Tehokuntoilijan tukipalvelut

Oletko valmistautumassa puolimaratonille tai polkujuoksutapahtumaan? Harrastatko mahdollisesti pyöräilyä, triathlonia tai suunnistusta? Oletko kiinnostunut omasta kestävyyskunnostasi ja sen kehittämisestä? Tsekkaa täältä itsellesi sopiva testi kehittymisen seurantaan!

Valojänistesti

Jos olet aloittelemassa juoksuharrastusta ja/tai haluat tietää maksimikestävyyssuorituskykysi tason, on valojänistesti sinulle sopiva testi. Se on hyvä testi kestävyyskunnon mittaamiseen myös nuorille urheilijoille. Saat testistä palautteen, jossa on arvio maksimaalisesta hapenottokyvystäsi sekä maksimisykkeeseen perustuvat laskennalliset sykerajat harjoitteluun. Lisäksi saat ohjeita kestävyysharjoitteluun. Valojänistesti soveltuu erinomaisesti isommillekin ryhmille.

Valojänistestissä juostaan 200 metrin sisäjuoksuradalla valo-ohjatulla vauhdilla ja vauhti nousee 200 metrin välein 0,1 m/s niin kauan, kunnes juoksija uupuu. Testin aikana tallennetaan syke sykemittarille.

Valojänistestin hinta:

1-4 hlö: 69 € / hlö

5-16 hlö: 62 € / hlö

17 + hlö: 59 € / hlö

 

Maksimaalinen polkupyöräergometritesti

Jos olet aloittamassa pyöräilyharrastusta ja/tai haluat saada tietoa maksimikestävyyssuorituskyvystäsi, on maksimipyörätesti oiva valinta. Testin avulla saat maksimitehoon perustuvan teoreettisen maksimaalisen hapenottokykysi sekä maksimisykkeeseen perustuvat sykerajat harjoitteluun. Testin kuormitus kasvaa 2 minuutin välein 20 – 35 W maksimiin asti.

Maksimaalisen polkupyöräergometritestin hinta:

1-4 hlö: 69 € / hlö

5-16 hlö: 62 € / hlö

17 + hlö: 59 € / hlö

 

Laktaattitestit

Laktaattitestin avulla saadaan määritettyä sinulle laktaattimittauksiin perustuvat kynnysalueet harjoittelun tueksi. Laktaattitestin avulla määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys ja saat sykealueet eri kestävyysalueille (peruskestävyys, vauhtikestävyys ja maksimikestävyys). Laktaattitestin tulosten avulla pystytään optimoimaan harjoittelua oikeaan suuntaan. Voit valita juoksuradalla juostavan tasotestin tai polkupyöräergometrilla tehtävän kynnystestin väliltä. Testit voidaan tehdä myös pienille ryhmille, joten ota kaverisikin mukaan!

Tasotesti

Tasotestissä juostaan 200 metrin sisäjuoksuradalla 5 – 7 x 1000 m kuormittain kiihtyvällä vauhdilla siten, että viimeinen kuorma on maksimaalinen. Tasotesti on hyvä työkalu kestävyysominaisuuksien kehittymisen seurantaan. Saat testistä palautteen, jossa on laktaattipitoisuuksien mukaan määritetyt sykerajat ja kynnysvauhdit kestävyysharjoittelun tueksi. Lisäksi testin avulla saat maksimivauhtiin perustuvan arvion maksimaalisesta hapenottokyvystäsi (VO2max).

Kynnystesti

Kynnystestissä poljetaan polkupyöräergometrilla 7-12 kuormaa ja tehoa lisätään kolmen minuutin välein testattavan uupumukseen asti. Testin avulla pystytään seuraamaan kestävyysominaisuuksissasi tapahtuvaa kehitystä. Palveluun kuuluu myös rasvaprosentin mittaus pihtimittauksella ja testipalaute, jossa on määritettynä sykerajat ja kynnystehot. Maksimisuorituksen perusteella saadaan myös arvio maksimaalisesta hapenottokyvystäsi (VO2max).

Laktaattitestin hinta:

1-2 hlö: 103 € / hlö

3-6 hlö: 93 € / hlö

7 + hlö: 88 € / hlö