Hierojan valmennusohjelma

Sinustako hieronnan huippuosaaja?

Vierumäen hierojan valmennusohjelma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella alan asiantuntijoiden ohjauksessa – vieläpä ainutlaatuisessa ympäristössä. Suomen Urheiluopiston pitkät perinteet, jatkuva pyrkimys kehitykseen sekä inspiroiva ilmapiiri tekevät tästä vartaansa vailla olevan opiskelupaikan.

Seuraava kokopäiväopiskeluryhmä ja monimuotoryhmä aloittavat tammikuussa 2021.

 

  • Hierojan ammattitutkinto

Ihmistuntemus lähtökohtana

Hierojan työ on ihmisläheistä, käsillä tehtävää työtä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää osata kohdata erilaisia ihmisiä ja tuntea myös itsensä. Jos sinulla siis on luova ja tutkiva asenne työhön sekä halu jatkuvaan itsesi kehittämiseen, on sinulla  erinomaiset lähtökohdat hierojan opinnoissa ja ammatissa menestymiseen!

Osaaminen syntyy käytännönläheisestä opiskelusta

Me Suomen Urheiluopistolla uskomme kokemukselliseen oppimiseen, joten myös hierojan valmennusohjelma on rakennettu laajaan käytännön harjoitteluun perustuen. Siksi myös jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan yksilöllinen, osaamisen optimaaliseen kehittymiseen tähtäävä valmennusohjelma.

Valmennusohjelmasta Vierumäellä vastaa Sanna Tiainen. Hän toimi hierojana mm. naisten jääkiekon MM-kisoissa 2019 hopeamitalin napanneessa joukkueessa.

Hyvää ja ammattitaitoista opetusta, hyvät opettajat. Käytäntöä on runsaasti, mikä on edellytys hyväksi hierojaksi tulemiselle, koska kyseessä on käsillä tehtävä työ. Mika Kukkonen

Painopisteenä nivelliikkuvuuden edistäminen

Suomen Urheiluopisto ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Vierumäen kampus muodostavat yhdessä Suomen suurimman liikunta-alan koulutuskeskittymän. Hierojan valmennusohjelmassa hyödynnämme kampuksen asiantuntijoita monipuolisesti ja opiskelijat pääsevät kehittämään osaamistaan erityisesti nivelliikkuvuuden edistämisessä.

Koulutuksessa paneudutaan hierojan ammattitaidon opiskelun lisäksi mm. eri urheilulajien erityispiirteisiin, kinesioteippaukseen, triggerpistehierontaan ja lihaskalvokäsittelyyn. Koulutus kehittää myös opiskelijoiden valmiuksia yritystoiminnan käynnistämiseen.

Koulutuksen rakenne

Yksilöllinen valmennusohjelman suorittaminen sekä osaamisen kehittäminen suunnitellaan yhteistyössä opiskelijan kanssa.

Vuoden 2021 kokopäiväopiskelun vuosirytmi jakautuu seuraavasti:

  • kevätlukukausi: tammikuu–huhtikuu 2021
  • työssäoppiminen: toukokuu–elokuu 2021
  • syyslukukausi: elokuu–joulukuu 2021
  • mahdollinen opintomatka Pekingiin joulukuussa 2021
  • näytöt syksyllä 2021

Kesäloman opiskelijat pitävät porrastetusti siten, että puolet on lomalla ja puolet käytännön harjoittelussa Suomen Urheiluopistolla. Kokopäiväryhmä käynnistetään, jos opiskelijoita on vähintään kahdeksan.

Kevään monimuotokoulutuksessa lähijaksoja on kerran kuukaudessa tammi-huhtikuussa 2021 sekä syys-joulukuussa 2021. Lähijaksot ovat viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. Touko-elokuussa on työharjoittelua Suomen Urheiluopistolla.

Monimuotokoulutus on tarkoitettu aiemmin esimerkiksi lähihoitajan tai liikuntaneuvojan tutkinnon suorittaneille. Monimuotokoulutus toteutuu vain, jos päiväryhmään saadaan vähintään kahdeksan opiskelijaa.

Valmiudet ammattitutkinnon suorittamiseen

Vuoden mittainen hierojan valmennusohjelma antaa valmiudet osallistua hieronnan ammattitutkinnon näyttöihin, joissa opiskelija osoittaa osaamisensa käytännön työtehtävissä. Kun näytöt on suoritettu hyväksytysti, opiskelija saa tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua terveydenhuollon ammattinimikettä koulutettu hieroja. Tutustu hieronnan ammattitutkinnon perusteisiin tästä.

Hierojan valmennusohjelma soveltuu sinulle, jos

1. olet opiskelun alkaessa vähintään 18-vuotias
2. sinulla on peruskoulu tai vastaava oppimäärä suoritettuna
3. täytät hieronnan ammattitutkinnon terveydentilavaatimukset (ks. terveydentilavaatimukset tästä)
4. sinulla on suuntautuneisuutta hoitotyöhön. Tätä ominaisuutta painotamme opiskelijavalinnassa erityisesti.