun lopussa.

Classic-kentälle oli vuosien myötä tullut painaumia ja viheriöiden kasvualustat olivat tiivistyneet. Tällöin maasto on epätasaista, mikä ei ole pelaajille mukavaa. Perusparannuksen ideana on tietenkin parantaa pelaamisen mukavuutta.

Perusparannuksen suunnitteli brittiläinen Martin Ebert Mackenzie & Ebert -toimistosta. Ebertillä on yksityiskohtaisten parannusten lisäksi ollut ajatuksena se, että Vierumäen kaunis luonto nousisi paremmin esiin ja kenttä olisi entistä visuaalisempi. Väylille sekä viheriöille haluttiin luoda muotoja ja maisemanvaihteluita aiempaa enemmän muun muassa miettimällä bunkkerien syvyyttä sekä muotoa. Lisäksi viheriöt saadaan kukoistamaan remontin myötä aiempaa paremmin ja vastaamaan nykypäivän laatuvaatimuksia viheriölajikkeenkin vaihdolla. Lajikkeen vaihdolla on myös pyrkimys saada kenttä keväisin entistä aikaisemmin pelaajien käyttöön.

Kenttätarvikkeet, kuten lopulliset väylätaulut, päivittyvät kauden 2019 aikana. Kentän ”uudisavaamisen” kunniaksi myös pelijärjestys on palautettu alkuperäiseen mukaiseen vuoden 1986 master planiin.

Haluamme kiittää perusparannusprojektiin osallistuneita, suunnittelijaa Martin Ebertiä, toteuttajaa rakkauden kauhakuormaajaa Jouni Lehtosta, muuta henkilöstöä, sekä erityisesti osakkeenomistajiamme, jotka ovat tämän urakan mahdollistaneet. Voimme kaikki olla tyytyväisiä tulokseen, ja Classicin ilme ja pelattavuus on parantunut projektin myötä huimasti.

Lämpimästi tervetuloa testaamaan uudistunutta Classicia vielä tällä golfkaudella!

Huomioittehan, että kauden ollessa alussa, arvostamme suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai erilaisten tautien kytemiselle.

Katsaus kenttien ja harjoitusalueiden avaamisesta 17.4.

Cookelle on lumen sulamisen edistämiseksi levitetty hiekkaa hitaimmin sulaville väylille sekä rangelle lauantaina 13.4.

Classicin puolella hiekkaa on levitetty myös viheriöille, ja lumen ja jään alta on tähän mennessä paljastunut pääasiassa vain hyviä uutisia.

Kentänhoito seuraa tilannetta tarkoin, mutta kenttien avaaminen ei ole lumitilanteen johdosta vielä realistista pääsiäisenä, seuraava tilannekatsaus tehdään pääsiäisen jälkeen. Kenttien avaaminen tulee näillä näkymin sijoittumaan huhtikuun viimeisen viikonlopun ja vapun tienoolle, aiempien vuosien tapaan. Tästä tiedotetaan erikseen, kun aikataulu varmistuu.

Vahvistus: Cooken range avataan perjantaina 19.4. klo 10.00. Lyönti sallittu matoilta.

Pallokone toimii aiemmin ladatuilla älyavaimilla, 2 euron kolikoilla sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Kaikki harjoitusviheriöt suljettu toistaiseksi.

Golf Paviljonki ei avaudu vielä pääsiäiseksi, mutta Vierumäki Resort Hotellilla sijaitseva Sport Bar palvelee golfareita aivan nurkan takana. Pääsiäisenä vietetäänkin Sport Barin terassikauden avajaisia ja avaisten myötä päästään nauttimaan myös ihanasta trubaduurimusiikista läpi pääsiäisen! Tervetuloa!

Kentänhoito toivottaa mukavia kevätpäiviä, kohta nähdään viheriöillä!

—————————–

Kausi 2019 käyntiin

Yksi varmoista kevään merkeistä on, kun Cooken kummut paljastuvat lumen alta. Cookella avonaiset paikat sulavat auringon lämmössä nopeasti, mutta esimerkiksi Classicin puolella lunta on viheriöillä paikoin vielä yli 40cm (1.4.). Kevätaurinko edistää lumitilannetta kuitenkin koko ajan, ja pian pääsemme jälleen myös Vierumäellä rakkaan harrastuksemme pariin. Rangen avaamisen suhteen olemme viisaampia lähempänä pääsiäistä, mutta sitä ennen lämmittelyä kauden alkuun voi jatkaa Vierumäkihallin talviharjoittelualueella.

Paljon kysytty asia kenttien talvehtimisessa ympäri Suomen on viheriöiden tilanne, ja mahdollinen jään määrä, sillä viheriölle muodostunut jääpolte on golfkentillä yksi talven suurimmista ongelmien aiheuttajista. Jäästä ja mahdollisesta jääpoltteesta puhuttaessa on hyvä muistaa, että sekä Cookella, että Classicilla käytössä oleva viheriöheinä, rönsyrölli, kestää talvella noin kymmenen viikkoa jään alla hapettomassa tilassa, ja tänä aikana jääpolte ei pääse vielä aiheuttamaan korjaamatonta tuhoa.

Molempien kenttien viheriöiden tilanteita on seurattu tarkoin, ja odotukset ovat positiiviset. Kenttämestarin sanojen mukaan, näkymät ovat hyvät ja lupaavat, mutta osittain olosuhteiden valossa vaikean talven jälkeen samalla myös haastavat. Varmuus talvehtimisesta ja talven mahdollisesti jättämistä jäljistä saadaan kuitenkin vasta lumien sulettua kunnolla.

Classic – kentänhoidon tiivistelmä talvesta

Joulukuussa satanut lumi ja loska pyrittiin poistamaan viheriöiltä mahdollisimman nopeasti, jottei säätilan kylmetessä jäätä pääse muodostumaan liian aikaisin.

Tammikuun lämpimämmän jakson aikaan, tammi-helmikuun vaihteessa, vesi pääsi lumen läpi, ja viheriöiden pintaan muodostui noin 2 sentin jääkerros. Tämä jääkerros tullaan poistamaan huhtikuun alussa.

Cooke – kentänhoidon tiivistelmä talvesta

Alkuvuoden lämpimämmän jakson jälkeen, jäätymään päässeiden viheriöiden (13kpl) puhtaaksi auraaminen aloitettiin tammikuussa.

Lopuille (5kpl) viheriöille muodostui odotetusti jääpeite tammikuun loppupuolella, ja sen poistamista on tehty maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kausi 2018