Grouping - tiimitoiminta

Monelle tavoitteena ei ole hikiliikunta, vaan painopiste on hauskan yhdessä olon, leikkimielisen kisailun tai ryhmäytymisen puolella. Tästä kategoriasta löydät sopivat lajit siihen tarkoitukseen.

Amazing Race (90 min)
Vierumäen oma Amazing Race on tuote, jossa ryhmä jaetaan 4-6 hlön joukkueisiin ja kilpailu aikaa vastaan voi alkaa. Ideana on se, että joukkueet saavat vihjeitä, joiden avulla suunnistetaan ympäri urheiluopiston aluetta aina seuraavalle rastille ja nopein joukkue maalissa voittaa. Matkalla voi olla ”kylmiä” vihjerasteja sekä useita ohjaajien pitämiä ”lämpimiä” tehtävärasteja, joiden tehtävät vaativat nokkeluutta, saumatonta tiimityötä ja valinnasta riippuen fyysistä kestävyyttä ja voimaa. Voittajajoukkue palkitaan. Amazing Race tuotteessa on vaihtoehtoina valita joko helppo tai haastava ratavaihtoehto. Haastavassa vihjeet ja tehtävät vaativat hieman enemmän pähkäilyä kuin helpossa versiossa. Rastiesimerkkejä:

  • Jättiritsa
  • Legopulma
  • Matikkatehtävä
  • Rämä polkupyörä
    HUOM! Tehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan!

Flowpark ryhmärata (4-20 hlöä, 60-90 min)
Flowparkin uutuusrata, jossa kaikkien ei ole pakko kiivetä. Ryhmärata koostuu neljästä tehtäväväliköstä, joista selvitäkseen osan ryhmästä on avustettava kiipeilijöitä maasta käsin. Rata soveltuu hyvin ryhmille, joissa kaikki eivät koe lintuperspektiiviä omakseen, mutta jossa jokaiselle löytyy sopiva rooli.

Jousiammunta (45 min tai 90 min)
Tunnilla harjoitellaan jousiammunnan tekniikkaa ja pidetään leikkimielinen kisa ryhmän jäsenten välillä. Suorituspaikka ja kokoontuminen Vierumäki Areenalla.

Lumirieha (kesto 90 min)
Lumirieha sisältää mukavaa yhdessäoloa talvilajien parissa. Lajeina ovat mm. mäenlasku, tandemhiihto sekä lumipelit. Ryhmällä on mahdollisuus tilata myös kahvit tai mehut kotaan (lisäveloitus).

NaturEscape (90 min)
NaturEscape on nimensä mukaisesti luonnossa tapahtuva luontopakopeli, jossa tavoitteena on ratkaista pelin aikana kohdatut ongelmanratkaisutehtävät yhdessä ryhmän kanssa työskennellen. Peli sisältää lisäksi kevyitä fyysisiä aktiviteetteja ja lyhyitä siirtymiä tehtävien välillä. Pelissä eteneminen vaatii ennen kaikkea nokkeluutta ja loogista päättelykykyä, mutta kaiken keskiössä on yhteistyö. Peli voidaan toteuttaa esim. tuttavallisten ryhmien välisenä kilpailuna tai rennosti kaveri-/ työporukan kesken. Ikäsuositus +13v. Voidaan soveltaa myös lapsille ja liikuntarajoitteisille.

Pakohuone (2-6 hlöä, kesto 60 min)
Hypätkää aikakapseliin – murtautukaa 90-luvun suuryhtiön toimitusjohtajan toimistoon. Etsikää arvopaperit käsiinne, toimitusjohtajan ollessa 60 minuutin tauolla. Palatkaa aikakapselin kautta rikkaina nykyaikaan!
Pakohuoneessa 2-6 hengen tiimi laitetaan huoneeseen, josta täytyy päästä ulos 60 minuutissa. Huone on kuitenkin täynnä kiperiä arvoituksia ja pulmia, joista parhaiten selviää tekemällä yhteistyötä muiden kanssa ja käyttämällä aivonystyröitä. Huone soveltuu kaiken ikäisille ja siinä ei vaadita fyysistä voimaa. 7-14 vuotiaita suositellaan ottamaan osaa aikuisen seurassa. HUOM! Pakohuone varataan suoraan palveluntarjoajalta www. naturescape.fi.

Tiimipolku (90 min)
Tiimipolussa kierretään Vierumäen lyhyempi, 2,2 km pitkä, luontopolku. Matkan varrella ihaillaan kauniita maisemia ja suoritetaan lisäksi kaksi tiimihaastetta, joiden tavoitteena on nostattaa tiimihenkeä sekä vahvistaa ryhmän jäsenten välisiä siteitä. Erilaiset tehtävät rikkovat ryhmän olemassa olevia rooleja ja antavat tilaisuuden kaikille löytää uudet roolit, jotka perustuvat omaan persoonallisuuteen eikä työnimikkeeseen. Tiimitehtävien jälkeen polulta poiketaan Ilkankurun kodalle tai Letturantaan kotakahveille, jonka yhteydessä on vielä loppuohjelma.

Toimintatori (90 min)
Toimintatori on isommallekin ryhmälle soveltuva vapaamuotoinen tapahtuma, jossa voi ottaa rennon asenteen tai kilpailla palkinnoista kavereita vastaan. Tekemistä on paljon! Lajit ja toiminnot riippuvat siitä, missä tori pidetään (vaihtoehtoja urheiluhallin tai areenan sisätilat sekä tekonurmikenttä ulkona). Voit päästä kokeilemaan esim. jousiammuntaa, ilma-aseammuntaa, jättijalkapalloa, ongelmanratkaisutehtäviä, kickbike-pyöräilyä, powerwing-lautoja, valokennoja, frisbeegolfia ja sirkusteluvälineitä. Pääasia toimintatorilla on rento ja hauska yhdessäolo. Monien uusien lajikokeilujen varjolla ryhmä tutustuu toisiinsa kuin huomaamatta, ja ryhmähenki kasvaa, kun tittelit heitetään nurkkaan.

Vierumäkikisailut (45 min tai 90 min)
Rentoa ja leikkimielistä kisailua ryhmästä muodostettavien joukkueiden välillä. Tehtävissä ongelmanratkaisua, erilaisia tiimitoiminnallisia ryhmätehtäviä, sekä näppäryyttä, nokkeluutta ja notkeutta vaativia rasteja, joissa kaveria pitää auttaa ja nauru raikuu. Kisailut sopivat kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille, eivätkä vaadi mitään erityisvarusteita.