Liikkumista kasvattamassa -seminaari 16.-17.11.2019

Suomen Urheiluopisto järjestää Vierumäen upeissa maisemissa varhaiskasvatuksen liikuntaseminaarin. Jos olet kiinnostunut liikunnasta varhaiskasvatuksessa, työskentelet varhaiskasvatuksen parissa tai jos lasten liikunta on muuten lähellä sydäntäsi, ilmoittaudu mukaan 16.10.2019 mennessä!

Seminaari soveltuu sinulle erinomaisesti myös, jos haluat päivittää esimerkiksi liikunnan ammattitutkinnossa kartuttamaasi osaamista.

Ajankohtaisia teemoja huippuosaajilta

Seminaarissa kuulet alan uusimmista tuulista varhaiskasvatuksen liikunnan huippuosaajilta ja saat vinkkejä oman työhyvinvointisi kohentamiseen. Tapahtuma on myös hyvä tilaisuus tavata ja verkostoitua muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa!

Mukana luennoimassa on mm. liikuntatieteiden tohtori Piritta Asunta aiheesta Moniammatillisesti kohti motorisen oppimisen vaikeuden tehokkaampaa tunnistamista ja tukemista.

”Heikot motoriset taidot ovat yhteydessä lapsen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Varhaisella motorisen oppimisen tuella voidaan vaikuttaa myönteisesti lapsen kokonaiskehitykseen ja ehkäistä motorisen oppimisen vaikeudesta aiheutuvia toissijaisia pulmia. Luennolla käydään läpi mistä on kyse, kun lapsella on oppimisen vaikeuksia motoriikassa. Tiedostamisen lisäksi esitellään yleisimpiä motoristen taitojen havainnointi ja arviointimenetelmiä sekä tehokkaiksi osoittautuneita tukemisen keinoja.”

Seminaarin ohjelma

Seminaarin ohjelma alkaa lauantaina 16.11.2019 klo 12.00. Iltapäivä sisältää asiantuntijaluentoja, työpajatoimintaa, verkostoitumista sekä virikkeitä työhyvinvointiin. Juontajana toimii loruliikuttaja, kasvatustieteen maisteri ja kirjailija Elina Pulli.

Seminaarin aikana voit ruokailla omakustanteisesti Vierumäen ravintoloissa.

Illalla voit hyödyntää Vierumäen monipuolisia liikuntamahdollisuuksia – tai ottaa vain rennosti! Seminaarimaksu sisältää myös lipun yökerho Teatroon, jossa esiintyy lauantai-iltana Redrama.

Sunnuntaina 17.11.2019 ohjelma jatkuu klo 9.00 lasten liikuntakasvatuksen dosentti Arja Sääksalahden luennolla Uusinta tutkimustietoa päiväkotilasten liikunnasta. Ohjelmassa on myös paneelikeskustelu varhaiskasvatuksen liikunnan ajankohtaisista kysymyksistä.  Seminaari päättyy sunnuntaina klo 12.15.

Tutustu seminaarin ohjelmaan ja aikatauluun tästä

Tervetuloa mukaan!