Lasten liikunnan edistäminen- koulutus

Suomen Urheiluopisto järjestää koulutuksen varhaiskasvatuksen toimijoille sekä muille lasten liikunnanohjaukseen tai valmennukseen suuntautuneille toimijoille. Lasten liikunnan edistäminen-koulutus on yksi tutkinnonosa (60 osp) Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta ja tämän tutkinnonosan suoritettuaan on opiskelijalla mahdollisuus hakeutua suorittamaan koko tutkinto (Liikuntaneuvoja AT, laajuus 150 osp) osana meneillään olevia ryhmiä. Pyrimme aloittamaan lasten liikunnan edistämisen koulutuksen vuosittain, seuraa hakutietoja nettisivuiltamme tai kysy lisää jaakko.lattu@vierumaki.fi.

Sisältö

Tämän koulutuksen avulla jokainen opiskelija edistää lasten liikuntaa omassa päiväkodissaan tai muussa lasten liikunnan toimintaympäristössä huomioiden oman toimipaikkansa varhaiskasvatussuunnitelman (tai muun toimintaa ohjaavan suunnitelman) sekä varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset.

Lasten liikunnan edistämisen koulutuksen keskeisiä sisältöjä ovat lasten motoristen perustaitojen kehittäminen ja kehityksen arviointi sekä omien ohjaustaitojen kehittäminen ja kehityksen arviointi.

Toteutus

Lasten liikunnan edistämisen koulutus järjestetään näyttötutkintona, jossa opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä alle 13-vuotiaiden ohjaajana liikunnan toimintaympäristössä.

Koulutus toteutetaan joustavana monimuotokoulutuksena, joka koostuu 10:stä päivän mittaisesta lähiopintojaksosta sekä etäopiskelusta. Lähiopintojaksot toteutetaan Vierumäellä. Lähiopintojaksot sijoittuvat perjantaipäiville (klo 13-20, poikkeukset mahdollisia).

Koulutus alkaa marraskuussa 2019 ja päättyy huhtikuussa 2020.

Lähiopiskelujaksot:
Tarkentuvat myöhemmin.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 600 euroa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin se on opiskelijalle maksutonta.

Hae mukaan koulutukseen 31.10.2019 mennessä oheisen linkin kautta.