Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala (aikuisliikunta)

Liikuntaneuvoja (AT)

Onko terveyttä edistävä liikunta lähellä sydäntäsi? Oletko kiinnostunut aikuisten monipuolisesta liikuttamisesta ja yksilöllisestä liikunnanohjauksesta? Haluaisitko toimia Personal Trainerina?

Hae mukaan vuoden mittaiseen koulutusprosessiin Vierumäelle ja aloita matkasi huipulle!

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu erityisesti aikuisten terveyttä edistävän liikunnan tai työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa työskenteleville tai alasta ja eri-ikäisten ihmisten yksilöllisestä liikunnanohjauksesta kiinnostuneille. Koulutus sopii niin alanvaihtajille kuin omaa ammatillista osaamista täydentävillekin. Koulutus on myös hyvä mahdollisuus täydentää aktiivisen elämäntavan ja harrastuneisuuden kautta kerrytettyä osaamista tutkinnoksi.

Työn tai harrastusten kautta saatu alan työkokemus tai koulutus lisää valmiuksia suoriutua tutkinnosta, mutta aiempaa taustaa ei edellytetä hakijoita. Liikunta-alan ohjauskokemus tai työpaikka katsotaan kuitenkin hakijalle eduksi.

Tutkintoon liittyy toimintakyky- ja terveydentilavaatimuksia, jotka löydät tästä linkistä.

Sisältö

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.  Liikunnan osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on liikunnan toimintaympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä). Lisäksi tutkintoon kuuluu 120 osaamispistettä valinnaisia tutkinnon osia.  Valitsemalla valinnaisista tutkinnon osista yksilöllisen liikunnanohjauksen, suorittamalla koko tutkinnon sekä läpäisemällä valmistavan koulutuksen PT-kokeen, opiskelija saa Urheiluopistojen Yhdistyksen  Personal Trainer -sertifikaatin.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan suorittaneiden tutkintonimike on liikuntaneuvoja (AT). Koulutuksen hintaan sisältyy Ensiavun peruskurssi EA 1.

Tutustu liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sisältöön liikunnan osaamisalalla tästä linkistä.

Toteutus ja opiskelutapa

Liikunnan ammattitutkinto on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä näytöillä. Tutkintokoulutus toteutetaan joustavana monimuotokoulutuksena, joka koostuu kolmen päivän pituisista lähijaksoista Vierumäellä sekä etäopiskelusta ja työelämässä oppimisesta.

Opinnot on mahdollista suorittaa oman työn ohessa tai oppisopimuskoulutuksena.

Koulutuksen lähijaksot

Kolmen päivän mittaisia lähijaksoja Vierumäellä on vuoden aikana noin kahdeksan. Syksyllä 2021 alkavan koulutusprosessin lähipäivät on suunniteltu seuraavasti:

vko 41: 13.–15.10.2021
vko 47: 25.–27.11.2021
vko 3: 19.–21.1.2022
vko 7: 16.–18.2.2022
vko 13: 30.3.–1.4.2022
vko 18: 4.–6.5.2022
vko 35: 31.8-2.9.2022
vko 39: 28.9-30.9.2022

Pidätämme oikeuden mahdollisiin ajankohtien muutoksiin.

Haku ja opiskelijavalinta

Haku toteutetaan kahdessa osassa:

Hakuaika 1: 23.2.–5.5.2021
Hakuaika 2: 6.5.–8.8.2021

Löydät lomakkeen hakuaikana tästä linkistä.

Koulutuksen hinta

Tutkintokoulutuksen ja tutkinnon suorittamisen hinta on 1 600 euroa. Voit tiedustella myös mahdollisuutta opiskella oppisopimuksella.

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on, tiettyjen edellytysten täytyttyä, mahdollisuus anoa Koulutusrahaston ammattitutkintostipendiä (400€).

Majoituksen ja ruokailujen hinta

Majoituksen hinta lähijaksojen aikana on 35 €/vrk/hlö opistotasoisessa majoituksessa (2 hh, sis. aamiaisen). Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 35 €/vrk.
Ruokailut opiskelijahintaan opiskelijaravintolassa: 8 €/lounas ja 8 €/päivällinen.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin hinnanmuutoksiin majoitus- ja ateriahinnoissa.