First time - uudet lajit

Tästä kategoriasta löydät lajit, joita et niin helposti pääse muualla kokeilemaan! Kynnys uuden kokeilemiseen madaltuu, kun tukena on tuttu ryhmä ja ohjaajana asiantunteva liikunnanohjaaja. Ohjelman kesto 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

SUP
SUP on lyhenne sanoista stand up paddling eli seisaaltaan melominen. SUP-lautailua voi harrastaa lähes minkälaisissa vesiolosuhteissa tahansa: järvissä, joissa, merissä lammissa – jopa uima-altaissa! Allasolosuhteita hyödyntäen ”suppausta” voi harrastaa ympäri vuoden. Laji soveltuu lapsille, nuorille, työikäisille ja senioreille, sillä lajin haastavuutta voidaan säädellä olemalla laudan päällä paitsi seisten, myös vaihtoehtoisesti polvillaan tai istuen. Vierumäellä SUP-tunnit toteutetaan touko-elokuussa Valkjärvessä, ja viileän veden aikaan uimahallissa. Voit valita joko vapaan suppailun (sisältää alkuopastuksen) tai ohjatun SUP Fit&Balance-tunnin.

SUP Fit&Balance™
SUP Fit&Balance™ –tunti on aivan uudenlainen, monipuolinen ja tehokas ryhmäliikuntatunti, joka koostuu SUP-laudan päällä tehtävistä lihaskunto-, kehonhallinta-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksista sekä sykkeenkohotusosioista joko meloen tai vedenvastusta hyödyntäen. Lattiatasossa tehtävään lihaskuntotreeniin verrattuna SUP-laudan päällä treenaaminen mahdollistaa tehokkaamman harjoitteluympäristön: jokaisen liikkeen yhteydessä joudut tasapainottamaan kehoa ja käyttämään syviä lihaksia asennon hallitsemiseksi! Erityishuomio: Valmistaudu tunnille kuten uimahalliin ja valmistaudu kastumaan. Laudan päällä voit treenata puhtaissa, kevyissä liikuntavaatteissa tai uimapuvussa. Ei kenkiä.

BumgyPump-sauvakävely
Ainutlaatuisissa BungyPump-kuntoilusauvoissa on 20 cm mittainen jousitus ja sen myötä 4-6kg:n vastus. Perinteisiin kävelysauvoihin verrattuna BumgyPump-sauvoista saat uudenlaisen tuntemuksen sekä sauvailun rytmiin, että käsivarren ojentajien lihaksiin. BungyPump-sauvat tuovat sauvatreeniin monipuolisuutta sekä totuttuun sauvakävelyyn nähden erilaista tehokkuutta ja hauskuutta!

Elämyskellunta
Elämyskellunta vie sinut ainutlaatuisen aktiviteetin pariin, jossa saat kokemuksen painottomuuden tunteesta. Kellunnassa koet uuden elämyksen, jossa voit sulkea ulkoiset virikkeet pois ja rentoutua vain oman itsesi kanssa. Vaihtoehtoisesti se myös toimii yhteisöllisenä aktiviteettina, jossa hauskanpidolla ei ole rajoja. Kellunta tapahtuu nimittäin kelluntapuvuissa, joka pitää kuivana ja lämpimänä sekä kelluttaa sinut täysin veden pinnalla. Kellunta on ympärivuotinen elämysaktiviteetti, joka toteutetaan Suomen kauniissa luonnonvesistöissä. Uusi elämys odottaa sinua!

TE3 Digital training stick
Uusi ryhmäliikuntatunti, jossa välineenä käytetään TE3 digitaalista harjoituskeppiä. Keppi ohjaa liikeratojasi ja tasoittaa kehon puolieroja värinäohjauksella. Sen avulla opit tunnistamaan omat kehityskohteesi selkeämmin, sillä TE3-keppi laskee liikkeissä tapahtuvat poikkeamat. Tunti aktivoi koko kehosi, erityisesti tunnet sen pakaroiden ja keskivartalon alueella

Flowpark
Kiipeilyseikkailupuisto Flowpark haastaa sinut kokeilemaan, kestääkö kantti. 1-12 metrin korkeudella mutkittelevat yläköysiradat johdattavat hurjapäät korkeuksiin, mutta tarjoavat seikkailun hurmaa myös matalammilla radoillaan. Flowpark on paitsi sporttinen, ennen kaikkea sosiaalinen tapahtuma. Täällä voit oppia sekä itsestäsi että muista ryhmäsi jäsenistä kokonaan uusia puolia. Flowpark on elämys, vaikka kaikki ryhmästä eivät kiipeäisikään. Kannustajillekin riittää katseltavaa. Flowparkkailuun kannattaa varata aikaa minimissään 2h.

Golfdemo
Oletko joskus ajatellut, että olisi hauska kokeilla golfia? Tällä matalan kynnyksentunnilla siihen on oiva mahdollisuus. Osuma paikallaan olevaan palloon on joskus yllättävän haastavaa, mutta asiantuntevan golfopettajan vinkeillä pääset kokemaan onnistumisen elämyksiä. Opetus tapahtuu golfrangella.