Liikunta-alalle voit hakea ympäri vuoden

  • Aino Paunonen, yleisurheilu, Oskari Mörö

Monipuolisesti liikunta-alalla

Vierumäellä voit osallistua liikunta-alan kursseille, opiskella liikunnallisen ammatin kokopäivä- tai monimuotokoulutuksissa tai täydentää osaamistasi ammatillisessa lisäkoulutuksessa.

Seuraavat haut syksyllä 2020 alkavin koulutusiin ovat nyt avoinna.

Haku 30.4.2020 asti:

1) Liikunnanohjauksen perustutkinto ammattiurheilijoille

Urheilijoiden monimuotokoulutus on tarkoitettu vähintään lukion oppimäärän suorittaneille tavoitteellisessa valmennuksessa oleville urheilijoille. Koulutuksesta valmistuneen ammattinimike on liikuntaneuvoja. Opiskelu kestää koulutustaustasta riippuen 2-3 vuotta. Tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden yliopisto- ja korkeakouluopintoihin.

Koulutukseen haetaan erillishaussa 30.4.2020 asti. Lue lisää ja tutustu koulutukseen tästä.

2) Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala (aikuisliikunta)

Liikunnan ammattitutkinto on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan näytöillä. Koulutus on tarkoitettu erityisesti aikuisten terveyttä edistävän liikunnan tai työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa työskenteleville tai alasta kiinnostuneille sekä eri-ikäisten yksilöllisestä liikunnanohjauksesta kiinnostuneille.

Opinnot on mahdollista suorittaa oman työn ohessa. Valmistuneen tutkintonimike on liikuntaneuvoja (AT).

Haku syksyllä 2020 aloittavaan ryhmään on avoinna 30.4.2020 asti. Lue lisää ja hae mukaan!

3) Lasten liikunnan edistäjä varhaiskasvatuksessa

Syyskuussa 2020 alkava koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Turun seudulla työskenteleville varhaiskasvattajille. Suomen Urheiluopisto toteuttaa koulutuksen, jossa pääset oppimaan yhdessä muiden alan ammattilaisten kanssa ja samalla kehität omaa työtäsi. Koulutus valmistaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon, liikunnan osaamisalalle.

Hakuaika syyskuussa 2020 alkavaan koulultukseen on 1.-3.-30.4.2020. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät tästä.

 

Haku 15.5.2020 asti:

1) Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto – Jääkiekon ammattilainen

Koulutus on tarkoitettu jääkiekon parissa työskenteleville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja verkoistoitua alan huippuosaajien kanssa.

Koulutuksen aikana suoritat Liikunan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalalla. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Ammattitutkinnossa osaaminen osoitetaan näytöissä, aidoissa työelämän kehittämishankkeissa.

Haku syksyllä 2020 aloittavaan ryhmään on avoinna 15.5.2020 asti. Lue lisää ja hae mukaan!

 

Haku 14.8.2020 asti:

1) Lasten liikunnannan edistäjä alakoulussa

Suomen Urheiluopisto järjestää alakoulujen opettajille sekä koulunkäynninohjaajille ja -avustajille suunnatun koulutuksen, jossa kehität osaamistasi lasten liikunnan edistäjänä alakoulussa.

Koulutus räätälöidään vastaamaan sekä opiskelijan että koulun tarpeita. Koulutuksessa hankit osaamista lähiopiskelujaksoilla Vierumäellä sekä käytännön kehittämistyötä tekemällä omassa toimintaympäristössäsi. Koulutuksen aikana suoritat Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalalla.

Hakuaika Lasten liikunnan edistäjä alakoulussa -koulutukseen on käynnissä 14.8.2020 asti. Lisätietoja ja hakuohjeet löydät tästä.

 

Haku 31.7.2020 asti:

1) Liikuntapaikka-alan erikoisammattitutkinto

Suomen Urheiluopistossa voit opiskella liikuntapaikkamestariksi työn ohessa. Monimuotokoulutus koostuu kymmenestä lähiopintojaksosta Vierumäellä, oppimistehtävistä liikuntapaikoilla, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, etäopiskelusta sekä opinnäytetyöstä. Koulutus kestää vajaan vuoden. Voit tiedustella myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta!

Liikuntapaikkamestari on oman alansa huippuosaaja ja koulutus kattaa työtehtäviin liittyvän osaamisen laajasti. Liikuntapaikka-alan  erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Haku syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen on käynnissä 1.1.-31.7.2020. Lisätietoja ja hakuohjeet löydät tästä.

 

Haku 30.8.2020 asti:

1) Fitness taso 1 valmentajakoulutus

Suomen Urheiluopisto ja Suomen Fitnessurheilu ry järjestävät 1-tason koulutusta Vierumäellä. Koulutus koostuu kolmesta lähijaksosta (pe-su) sekä ennakko- ja välitehtävistä. Koulutuksen laajuus on n. 100 tuntia, josta lähiopetuksen osuus on 60 tuntia ja itseopiskelun n. 40 tuntia. Koulutuksen hyväksytty suorittamien edellyttää aktiivista osallistumista lähijaksoilla, sekä tehtävien hyväksyttyä suorittamista.

Koulutukseen hakuaika on 30.8.2020 asti. Lue lisää ja hae mukaan!