Nature - metsänpuhti

Vierumäen luonnonkaunis maisema on vertaansa vailla. Alueelta löytyy niin kangasmetsää, suota kuin kallioitakin. Luontolajeissa löytyy valikoimaa sekä rauhallisempaan että vauhdikkaampaan menoon. Ohjelman kesto 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Metsäjooga
Pysähdy hetkeksi keskelle kauneinta harjumaisemaa! Hengitä metsäntuoksuista, puhdasta ilmaa ja anna kehon ja mielen rentoutua. Metsäjoogaliikkeet edistävät ja vaalivat hyvää terveyttä sekä edesauttavat palautumista kiireisestä arjesta.

Metsämeditaatio (kesto 90 min)
Uppoudumme ”metsätilaan” luontopolulla metsämeditaation ja erilaisten harjoitteiden avulla. Laskeudumme täydelliseen luonnon ja ihmisen yhteiseen läsnäoloon erilaisin aistein: näkö, haju, tunto ja kuulo aistien avulla. Palaamme luontoyhteyteen. Uppoudumme metsään, itseemme ja elämään. Metsätilassa luontopolun aikana tapahtuu elpymistä, luovuus kasvaa ja stressi lievittyy rentoutumisen kautta. Unohdamme huolet ja murheet ja palaamme arkeen tasapainoisempina ja rentoutuneina.

Tiimipolku (90 min)
Tiimipolussa kierretään Vierumäen lyhyempi, 2,2 km pitkä, luontopolku. Matkan varrella ihaillaan kauniita maisemia ja suoritetaan lisäksi kaksi tiimihaastetta, joiden tavoitteena on nostattaa tiimihenkeä sekä vahvistaa ryhmän jäsenten välisiä siteitä. Erilaiset tehtävät rikkovat ryhmän olemassa olevia rooleja ja antavat tilaisuuden kaikille löytää uudet roolit, jotka perustuvat omaan persoonallisuuteen eikä työnimikkeeseen. Tiimitehtävien jälkeen polulta poiketaan Ilkankurun kodalle tai Letturantaan kotakahveille, jonka yhteydessä on vielä loppuohjelma.

Luontopolku (90 min, puolikas luontopolku 45 min)
Kävelylenkki patikoidaan kauniissa harjumaisemissa. Matkan aikana vastataan luontoaiheisiin kysymyksiin. Reitin pituus n. 4,5 km.

Maastopyöräily
Poikkea tieltä ja tutustu Vierumäen metsämaastoihin ohjaajan opastuksella maastopyörän selästä käsin. Reitti mukailee opiston vaihtelevia latupohjia, ja sen aikana ehdit mainiosti haastaa fyysisen kuntosi, tasapainosi ja rohkeutesi peruspyöräilystä poikkeavalla tavalla.

SUP (kesäkaudella Valkjärvessä, talvikaudella uimahallissa)
SUP on lyhenne sanoista stand up paddling eli seisaaltaan melominen. SUP-lautailua voi harrastaa lähes minkälaisissa vesiolosuhteissa tahansa: järvissä, joissa, merissä lammissa – jopa uima-altaissa! Allasolosuhteita hyödyntäen ”suppausta” voi harrastaa ympäri vuoden. Laji soveltuu lapsille, nuorille, työikäisille ja senioreille, sillä lajin haastavuutta voidaan säädellä olemalla laudan päällä paitsi seisten, myös vaihtoehtoisesti polvillaan tai istuen. Vierumäellä SUP-tunnit toteutetaan touko-elokuussa Valkjärvessä, ja viileän veden aikaan uimahallissa. Voit valita joko vapaan suppailun (sisältää alkuopastuksen) tai ohjatun SUP Fit&Balance-tunnin.
SUP Fit&Balance™ –tunti on aivan uudenlainen, monipuolinen ja tehokas ryhmäliikuntatunti, joka koostuu SUP-laudan päällä tehtävistä lihaskunto-, kehonhallinta-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksista sekä sykkeenkohotusosioista joko meloen tai vedenvastusta hyödyntäen. Lattiatasossa tehtävään lihaskuntotreeniin verrattuna SUP-laudan päällä treenaaminen mahdollistaa tehokkaamman harjoitteluympäristön: jokaisen liikkeen yhteydessä joudut tasapainottamaan kehoa ja käyttämään syviä lihaksia asennon hallitsemiseksi! Erityishuomio: Valmistaudu tunnille kuten uimahalliin ja valmistaudu kastumaan. Laudan päällä voit treenata puhtaissa, kevyissä liikuntavaatteissa tai uimapuvussa. Ei kenkiä.

Lumikenkäkävely (talvilaji)
Sekä kehon että mielen liikuntaa upeissa Vierumäen maisemissa. Matkavauhti ja reitin pituus valitaan ryhmän tason mukaisesti. Varaathan lumikenkäilyyn korkeavartiset kengät, sillä lenkkareissa kastuvat nilkat.