Liikunnan ammattitutkinto (varhaiskasvatuksessa työskenteleville)

Varhaiskasvatuksen toimijoille suunnattu koulutus valmistaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon, liikunnan osaamisalalle. Koulutus voidaan toteuttaa oppisopimuskoulutuksena paikallisten oppisopimustoimistojen kanssa tai opiskelijan omakustanteisena koulutuksena. Seuraava koulutus käynnistyy tammikuussa 2020.

Sisältö

Tutkinnon ja koulutuksen avulla jokainen opiskelija kehittää lasten liikuntaa omassa päiväkodissaan huomioiden oman toimipaikkansa varhaiskasvatussuunnitelman sekä varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja se muodostuu pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Liikunnan osaamisalan suorittaneet saavat käyttää valmistuttuaan tutkintonimikettä liikuntanevoja (AT).

Toteutus

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto on näyttötutkinto, jossa osaaminen osoitetaan näytöillä. Valmistava koulutus toteutetaan joustavana monimuotokoulutuksena, joka koostuu kymmenestä kahden päivän mittaisesta lähiopintojaksosta sekä etäopiskelusta. Lähiopintojaksot  toteutetaan Vierumäellä ja ne sijoittuvat lauantai- ja sunnuntaipäiville.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen ja tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin se on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ja tutkinnon suorittamisen hinta on 1500 euroa.

Opiskelija voi majoitua ja ruokailla Vierumäellä opiskelijahintaan. Ruokailujen hinnat opiskelijaravintolassa ovat 8 €/lounas ja 8 €/päivällinen.

Haku

Pyrimme aloittamaan vuosittain uusia varhaiskasvattajille suunnattuja ryhmiä yhteistyössä eri kaupunkien ja oppisopimuskeskuksien kanssa. Nettisivuilla ilmoitetaan uusien hakujen alkamisesta. Seuraavan ryhmän on suunniteltu alkavan tammikuussa 2020.

Hakuajan päätyttyä tarkistamme mahdollisen oppisopimuskelpoisuuden, teemme valintahaastattelut puhelimitse ja ilmoitamme koulutukseen valituille henkilökohtaisesti.