Liikuntapaikka-alan ammattitutkinto

Opiskele liikuntapaikkojenhoitajaksi Vierumäellä!

Liikuntapaikka-alan koulutuksessa Vierumäellä perehdytään eri liikuntapaikkojen hoitoon käytännönläheisesti, monipuolisesti ja tekemällä oppien. Koulutus on joustavaa monimuotokoulutusta, joten voit opiskella myös työn ohessa.

Seuraava hakuaika tammikuussa 2021 alkavaan koulutukseen on käynnissä 30.3.-31.10.2020 tällä nettisivulla.

Käytännönläheistä oppimista

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon suorittaminen Vierumäellä on käytännönläheinen kokonaisuus, joka on suunniteltu toteutettavaksi työn ohessa. Monimuotokoulutus rakentuu 11 lähiopiskelujaksosta Vierumäellä, etäopiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota täydennetään tarvittaessa opintojen edetessä. Tiedustele myös oppisopimuskoulutuksen mahdollisuutta!

Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnon osittain. Näytöissä osaaminen osoitetaan tekemällä käytännön työtehtäviä aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa. Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon suorittanut saa käyttää tutkintonimikettä liikuntapaikkojenhoitaja. Tutustu liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon perusteisiin tästä.

Kenelle koulutus sopii?

Jos olet aktiivinen, liikuntapaikka-alasta kiinnostunut ja palveluhenkinen käytännön tekijä, liikuntapaikka-alan ammattitutkinto voisi olla sinua varten. Vierumäellä koulutus kehittää kattavasti valmiuksiasi toteuttaa erilaisten liikuntapaikkojen hoitoa itsenäisesti. Perehdyt myös kattavasti liikuntalajien liikuntapaikoille asettamiin vaatimuksiin, kiinteistötekniikan käyttöön ja päivittäiseen huoltoon sekä liikuntapaikkojen käyttäjien opastukseen, palveluun ja tarvittavaan valvontaan.

Suosittelen liikuntapaikkojenhoitajan ammattitutkinto opintoja kaikille, jotka haluavat käytännön töihin liikunta-alalle ja ovat kiinnostuneita liikuntapaikkojen hoitotehtävistä ja kunnossapidosta sekä asiakaspalvelusta. Marianne Muuri, liikuntapaikkojenhoitaja, Helsinkin kaupunki

Tutkinnon rakenne

Liikuntapaikkojenhoitaja on monipuolinen käytännön osaaja ja alansa ammattilainen. Vierumäellä toteutettava koulutus kattaa työtehtäviin liittyvän osaamisen laajasti. Liikuntapaikka-alan  ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Se muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta (yht. 120 osaamispistettä) sekä yhdestä valinnaisesta tutkinnon oasta (30 osp).

Tutkinnon pakolliset osat ovat kesäliikuntapaikkojen hoitaminen, sisäliikuntapaikkojen hoitaminen, talviliikuntapaikkojen hoitaminen sekä uima-allasjärjestelmien huolto ja ylläpito. Valinnaiset tutkinnon osat ovat jäähallien jään ja kylmätekniikan hoitaminen, lumetusjärjestelmien käyttäminen ja huolto sekä nurmikenttien hoitaminen.