Grouping - tiimitoiminta

Monelle tavoitteena ei ole hikiliikunta, vaan painopiste on hauskan yhdessä olon, leikkimielisen kisailun tai ryhmäytymisen puolella. Tästä kategoriasta löydät sopivat lajit siihen tarkoitukseen.

Vierumäkikisailut (45 min tai 90 min)
Rentoa ja leikkimielistä kisailua ryhmästä muodostettavien joukkueiden välillä. Tehtävissä ongelmanratkaisua, erilaisia tiimitoiminnallisia ryhmätehtäviä, sekä näppäryyttä, nokkeluutta ja notkeutta vaativia rasteja, joissa kaveria pitää auttaa ja nauru raikuu. Kisailut sopivat kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille, eivätkä vaadi mitään erityisvarusteita.

Amazing Race (90 min)
Vierumäen oma Amazing Race on tuote, jossa ryhmä jaetaan 4-6 hlön joukkueisiin ja kilpailu aikaa vastaan voi alkaa. Ideana on se, että joukkueet saavat vihjeitä, joiden avulla suunnistetaan ympäri urheiluopiston aluetta aina seuraavalle rastille ja nopein joukkue maalissa voittaa. Matkalla voi olla ”kylmiä” vihjerasteja sekä useita ohjaajien pitämiä ”lämpimiä” tehtävärasteja, joiden tehtävät vaativat nokkeluutta, saumatonta tiimityötä ja valinnasta riippuen fyysistä kestävyyttä ja voimaa. Voittajajoukkue palkitaan. Amazing Race tuotteessa on vaihtoehtoina valita joko helppo tai haastava ratavaihtoehto. Haastavassa vihjeet ja tehtävät vaativat hieman enemmän pähkäilyä kuin helpossa versiossa. Rastiesimerkkejä:

  • Jättiritsa
  • Legopulma
  • Matikkatehtävä
  • Rämä polkupyörä
    HUOM! Tehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan!

Toimintarata (90 min)
Toimintarata on elämystuote, joka voidaan toteuttaa hyvin kilpailuhenkisesti tai rennosti yhdessä tehden. Joukkueet suunnistavat kartan avulla rastipisteille, jossa pääsevät haastamaan itseään nokkeluutta ja ryhmätyötaitoja vaativissa tehtävissä. Kokonaisaika ei ratkaise paremmuutta, vaan se, kuinka hyvin rastit on suoritettu. Asiakasryhmä jaetaan n. 4-6 hlön joukkueisiin ja parhaalle joukkueelle annetaan maalissa pieni palkinto. Toimintarata seikkailee ns. ydinalueella (urheiluhalli-Areena-hiekkakenttä-Vakiokenttä), ja siirtyminen rastilta toiselle tapahtuu kävelyteitä pitkin.

Rastiesimerkkejä:
– Jättitulitikut (liikunnallinen ongelmanratkaisu)
– Traktorinrengaspulma (liikunnallinen ongelmanratkaisu)
– Kickbikebingo (liikunnallinen nopeusrasti)
– Joenylityspulma polkupyörillä (liikunnallinen ongelmanratkaisu)
– Letitys (liikunnallinen ryhmätehtävä) HUOM! Tehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan!

NaturEscape (90 min)
NaturEscape on nimensä mukaisesti luonnossa tapahtuva luontopakopeli, jossa tavoitteena on ratkaista pelin aikana kohdatut ongelmanratkaisutehtävät yhdessä ryhmän kanssa työskennellen. Peli sisältää lisäksi kevyitä fyysisiä aktiviteetteja ja lyhyitä siirtymiä tehtävien välillä. Pelissä eteneminen vaatii ennen kaikkea nokkeluutta ja loogista päättelykykyä, mutta kaiken keskiössä on yhteistyö. Peli voidaan toteuttaa esim. tuttavallisten ryhmien välisenä kilpailuna tai rennosti kaveri-/ työporukan kesken. Ikäsuositus +13v. Voidaan soveltaa myös lapsille ja liikuntarajoitteisille.

Toimintatori (90 min)
Toimintatori on isommallekin ryhmälle soveltuva vapaamuotoinen tapahtuma, jossa voi ottaa rennon asenteen tai kilpailla palkinnoista kavereita vastaan. Tekemistä on paljon! Lajit ja toiminnot riippuvat siitä, missä tori pidetään (vaihtoehtoja urheiluhallin tai areenan sisätilat sekä tekonurmikenttä ulkona). Voit päästä kokeilemaan esim. jousiammuntaa, ilma-aseammuntaa, jättijalkapalloa, ongelmanratkaisutehtäviä, kickbike-pyöräilyä, powerwing-lautoja, valokennoja, frisbeegolfia ja sirkusteluvälineitä. Pääasia toimintatorilla on rento ja hauska yhdessäolo. Monien uusien lajikokeilujen varjolla ryhmä tutustuu toisiinsa kuin huomaamatta, ja ryhmähenki kasvaa, kun tittelit heitetään nurkkaan.

Jousiammunta (45 min tai 90 min)
Tunnilla harjoitellaan jousiammunnan tekniikkaa ja pidetään leikkimielinen kisa ryhmän jäsenten välillä. Suorituspaikka ja kokoontuminen Vierumäki Areenalla.

Superkisailut (90 min)
Superkisailut on hauska kisailutuote, jossa kamppaillaan mestaruudesta seuraavien lajien kombossa:
– Jousiammunta
– Puhallustikka
– Kisailut
Pääset siis loistavasti tiiviissä ajassa kokeilemaan meidän suosituimpia kisailulajejamme. Huom! Alle 10hlö ryhmille lajit voidaan toteuttaa myös yksilökilpailuna, muuten 2-5hlön joukkueissa. Suorituspaikkana on Vierumäki Areena.

Elämyskellunta
Elämyskellunta vie sinut ainutlaatuisen aktiviteetin pariin, jossa saat kokemuksen painottomuuden tunteesta. Kellunnassa koet uuden elämyksen, jossa voit sulkea ulkoiset virikkeet pois ja rentoutua vain oman itsesi kanssa. Vaihtoehtoisesti se myös toimii yhteisöllisenä aktiviteettina, jossa hauskanpidolla ei ole rajoja. Kellunta tapahtuu nimittäin kelluntapuvuissa, joka pitää kuivana ja lämpimänä sekä kelluttaa sinut täysin veden pinnalla. Kellunta on ympärivuotinen elämysaktiviteetti, joka toteutetaan Suomen kauniissa luonnonvesistöissä. Uusi elämys odottaa sinua!