Games & fun - pelailu ja palloilu

Joukkuepelejä joka lähtöön. Valittavana on joko vanhoja tuttuja pelejä tai uusia hauskoja lajituttavuuksia. Ohjelman kesto 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Curling (60min tai 90min)
Curling on yksi suosituimmista yritysten ja ryhmien valitsemista peleistä Vierumäellä. Kyseessä on mielenkiintoinen jäällä pelattava joukkuepeli, joka sopii kaiken kuntoisille. Kokoontuminen jäähallilla. Varaa mukaasi lämpimät vaatteet sekä tasapohjaiset kengät.

Frisbeegolf
Tunnin aikana kierretään 7-väyläinen frisbeegolfrata ohjaajan opastuksella. Mukavaa ja rennon leppoisaa yhdessäoloa esimerkiksi kokouspäivän lomaan.

KIN-BALL®
Peliä pelataan yhtäaikaisesti kolmella joukkueella käyttäen jättimäistä, 1.20 metriä halkaisijaltaan olevaa kevyttä KIN-BALL ® palloa. Syöttävä joukkue määrää vastaanottavan joukkueen ja valitun joukkueen täytyy saada pallo kiinni ennen kuin se koskettaa lattiaa ja tämän jälkeen syöttää pallo uudestaan valitsemalleen joukkueelle. Pelaajat voivat käyttää koko kehoa pallon kiinniottamiseen ja ilmassa pitämiseen, mutta vain yläkehoa syöttämiseen. KIN-BALLin ® avulla voidaan opettaa yhteistyötä, urheiluhenkeä, pallosilmää ja kasvattaa kuntoa.

Padel
Padel on hauska mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat eräänlainen yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen verkkoineen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät. Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa. Padelia pelataan sääntöjen mukaan aina nelinpelinä, mutta sitä on mahdollista pelata myös kahdestaan.

Paintball (90 min)
Paintball eli värikuulapeli on vauhdikas ja mukaansatempaava urheilulaji. Pelin varusteina olevilla merkkaimilla pyritään eliminoimaan vastustajajoukkueen pelaajia pois pelistä merkkaamalla heidät värikuulan osumalla. Peliä pelataan kesäkaudella ja pelipaikka sijaitsee ulkona Vierumäki Areenan viereisellä paintballkentällä. Ulkopeleissä varustesettiin kuuluu suojahaalari, jota estää omia vaatteita likaantumasta.

Pallopelit (45 min, 90 min tai räätälöitynä turnaustapahtumana jopa enemmän)
Tutuissa joukkuepeleissä tunnit toimivat pelitreffien tapaan. Tunti ei sisällä tekniikkaopetusta (ellei sitä erikseen toivota), vaan tavoitteena on koota ihmiset yhteen, ja pelailla rennoin mielin tavoitteena hyvä tunnelma ja kunnon hiki. Pelit on mahdollista järjestää myös hieman kilpailuhenkisemmin: turnausmuotoisesti.

Pickleball
Yhdysvalloista Suomeen rantautunut mailapeli, jossa yhdistyvät sulkapallon, tenniksen ja pöytätenniksen parhaat puolet. Peliä pelataan sulkapallokentällä, jossa verkko on laskettu suunnilleen tennisverkon korkeudelle. Pickleball toimii sekä nelin- että kaksinpelinä ja toimii hyvin ryhmäliikuntana. Peli soveltuu kaikille kouluikäisestä senioriin, ja hurmaa kaikki hauskuudellaan.

Vierumäkipelit
Tunnilla pelataan hauskoja perinteisistä lajeista sovellettuja pallopelejä. Esimerkkilajeina mm. nuijasähly, tarrapallo, taivaspallo, intercross ja vierupesis.