Koulutuspolku nuorille urheilijoille

Nuoret urheilijat opiskelevat liikunnanohjauksen perustutkinnon kokopäiväopiskelijoiden ryhmän mukana. Lukujärjestys on laadittu siten, että sekä aamu- että iltapäiväharjoitus mahtuvat päiväohjelmaan. Nuorten urheilijoiden opiskelua ja ajankäyttöä pyritään helpottamaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman avulla. Kilpailumatkoista ja leireistä aiheutuvat poissaolojen korvaaminen suunnitellaan yhdessä ryhmän ohjaajan kanssa käytävissä keskusteluissa.

Nuorille urheilijoille pyritään tarjoamaan mahdollisimman hyvät harjoitteluolosuhteet. Opiskelijat asuvat Vierumäen kampuksella, joten siirtyminen harjoituksiin sujuu vaivattomasti ja urheilijoiden tarpeet huomioiden valmistettu ruoka odottaa valmiina harjoitusten jälkeen. Opiskelijoilla on mahdollisuus päästä hierojaopiskelijoiden toteuttamaan kummihierontaan ja saada valmennuskeskuksen kautta muita tukipalveluja sopimuksen mukaan. Opiskeluun kuuluvaa muuta liikuntaa tulee noin 6-10 tuntia viikossa. Nämä liikunnan perusopinnot eri lajeissa monipuolistavat osaltaan nuorten urheilijoiden oheisharjoittelua.

Liikunnanohjauksen perustutkinto, LPT, on toisen asteen ammatillinen perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja valmistuneen tutkintonimike on liikuntaneuvoja. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Hae mukaan:

  • Nuorten urheilijanpolulle hakeutuminen tapahtuu yhteishaun kautta  18.2.10.3.2020 klo 15:00. Yhteishaussa koulutusohjelmaan voivat hakea sekä peruskoulu- että ylioppilaspohjaiset hakijat. Koulutus kestää kokopäiväopiskeluna pohjakoulutuksesta riippuen 2-3 vuotta. Haku osoitteessa opintopolku.fi.
  • Huomio – erillistä hakulomaketta ei ole vaan haku tapahtuu yhteishaun kautta. Pääsykokeiden haastetattulussa on mahdollista tuoda esille oma urheilijatausta ja harrastuneisuus. Lisäksi omalta seuralta tai valmentajalta voi pyytää mukaan lausunnon aktiviisuudesta lajin parissa.

Lajiryhmät:

Taitoluistelun lajivalmennuksesta vastaavat Riina Valto ja Berit Kaijomaa. Jääharjoituksia on maanantaista perjantaihin 1-2 kertaa päivässä. Taitoluisteluvalmennus on osa Figure Skating Academy Vierumäen toimintaa. Ryhmän taitoluistelijoilta edellytetään vähintään SM-junioritasoa. Jään käytöstä peritään harjoitusmaksu 500 €/vuosi. Lisätiedot: riina.valto@vierumaki.fi

Uinnin lajivalmennus toteutetaan osittain Heinolassa ja Suomen Urheiluopistolla. Ryhmän urheilijoilta edellytetään vähintään nuorten SM-kilpailuihin oikeuttavaa aikarajaa. Lisätiedot: jukka.tiikkaja@vierumaki.fi

Golfin lajivalmennuksesta vastaa Juha Skyttä. Ryhmän urheilijoilta edellytetään vähintään Finnair Junior Tourin kategoriaa 5 tai Finnish Golf Tourin kategoriaa 12. Harjoitusolosuhteiden käytöstä peritään vuosimaksu 500 €/ vuosi. Lisätiedot: juha.skytta@golf.fi

Jääkiekon lajivalmennusta on Vierumäki Unitedin pelaajille. Lisätietoja: Vierumäki United -nettisivut

Lajiryhmiin kuulumattomat urheilijat voivat hakea urheilijakiintiöön ja päästä sitä kautta opiskelemaan henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Tällöin harjoittelu tapahtuu itsenäisesti (esim. kestävyyslajit) tai lähialueella oman valmentajan johdolla.