Nature - metsänpuhti

Vierumäen luonnonkaunis maisema on vertaansa vailla. Alueelta löytyy niin kangasmetsää, suota kuin kallioitakin. Luontolajeissa löytyy valikoimaa sekä rauhallisempaan että vauhdikkaampaan menoon. Ohjelman kesto 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Asahi
Asahi on Suomessa kehitetty liikuntamuoto, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Asahi perustuu fysioterapian kaltaisiin liikkeisiin, jossa koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin hyödyntäen ihmisen luontaista hengitystä. Liikkeiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti suomalaisten suurimmat terveysongelmat: selän ja hartiaseudun vaivat, erilaiset murtumat sekä stressin aiheuttamat psyko-somaattiset ongelmat. Liikkeet ovat suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, niin että kuka tahansa voi aloittaa harjoittamaan Asahia. Laji soveltuu hyvin mm. taukoliikunnaksi.

Lumikenkäkävely (45 tai 90 min)
Sekä kehon että mielen liikuntaa upeissa Vierumäen maisemissa. Matkavauhti ja reitin pituus valitaan ryhmän tason mukaisesti. Tunnin haastavuuteen vaikuttaa merkittävästi lumipeitteen syvyys. Varaathan lumikenkäilyyn korkeavartiset talvi/vaelluskenkätyyppiset kengät, sillä lenkkareissa kastuvat nilkat.

Luontopolku (45 min lyhyt polku n. 2,2 km, 90 min täysi polku n. 4,5 km)
Kävelylenkki patikoidaan kauniissa harjumaisemissa. Matkan aikana vastataan luontoaiheisiin kysymyksiin. Koko reitin pituus n. 4,5 km.

Maastopyöräily (45 tai 90 min)
Poikkea tieltä ja tutustu Vierumäen metsämaastoihin ohjaajan opastuksella maastopyörän selästä käsin. Reitti mukailee opiston vaihtelevia latupohjia, ja sen aikana ehdit mainiosti haastaa fyysisen kuntosi, tasapainosi ja rohkeutesi peruspyöräilystä poikkeavalla tavalla.

Metsäjooga
Pysähdy hetkeksi keskelle kauneinta harjumaisemaa! Hengitä metsäntuoksuista, puhdasta ilmaa ja anna kehon ja mielen rentoutua. Metsäjoogaliikkeet edistävät ja vaalivat hyvää terveyttä sekä edesauttavat palautumista kiireisestä arjesta.

Sauvakävely (45 tai 90 min)
Tunti sisältää sauvakävelytekniikan opetuksen sekä lenkin maastossa. Lenkin pituus määräytyy ryhmän tason sekä käytettävissä olevan ajan mukaisesti. Asiakkaan on mahdollista valita myös hauskat BungyPump-sauvat, jolloin lajin luonne hieman muuttuu. Ainutlaatuisissa BungyPump-kuntoilusauvoissa on 20 cm mittainen jousitus ja sen myötä 4-6kg:n vastus. Perinteisiin kävelysauvoihin verrattuna BumgyPump-sauvoista saat uudenlaisen tuntemuksen sekä sauvailun rytmiin, että käsivarren ojentajien lihaksiin. BungyPump-sauvat tuovat sauvatreeniin monipuolisuutta sekä totuttuun sauvakävelyyn nähden erilaista tehokkuutta ja hauskuutta!

SUP (kesäkaudella Valkjärvessä, talvikaudella uimahallissa)
SUP on lyhenne sanoista stand up paddling eli seisaaltaan melominen. SUP-lautailua voi harrastaa lähes minkälaisissa vesiolosuhteissa tahansa: järvissä, joissa, merissä lammissa – jopa uima-altaissa! Allasolosuhteita hyödyntäen ”suppausta” voi harrastaa ympäri vuoden. Laji soveltuu lapsille, nuorille, työikäisille ja senioreille, sillä lajin haastavuutta voidaan säädellä olemalla laudan päällä paitsi seisten, myös vaihtoehtoisesti polvillaan tai istuen. Vierumäellä SUP-tunnit toteutetaan touko-elokuussa Valkjärvessä, ja viileän veden aikaan uimahallissa. Voit valita joko vapaan suppailun (sisältää alkuopastuksen) tai ohjatun SUP Fit&Balance-tunnin.
SUP Fit&Balance™ –tunti on aivan uudenlainen, monipuolinen ja tehokas ryhmäliikuntatunti, joka koostuu SUP-laudan päällä tehtävistä lihaskunto-, kehonhallinta-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksista sekä sykkeenkohotusosioista joko meloen tai vedenvastusta hyödyntäen. Lattiatasossa tehtävään lihaskuntotreeniin verrattuna SUP-laudan päällä treenaaminen mahdollistaa tehokkaamman harjoitteluympäristön: jokaisen liikkeen yhteydessä joudut tasapainottamaan kehoa ja käyttämään syviä lihaksia asennon hallitsemiseksi! Erityishuomio: Valmistaudu tunnille kuten uimahalliin ja valmistaudu kastumaan. Laudan päällä voit treenata puhtaissa, kevyissä liikuntavaatteissa tai uimapuvussa. Ei kenkiä.