Kenttien tilanne nyt

Katsaus kenttien ja harjoitusalueiden avaamisesta 17.4.

Cookelle on lumen sulamisen edistämiseksi levitetty hiekkaa hitaimmin sulaville väylille sekä rangelle lauantaina 13.4.

Classicin puolella hiekkaa on levitetty myös viheriöille, ja lumen ja jään alta on tähän mennessä paljastunut pääasiassa vain hyviä uutisia.

Kentänhoito seuraa tilannetta tarkoin, mutta kenttien avaaminen ei ole lumitilanteen johdosta vielä realistista pääsiäisenä, seuraava tilannekatsaus tehdään pääsiäisen jälkeen. Kenttien avaaminen tulee näillä näkymin sijoittumaan huhtikuun viimeisen viikonlopun ja vapun tienoolle, aiempien vuosien tapaan. Tästä tiedotetaan erikseen, kun aikataulu varmistuu.

Vahvistus: Cooken range avataan perjantaina 19.4. klo 10.00. Lyönti sallittu matoilta.

Pallokone toimii aiemmin ladatuilla älyavaimilla, 2 euron kolikoilla sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Kaikki harjoitusviheriöt suljettu toistaiseksi.

Golf Paviljonki ei avaudu vielä pääsiäiseksi, mutta Vierumäki Resort Hotellilla sijaitseva Sport Bar palvelee golfareita aivan nurkan takana. Pääsiäisenä vietetäänkin Sport Barin terassikauden avajaisia ja avaisten myötä päästään nauttimaan myös ihanasta trubaduurimusiikista läpi pääsiäisen! Tervetuloa!

Kentänhoito toivottaa mukavia kevätpäiviä, kohta nähdään viheriöillä!

—————————–

Kausi 2019 käyntiin

Yksi varmoista kevään merkeistä on, kun Cooken kummut paljastuvat lumen alta. Cookella avonaiset paikat sulavat auringon lämmössä nopeasti, mutta esimerkiksi Classicin puolella lunta on viheriöillä paikoin vielä yli 40cm (1.4.). Kevätaurinko edistää lumitilannetta kuitenkin koko ajan, ja pian pääsemme jälleen myös Vierumäellä rakkaan harrastuksemme pariin. Rangen avaamisen suhteen olemme viisaampia lähempänä pääsiäistä, mutta sitä ennen lämmittelyä kauden alkuun voi jatkaa Vierumäkihallin talviharjoittelualueella.

Paljon kysytty asia kenttien talvehtimisessa ympäri Suomen on viheriöiden tilanne, ja mahdollinen jään määrä, sillä viheriölle muodostunut jääpolte on golfkentillä yksi talven suurimmista ongelmien aiheuttajista. Jäästä ja mahdollisesta jääpoltteesta puhuttaessa on hyvä muistaa, että sekä Cookella, että Classicilla käytössä oleva viheriöheinä, rönsyrölli, kestää talvella noin kymmenen viikkoa jään alla hapettomassa tilassa, ja tänä aikana jääpolte ei pääse vielä aiheuttamaan korjaamatonta tuhoa.

Molempien kenttien viheriöiden tilanteita on seurattu tarkoin, ja odotukset ovat positiiviset. Kenttämestarin sanojen mukaan, näkymät ovat hyvät ja lupaavat, mutta osittain olosuhteiden valossa vaikean talven jälkeen samalla myös haastavat. Varmuus talvehtimisesta ja talven mahdollisesti jättämistä jäljistä saadaan kuitenkin vasta lumien sulettua kunnolla.

Classic – kentänhoidon tiivistelmä talvesta

Joulukuussa satanut lumi ja loska pyrittiin poistamaan viheriöiltä mahdollisimman nopeasti, jottei säätilan kylmetessä jäätä pääse muodostumaan liian aikaisin.

Tammikuun lämpimämmän jakson aikaan, tammi-helmikuun vaihteessa, vesi pääsi lumen läpi, ja viheriöiden pintaan muodostui noin 2 sentin jääkerros. Tämä jääkerros tullaan poistamaan huhtikuun alussa.

Cooke – kentänhoidon tiivistelmä talvesta

Alkuvuoden lämpimämmän jakson jälkeen, jäätymään päässeiden viheriöiden (13kpl) puhtaaksi auraaminen aloitettiin tammikuussa.

Lopuille (5kpl) viheriöille muodostui odotetusti jääpeite tammikuun loppupuolella, ja sen poistamista on tehty maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kausi 2018