Liikunnanohjauksen perustutkinto ammattiurheilijoille

Sijoita tulevaisuuteesi ja opiskele liikunnallinen ammatti jo urheilu-urasi aikana! Urheilijoille suunnattu koulutus on räätälöity eri lajien harjoitus- ja kilpailukaudet huomioiden joustavaksi monimuotokoulutukseksi. Opiskelu koostuu lähiopiskelujaksoista Vierumäellä, etäopinnoista, oppimistehtävistä ja työssäoppimisjaksoista esimerkiksi omassa urheiluseurassasi.

Liikunnanohjauksen perustutkinto
Liikunnanohjauksen perustutkinto on laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Urheilijoiden monimuotokoulutus on tarkoitettu vähintään lukion oppimäärän suorittaneille tavoitteellisessa valmennuksessa oleville urheilijoille. Koulutuksesta valmistuneen ammattinimike on liikuntaneuvoja. Opiskelu kestää koulutustaustasta riippuen 2-3 vuotta. Tutkinto antaa yleisen hakukelpoisuuden yliopisto- ja korkeakouluopintoihin.

Käytännönläheistä koulutusta ja opiskelua Vierumäellä
Koulutus antaa perustiedot liikunnanohjauksesta- ja neuvonnasta, valmennuksesta, yleisimmistä liikuntalajeista ja niiden ohjaamisesta. Opiskelija saa monipuoliset valmiudet erilaisiin liikunta- ja  vapaa-aika-alan ohjaustehtäviin, tapahtuman järjestämiseen sekä  itsenäisenä ammatinharjoittajana toimimiseen.

Opiskelu Vierumäellä
Opiskeluun sisältyy 16 kolmen päivän mittaista lähijaksoa Vierumäellä. Opiskelu Vierumäellä sisältää maksuttoman majoituksen sekä ateriat lähijaksojen aikana. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää alueen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Opiskeluohjelmaa voi osittain toteuttaa yksilöllisellä aikataululla, sillä opintoihin sisältyy paljon itseohjautuvaa työskentelyä.

Etäopiskelu
Etäopiskelujaksot vaativat opiskelijalta oma-aloitteisuutta. Etäjaksot sisältävät työelämässä opiskelua, erilaisten oppimistehtävien tekemistä, verkko-opiskelua ja näyttöjen antamista.

Haku  monimuotokoulutukseen

Koulutukseen haetaan erillishaussa ja  hakuaika päättyy 30.4.2020. Hae mukaan koulutukseen tällä lomakkeella.

Hakemukseen tulee liittää valmentajan lausunto. Lomake löytyy tästä.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Vierumäellä on tältä keväältä peruttu koronaepidemian vuoksi. Päivitämme lisätietoja valintamenettelystä tälle sivulle 30.3.2020 mennessä.