Nature - metsänpuhti

Vierumäen luonnonkaunis maisema on vertaansa vailla. Alueelta löytyy niin kangasmetsää, suota kuin kallioitakin. Luontolajeissa löytyy valikoimaa sekä rauhallisempaan että vauhdikkaampaan menoon. Ohjelman kesto 45 minuuttia, ellei toisin mainita.

Metsäjooga
Pysähdy hetkeksi keskelle kauneinta harjumaisemaa! Hengitä metsäntuoksuista, puhdasta ilmaa ja anna kehon ja mielen rentoutua. Metsäjoogaliikkeet edistävät ja vaalivat hyvää terveyttä sekä edesauttavat palautumista kiireisestä arjesta.

Tiimipolku (90 min)
Tiimipolussa kierretään Vierumäen lyhyempi, 2,2 km pitkä, luontopolku. Matkan varrella ihaillaan kauniita maisemia ja suoritetaan lisäksi kaksi tiimihaastetta, joiden tavoitteena on nostattaa tiimihenkeä sekä vahvistaa ryhmän jäsenten välisiä siteitä. Erilaiset tehtävät rikkovat ryhmän olemassa olevia rooleja ja antavat tilaisuuden kaikille löytää uudet roolit, jotka perustuvat omaan persoonallisuuteen eikä työnimikkeeseen. Tiimitehtävien jälkeen polulta poiketaan Ilkankurun kodalle tai Letturantaan kotakahveille, jonka yhteydessä on vielä loppuohjelma.

Luontopolku (90 min)
Kävelylenkki patikoidaan kauniissa harjumaisemissa. Matkan aikana vastataan luontoaiheisiin kysymyksiin. Reitin pituus n. 4,5 km.

Maastopyöräily
Poikkea tieltä ja tutustu Vierumäen metsämaastoihin ohjaajan opastuksella maastopyörän selästä käsin. Reitti mukailee opiston vaihtelevia latupohjia, ja sen aikana ehdit mainiosti haastaa fyysisen kuntosi, tasapainosi ja rohkeutesi peruspyöräilystä poikkeavalla tavalla.

Kickbike
Tunti sisältää potkupyöräilyn tekniikan opetuksen sekä lenkin. Kickbike on hurjan hauska kestävyysliikuntalaji, joka kehittää myös tasapainoa.

Melonta
Saarijärvessä tapahtuva melontatuokio sisältää melonnan perustekniikoiden harjoittelua sekä harjoitellaan kanootin käsittelyä. Tunti soveltuu hyvin vaikka aiempaa melontakokemusta ei olisikaan.

Sauvakävely
Tunti sisältää sauvakävelytekniikan opetuksen sekä lenkin maastossa. Lenkin pituus määräytyy ryhmän tason sekä käytettävissä olevan ajan mukaisesti.

Lumikenkäkävely (talvilaji)
Sekä kehon että mielen liikuntaa upeissa Vierumäen maisemissa. Matkavauhti ja reitin pituus valitaan ryhmän tason mukaisesti. Varaathan lumikenkäilyyn korkeavartiset kengät, sillä lenkkareissa kastuvat nilkat.