Tehokuntoilijan tukipalvelut

Onko tavoitteenasi puolimaraton tai maraton? Miten saat muutettua harjoitteluasi laadukkaammaksi? Näihin kysymyksiin saat vastauksia tehokuntoilijan tukipalveluista.

Tasotesti

Tasotestissä juostaan 200 m sisäjuoksuradalla (5 – 7 x 1000 m) kuormittain kiihtyvällä vauhdilla. Tasotestissä määritetään laktaatin avulla kestävyyskynnykset (aerobinen ja anaerobinen) ja sykealueet eri kestävyysalueille (PK, VK ja MK) perustuen laktaattipitoisuuden muutokseen juoksuvauhdin suhteen. Tasotesti antaa kuntoilijalle ja urheilijoille tarkan työkalun kestävyyden seuraamiseen kenttäolosuhteissa.

Tasotesti soveltuu myös pienille ryhmille, sillä sen voi tehdä noin neljälle juoksijalle yhtäaikaisesti. Annamme testistä palautteen, jossa on arviomaksimaalisesta hapenottokyvystä, sekä laktaattipitoisuuksien mukaan mitatut sykerajat ja kynnysvauhdit kestävyysharjoittelun tueksi.

Hinta 99 € / hlö

Kynnystesti

Kynnystestissä määritetään laktaatin avulla kestävyyskynnykset (aerobinen ja anaerobinen) ja sykealueet eri kestävyysalueille (PK, VK ja MK) perustuen laktaattipitoisuuden muutokseen työkuorman suhteen. Testissä lisätään vauhtia/tehoa 3 minuutin välein testattavan uupumukseen asti. Kynnystesti voidaan tehdä juosten tai sauvakävellen juoksumatolla tai vaihtoehtoisesti pyöräillen polkupyöräergometrillä. Testi sopii tavoitteellisemmin harjoitteleville kestävyyskuntoilijoille ja urheilijoille kevyemmäksi harjoittelun kontrollitestiksi.

Testi tehdään aina yksittäisenä, jolla taataan testauksen eettisyys ja yksilönsuoja. Palvelu sisältä testin lisäksi rasvaprosentin mittauksen, suullisen ja kirjallisen testipalautteen, josta käy ilmi mm. aerobinen ja anaerobinen kynnys, sekä teoreettinen maksimaalinen hapenottokyky.

Hinta 99 € / hlö

Valojänistesti

Valojänistesti on tarkoitettu aktiivisesti kuntoileville 15–60-vuotiaille ihmisille. Testistä on hyötyä varsinkin juoksua harrastaville. Testi suoritetaan sisällä juoksuradalla valo-ohjatulla vauhdilla niin kauan kunnes juoksija uupuu. Testinaikainen syke tallennetaan sykemittarille.

Valojänistesti on erinomainen ryhmille, sillä sen voi tehdä useille henkilöille samaan aikaan. Annamme testistä palautteen, jossa on arvio juoksusuorituskyvystä sekä arvioidut sykerajat harjoittelulle. Annamme myös vinkkejä tulevaan  harjoitteluun.

Testi sisältää:

  • Rasvaprosentin mittaus
  • Valo-ohjattu juoksutesti harjoittelun oikeiden tehoalueiden löytämiseksi
  • Harjoittelu- ja sykeohjeet
  • Palautekeskustelu tulosten perusteella

Hinta 79 € / hlö