Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisala (varhaiskasvatuksessa työskenteleville)

Suomen Urheiluopisto järjestää varhaiskasvatuksen toimijoille suunnatun liikunnan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen  paikallisten oppisopimustoimistojen kanssa tai opiskelijan omakustanteisena. Pyrimme aloittamaan uusia varhaiskasvattajille suunnattuja ryhmiä vuosittain, seuraa hakutietoja nettisivuiltamme tai kysy lisää liisa.lattu@vierumaki.fi.

Sisältö

Tutkinnon ja koulutuksen avulla jokainen opiskelija kehittää lasten liikuntaa omassa päiväkodissaan huomioiden oman toimipaikkansa varhaiskasvatussuunnitelman sekä varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset.

Liikunnan ammattitutkinto muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Pakolliset tutkinnon osat ovat liikunnan ammattilaisena toimiminen ja liikkumaan ohjaaminen. Valinnaiset tutkinnon osat varhaiskasvatuksessa työskenteleville ovat yksilöllinen liikunnanohjaus ja liikuntataitojen ohjaaminen.

Toteutus

Liikunnan ammattitutkinto on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan tutkintosuorituksilla.

Valmistava koulutus toteutetaan joustavana monimuotokoulutuksena, joka koostuu 10:stä kahden päivän mittaisesta lähiopintojaksosta sekä etäopiskelusta. Lähiopintojaksot  toteutetaan Vierumäellä.  Lähiopintojaksot sijoittuvat lauantai- ja sunnuntaipäiville.

Seuraava ryhmä on suunniteltu alkavan syksyllä 2019. Seuraa nettisivuilta tarkempia hakuaikoja ja -tietoja.

Koulutuksen hinta

Koulutus ja tutkinnon suorittaminen hinta on 1600 euroa. Kulutuksen ja tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin se on opiskelijalle maksutonta.

Opiskelijaruokailujen hinnat Vierumäellä ovat 8€/lounas ja 8€/päivällinen

Haku

Pyrimme aloittamaan vuosittain uusia varhaiskasvattajille suunnattuja ryhmiä yhteistyössä eri kaupunkien ja oppisopimuskeskuksien kanssa. Nettisivuilla ilmoitetaan uusien hakujen alkamisesta. Seuraava ryhmä on suunniteltu alkavan syksyllä 2019.

Hakuajan päätyttyä tarkistamme mahdollisen oppisopimuskelpoisuuden, teemme valintahaastattelut puhelimitse ja ilmoitamme koulutukseen valituille henkilökohtaisesti.