Hierojan valmennusohjelma

Suomen Urheiluopistolla on hierojakoulutuksessa pitkät perinteet, vahva osaaminen ja kehittävä ote. Koulutusta on järjestetty jo vuodesta 1993 lähtien. Tämä yhdistettynä Vierumäen ainutlaatuiseen liikunta-alan oppimisympäristöön, tekee Suomen Urheiluopistosta loistavan paikan opiskella hierojan ammattiin!

Seuraava koulutus starttaa tammikuussa 2020 ja koulutuksen ohjelmavastaavana toimii hopeamitalin napanneiden naisten jääkiekkomaajoukkueen huoltojoukoissa hierojana toiminut ja tuossa tehtävässä edelleen jatkava Sanna Tiainen.

  • Hierojan ammattitutkinto

Monipuolista ja laaja-alaista käytännön harjoittelua

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä, joka edellyttää vahvaa ammattitaitoa ja käytännön kokemusta. Suomen Urheiluopistolla uskotaan kokemukselliseen oppimiseen, jonka mukaisesti myös hierojan koulutus on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen. Erilaisten asiakkaiden kohtaaminen luo laaja-alaisia valmiuksia hierojan ammattiin. Opiskelijan luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu ja kiinnostus itsensä jatkuvaan kehittämiseen, edistävät oppimista ja ammatissa menestymistä.

Painopisteenä nivelliikkuvuuden edistäminen

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa hyödynnämme kampuksen laajaa asiantuntemusta ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti nivelliikkuvuden edistämisessä.  Koulutuksessa, hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi, paneudutaan myös mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin ja kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koulutus kehittää myös opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Koulutuksen suorittaminen

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet näyttötutkintoon, jossa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä. Hyväksytyn suorituksen jälkeen opiskelija saa tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja.

Koulutuksen rakenne

Yksilöllinen valmennusohjelman suorittaminen sekä osaamisen kehittäminen suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan kanssa. Jos opiskelijalla on aiemmin hankittua osaamista, tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, näytöt suorittamalla.

Vuoden 2020 kokopäiväopiskelun vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

  • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2020
  • työssäoppiminen: huhtikuu–elokuu 2020
  • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2020
  • opintomatka Pekingiin: marras-joulukuu 2020
  • näytöt: syksy 2020

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla.

Kenelle koulutus soveltuu?

Voit hakea suorittamaan hierojan valmennusohjelmaan, jos
1. olet opiskelun alkaessa vähintään 18-vuotias
2. sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
3. täytät hierojan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset sivun vasemmassa reunassa)
4. sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön.

Opiskelijoiden valinnassa painotetaan soveltuvuutta hoitotyöhön.

Opiskelijavalinnat

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka järjestetään 10.11.2019.
Vapaita opiskelupaikkoja tammikuussa alkavaan ryhmään voit tiedustella ohjelmavastaava Sanna Tiaiselta, sanna.tiainen@vierumaki.fi

Koulutuksen kustannukset vuonna 2020

1. vaihtoehto
1 600  €, sis. opetuksen, yhden lämpimän aterian opiskelupäivinä ja mahdollisen opintomatkan.

2. vaihtoehto
2 100 €, sis. opetuksen, majoituksen täysihoidolla opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, päivällinen) ja mahdollisen opintomatkan.

Opiskelija kustantaa itse henkilökohtaiset opiskelumateriaalit, kuten oppikirjat, liikuntavarusteet yms.
Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Vierumäen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia maksutta tai alennettuun hintaan.

Huom! Hierojakoulutukseen osallistuvalle opiskelijalle myönnetään opintososiaalisia etuja samoilla periaatteella kuin muille ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea erillisten ohjeiden mukaisesti opintotukea tai aikuiskoulutustukea.

3.vaihtoehto
1 100 € sis. lounaan ja tutkintomaksun.
Lähijaksoja kerran kuukaudessa tammi-huhtikuu sekä syys-joulukuu (pe-su).
Touko-elokuu työharjoittelua opiston klinikalla.

Pääsyvaatimuksena lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinto tai vastaavat tiedot.