Hierojan valmennusohjelma

Oletko kiinnostunut hierojan työstä? Tule opiskelemaan Vierumäelle, Suomen Urheiluopiston ainutlaatuiseen ympäristöön. Vierumäellä hierojakoulutuksessa on kehittävä ote, vahva osaaminen ja pitkät perinteet: hierojakoulutusta on järjestetty meillä vuodesta 1993 lähtien.

Seuraava hierojan valmennusohjelma alkaa tammikuussa 2020. Hae mukaan!

  • Hierojan ammattitutkinto

Monipuolista käytännönläheistä opiskelua

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä, joka edellyttää vahvaa ammattitaitoa ja käytännön kokemusta. Suomen Urheiluopistolla uskotaan kokemukselliseen oppimiseen, joten myös hierojan valmennusohjelma on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen.

Erilaisten asiakkaiden kohtaaminen luo valmiuksia hierojan ammattiin. Opiskelijan luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu ja kiinnostus itsensä jatkuvaan kehittämiseen, edistävät oppimista ja ammatissa menestymistä.

Suomen Urheiluopistolla hierojan valmennusohjelman ohjelmavastaavana toimii Sanna Tiainen, joka oli hierojana naisten hopeamitalin MM-kisoissa 2019 napanneen jääkiekkomaajoukkueen huoltojoukoissa.

Painopisteenä nivelliikkuvuuden edistäminen

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa hyödynnämme kampuksen laajaa asiantuntemusta ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti nivelliikkuvuden edistämisessä.

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi myös mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin ja kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koulutus kehittää myös opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Koulutuksen rakenne

Yksilöllinen valmennusohjelman suorittaminen sekä osaamisen kehittäminen suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan kanssa. Jos opiskelijalla on aiemmin hankittua osaamista, tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, suoraan näyttöihin osallistumalla.

Vuoden 2020 kokopäiväopiskelun vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

  • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2020
  • työssäoppiminen: huhtikuu–elokuu 2020
  • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2020
  • mahdollinen opintomatka Pekingiin joulukuussa 2020
  • näytöt syksyllä 2020

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla.

Valmiudet tutkinnon suorittamiseen

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä. Kun näytöt on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja.

Kenelle koulutus soveltuu?

Voit hakea suorittamaan hierojan valmennusohjelmaan, jos
1. olet opiskelun alkaessa vähintään 18-vuotias
2. sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
3. täytät hierojan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset sivun vasemmassa reunassa)
4. sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön.

Opiskelijoiden valinnassa painotetaan soveltuvuutta hoitotyöhön.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka järjestetään maanantaina 14.10.2019.
Vapaita opiskelupaikkoja tammikuussa alkavaan ryhmään voit tiedustella ohjelmavastaava Sanna Tiaiselta, sanna.tiainen@vierumaki.fi

Koulutuksen kustannukset vuonna 2020

1. vaihtoehto: Lähipetus & yksi ateria päivässä
1 600  €, sis. opetuksen, yhden lämpimän aterian opiskelupäivinä ja mahdollisen opintomatkan.

2. vaihtoehto: Lähiopetus & majoitus täysihoidolla
2 100 €, sis. opetuksen, majoituksen täysihoidolla opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, päivällinen) ja mahdollisen opintomatkan.

3. vaihtoehto: Monimuotokoulutus aiemmin tutkinnon suorittaneille
1 100 €, sis. lähijaksojen opetuksen ja lounaan lähiopiskelupäivinä. Lähijaksoja on kerran kuukaudessa tammi-huhtikuussa 2020 sekä syys-joulukuussa 2020. Lähijaksot ovat viikonloppuisin perjantasta sunnuntaihin. Touko-elokuussa on työharjoittelua Suomen Urheiluopistolla. Pääsyvaatimuksena lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinto tai vastaavat tiedot.

Huom!

Opiskelijat vastaavat itse henkilökohtaisten opiskelumateriaalien, kuten oppikirjat, liikuntavarusteet yms. Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Vierumäen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia maksutta tai alennettuun hintaan.

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea erillisten ohjeiden mukaisesti opintotukea tai aikuiskoulutustukea.