Kenttien tilanne nyt

Kentänhoito tiedottaa 25.5.

Classic
Perusparannus on edennyt hyvässä aikataulussa alkuvuoden säiden vuoksi, ja myös väylän 9 töissä on päästy etenemään hienosti. Kentällä pelanneet ovat saattaneet huomata suurenkin muutoksen väylän 9 ulkonäössä ja layoutissa, varsinkin väylältä 16 katsottuna. Väylän osalta vanhat ratapölkyt ja kaksitasoisuus on poistettu, ja pikkuhiljaa päästään myös viheriötöiden pariin. Muutoin kenttää on enimmäkseen vain kasteltu ja kylvetty tasaiseen tahtiin. Kenttä pelataan toistaiseksi 3.5. ilmoitetun väyläjärjestyksen mukaisesti, eli väylien 11, 17 ja 18 lisäksi poissa käytöstä ovat edelleen väylien 3 ja 10 viheriöt. Coach pelataan näin ollen 6-väyläisenä, väylät 3, 8 ja 9 ovat Classicin käytössä. Perusparannusprojekti lähenee loppuaan, ja toivomme pelaajilta kärsivällisyyttä ja tarkkuutta jälkien paikkailussa kentällä, jotta syksyllä pääsemme pelaamaan upeaa uudistettua Classicia 30v-juhlavuoden kunniaksi.

Cooke
Viikolla 21 viheriöt on sekä pystyleikattu, että jyrätty, tämä ei kuitenkaan vaikuta pelaamiseen. Lisäksi keskiviikkona lyöntipaikat on lannoitettu. Viikon aikana viheriöitä on kolmesti päivässä tapahtuvan sadetuksen lisäksi kasteltu letkuilla päivittäin, ja tätä jatketaan myös viikolla 22. Väylän 5 viheriö pysyy edelleen rauhoitettuna, ja sen annetaan rauhassa palautua talvesta.

Harmiksemme olemme huomanneet molemmille kentillä paikoin paljon korjaamattomia alastulojälkiä. Tässä toivomme tarkkuutta sekä omien, että vieraspelaajien osalta. Arvostaisimme suuresti, mikäli pelaajat muistaisivat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle.

Nautitaan säästä, aurinkoisia pelejä!

Kentänhoito tiedottaa 8.5.

Classic ja Coach avataan Helatorstaina 10.5. Cooke avoinna normaalisti, käytössä yksi väliaikainen viheriö väylällä 5.

Classic pelataan 3.5. ilmoitetun väyläjärjestyksen mukaisesti.

Coach pelataan 6-väyläisenä, väylät 3, 8 ja 9 ovat Classicin käytössä.

Viikolla 19 kentänhoitotoimenpiteitä tehdään molemmilla kentillä, ja ohjelmassa on lyöntipaikkojen holkki-ilmastus, väylien pystyleikkuu ja lannoitus Cookella, sekä greenien kylvö, kevyt hiekotus ja jyräys molemmilla kentillä. Kiitämme pelaajia alkukaudesta kärsivällisyydestä, ja toivotamme mukavia pelejä kentillämme!

Huomioittehan, että molemmat kentät ovat vielä keväisessä kunnossa, ja arvostamme suuresti, mikäli pelaajat muistavat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle.

Kentänhoito tiedottaa 3.5.

Classic avataan viikonlopuksi 5.-6.5. Kenttä on pelikunnossa, muttei valitettavasti tasoituskelpoinen poikkeusjärjestelyistä johtuen .

Classicilla pelataan viikonloppuna normaalista poikkeavalla järjestyksellä kentänhoidollisista syistä johtuen. Kentällä tehdään lisäksi kentänhoitotöitä myös viikonloppuna, joten pelaajien tulee huomioida tämä osana peliä.

Väylä 1 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 2 – Pelataan normaalisti
Väylä 3 – Väliaikainen viheriö
Väylä 4 – Pelataan normaalisti
Väylät 5-6 – Pelataan normaalisti, jonka jälkeen pelataan Coach kentän väylä 3
Väylä 7 – Pelataan normaalisti
Väylä 8 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 9 – Pelataan normaalisti – huomioi väylällä tehtävät työt
Väylä 10 – Väliaikainen viheriö
Väylä 11 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylällä 3 Classic kentän 6 & 7 väylien välissä
Väylät 12-14 – Pelataan normaalisti
Väylä 15 – Pelataan vanhalle viheriölle
Väylä 16 – Pelataan normaalisti
Väylät 17 & 18 – pois käytöstä – korvataan Coach kentän väylillä 8 & 9

Kentän Par 70 – ei tasoituskelpoinen.

Kentänhoito tiedottaa to 26.4.

Cooke avataan lauantaina 28.4. klo 9.00. Kenttä on peli- ja tasoituskelpoinen heti kauden alusta, kuitenkin säävarauksella. Ennen avaamista kentällä on tehty normaaleja, kauden alkuun valmistavia, kentänhoidollisia toimenpiteitä sekä viheriöillä että väylillä, kuten pystyleikkuuta, kylvöä, ilmastusta ja hiekoitusta. Lisäksi viheriöt jyrätään viikonloppua kohden mahdollisimman tasaisen pelituntuman mahdollistamiseksi. Cookella on kauden alussa käytössä yksi väliaikainen viheriö väylällä 5.

Huomioittehan, että osa greeneistä on vielä varsin keväisessä kunnossa, ja runsassateisen viime kesän jäljet näkyvät vielä paikoin kentällä. Arvostaisimme suuresti, mikäli pelaajat muistaisivat korjata sekä lyönti- että alastulojälkensä kentällä, sillä korjaamattomana kyseiset paikat ovat erityisen alttiita aloituspaikkoja esimerkiksi rikkaruohon tai taudin kytemiselle.

Classicin tilanne on vielä paikoin selkeästi kosteampi kuin Cookella, ja tästä syystä esimerkiksi kaikkia kentänhoidollisia töitä ei olla päästy tekemään, eikä kenttää saatu vielä auki. Kentän avaamisesta pyrimme tiedottamaan kuitenkin mahdollisimman pian, kun työt saadaan tehtyä ja kenttä on avaukseen valmis.

Toimisto ja kentänhoito toivottavat pelaajille mukavia pelejä kaudella 2018, ja toivon mukaan myös suopeita säitä. Lämpimästi tervetuloa viihtymään!

T: Kentänhoidon & toimiston väki

_____________________

Kentänhoito tiedottaa ti 10.4.

Yksi varmoista kevään merkeistä on, kun Cooken kummut paljastuvat lumen alta. Cookella avonaiset paikat sulavat auringon lämmössä nopeasti, mutta varjoisimmilla paikoilla lunta on paikoin vielä yli 20cm, ja Classicilla vielä hieman enemmän. Tavoite kentän avaamiselle on asetettu vapun tienoolle, mahdollisesti lauantaiksi 28.4. Tästä tiedotamme lähempänä ajankohtaa. Ajanvaraus on avoinna kyseisestä päivästä alkaen molemmilla kentillä, ja mikäli kenttiä ei saada auki, ajat luonnollisesti peruuntuvat.

T: Kentänhoito

_____________________

Kentänhoito tiedottaa ma 5.2.2018:

Classic:

Tilanne Classicilla on kohtuullisen hyvä. Kenttä on kierretty ma 29.1 ja viheriöt selvisivät lämpimästä jaksosta (to 25.1 – la 27.1) hyvin. Jäätä on vain muutamalla viheriöllä, ja sekin jää on vain ns. sokerijäätä eli se on helppo rapsuttaa pois heinän päältä. Tällä hetkellä riski jääpoltteeseen on pieni, mutta tautitilanne selviää vasta lumien sulettua. Lunta oli maanantaina 29.1 noin 25-40cm viheriöiden päällä.

Cooke:

Tilanne Cookella on hieman haastavampi kuin Classicilla. Osalla viheriöistä on ollut siis jäätä joulukuusta asti ja lämmin jakso (to 25.1 – la 27.1) aiheutti lisää jäätä viheriöille. Jään alla olleet viheriöt sulivat ainakin osittain, ja osa viheriöistä suli lähes kokonaan, ja kelin pakastuessa uuden jään muodostuminen on mahdollista.

Aukealla olevilla viheriöillä on jääkerros viheriöiden päällä ja lunta n. 5-15cm. Metsän suojassa olevilla viheriöillä ei ole jäätä, ja lunta on n. 30-40cm.

Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittavia toimenpiteitä tehdään helmi-maaliskuun aikana, jos jäätilanne pysyy edelleen samanlaisena. Viheriöheinä kestää muutamia kuukausia jään alla hapettomassa tilassa, joten seuraamme tilannetta tarkoin.

T: Kentänhoito

_____________________

Kentänhoito tiedottaa 26.1.2018

Vierumäen kentät ovat talvehtineet kohtalaisesti. Classicilla tilanne on parempi ja ke 24.1 mennessä viheriöillä ei ole ollut jääpeitettä. Väylän 10 viheriö on haastava, ja viheriölle on mahdollisesti muodostumassa jäätä, sillä siellä on käynyt ihmisiä kielloista huolimatta mm. laskemassa mäkeä.

Cookella havaittiin joulukuussa, että kuudelle viheriölle on päässyt muodostumaan jäätä epävakaisten säiden vuoksi, ja näitä viheriöitä on siitä asti aurattu puhtaaksi lumesta ja tammikuussa olemme aloittaneet jään rikkomisen. Pyrimme rikkomaan jään ilmastuskoneella ja sen jälkeen yritämme saada lohjennutta jäätä pois lapioita, petkeleitä, reppupuhaltimia ja rautakankea apuna käyttäen. To 25.1 alkanut lämmin jakso on edesauttanut jään sulamista viheriöiltä.

Haastava talvi on jälleen menossa, ja kentänhoito pyrkii tekemään kaikkensa, että keväällä kumpikin kenttä sulaa talven alta mahdollisimman hyvässä kunnossa. Varmasti tämäkin talvi jättää pieniä jälkiä molemmille kentille, mutta toivotaan, että talvituhot jäävät mahdollisimman pieniksi.

Seuraava tilannekatsaus tehdään ensi viikon aikana, kun käymme kiertämässä kummankin kentän jälleen maanantaina 29.1.

T: Kentänhoito

_____________________

Kenttien tilanne 23.12:

Cooke:

Osalle viheriöistä on muodostunut jäätä vaihtelevan sään takia. Lunta on noin 20-30cm, mutta rankka vesisade 21.12 ke-to välisenä yönä on edesauttanut jään muodostumista. Osalta viheriöistä, joilla jäätä on, lumet on aurattu pois, mutta auraaminen on työlästä lumen suuren määrän takia.

Classic:

Tilanne on parempi kuin Cookella, mutta myös Classicilla on jäätä muutamilla viheriöillä. Väylän 10 viheriö on erityisen ongelmallinen, sillä väylällä on laskettu mäkeä ja viheriön päälle on mm. tehty lumiukkoja, ja tamppaantunut lumi on vesisateiden myötä jäätynyt viheriön pintaan.

Kummankin kentän osalta tilannetta seurataan viikottain ja tammikuun loppupuolella aloitamme vaadittavat toimenpiteet, jotta saamme jään rikottua viheriöiden päältä.

Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2018!

Terveisin,
Kentänhoito

_____________________

11.12. Arvoisat asiakkaat

Huomioittehan, että golfkentillä liikkuminen on talvella kiellettyä. Esimerkiksi jalan- tai suksen jäljen alle pakkautunut lumi aiheuttaa jäätyessään suurta tuhoa nurmelle, ja vaikutukset saattavat näkyä pitkälle kesään (jääpolte, juurten kuoleminen, jne.)

_____________________

27.10. kaikki kentät sekä harjoitusalueet suljettu kauden 2017 osalta.

Kiitämme kaikkia asiakkaita kaudesta 2017 ja toivotamme hyvää talvikautta. Lue Vierumäen golfin talviharjoittelusta tästä

_____________________

Tältä sivulta voit lukea, mikä kenttien tilanne on tällä hetkellä.

Cooken kentänhoito tiedottaa:

Huom! Maanantaista 9.10 lähtien väylällä 5 on käytössä talviviheriö. Golf Paviljonki suljettu, ilmoittautuminen Classicin caddiemasterille.

Viikko 41

 • Väylien ilmastus jatkuu, jonka jälkeen aloitamme viheriöiden ympäryksien ja lyöntipaikkojen ilmastuksen.

Viikko 40

 • Viikolla 40 jatkamme väylien ja viheriöiden ilmastusta.

Viikot 38 ja 39

 • Väylien ilmastus aloitettu maanantaina 18.9. Ilmastus tulee valitettavasti vaikuttamaan jonkin verran väylien pelattavuuteen, mutta haitta pyritään minimoimaan leikkaamalla väylät ilmastuksen jälkeen. Toimenpide on välttämätön loppukautta ajatellen.
 • Rangen lyöntikaari suljettu, lyöminen sallittu normaalisti matoilta
 • Väylän 13 WC suljettu, muut wc:t käytössä ja vesipisteet auki.

Classicin kentänhoito tiedottaa:

Viikko 41

 • Viheriöiden ilmastus alkaa. Lyöntipaikkojen ilmastus käynnissä.
 • Väylillä 1 ja 8 väliaikaisesti käytössä vanhat viheriöt
 • Väylä 11 pois käytöstä. Korvaavana väylänä pelataan Coach-kentän väylä nro 8 (pelataan Classicin väylien 16 ja 17 välissä, kentällä opastus)
 • Väylä 5. pois käytöstä remontin takia. Korvaavana väylänä pelataan Coach-kentän väylä 3 (pelataan Classicin väylien 6. ja 7. välissä, kentällä opastus)
 • Väylillä 2, 3, 10, 14, 17 ja 18 käytössä talviviheriöt kenttäremontista johtuen.
 • Kenttä ei ole tasoituskelpoinen!
 • Taka wc (väylien 2 ja 14 jälkeen) ja break barin wc suljettu suljettu.
 • Vesipisteet pois käytöstä.
 • Arki greenfee 40e, viikonloppuisin 45e
 • Toimitusjohtajan katsaus Classicin perusparannusprojektiin luettavissa tästä
 • Hinnoittelu arkisin Classicin pelaajille Cooke-kentällä (voimassa arkisin):
  Nimetyllä pelioikeudella pelaava sekä Classicin osakaskorttilaiset: 20 euroa arkisin
  Monikäytöllä pelaava Classicin osakaskorttilainen: 10 e (monikäyttömaksu) + 20 euroa (Green Fee)