Tee varaus

Liikunnanohjauksen peruskurssi

Liikunnanohjauksen peruskurssi eli LOP antaa yleiskuvan liikunta-alasta erityisesti liikunnanohjauksen näkökulmasta sekä hyvät valmiudet hakeutua alan opintoihin. Kurssi soveltuu myös esiintymis- ja ohjaustaidon kehittämiseen, oman tietotaidon lisäämiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan totuttautumiseen. Kurssin kautta voi löytää uusia ystäviä sekä uusia näkökulmia liikkumiseen ja hyvinvointiin. Kurssilla opittuja taitoja voi hyödyntää omassa harrastuksessa tai valmennus- ja ohjaustyössä.

Kohderyhmä
Kurssille haetaan liikunta-alasta kiinnostuneita, omien liikunta- ja liikunnanohjaustaitojen kehittämisestä motivoituneita nuoria ja aikuisia. Omasta liikunta-, urheilu- tai ohjauskokemuksesta on hyötyä, mutta tärkeintä on tahto oppia ja innostua liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Sisältö
Liikunnanohjauksen peruskurssin laajuus on 30 osaamispistettä. Kurssi koostuu pääpiirteittäin seuraavista kokonaisuuksista:

1) Opiskelijan ohjaus
2) Fyysinen toimintakyky
3) Esiintymis- ja ohjaustaito
4) Voimistelu ja musiikkiliikunta
5) Palloilu
6) Mailapelit
7) Perusliikunta
8) Uinti
9) Luontoliikunta
10) Mahdolliset valinnaiset opinnot

Active Hours -tunnit
Kurssin aikana pääset tutustumaan myös Vierumäen Active Hours -tuntitarjontaan. Saat kurssin alussa passin, joka sisältää viisi maksutonta käyntikertaa tunneille. Active Hours -tunnit ovat ryhmäliikuntatunteja, jotka sisältävät myös toiminnallista harjoittelua. Halutessasi voit esimerkiksi osallistua suosituille crosstraining -tunneille, joiden sisältö vaihtelee monipuolisesti joka viikko.

Active Hours -tunnit ovat loistava mahdollisuus päästä osallistumisen lomassa seuraamaan Vierumäen kokeneiden ammattiohjaajien päivittäistä työtä ja tätä kautta kerämään vinkkejä ja kartuttamaan liikepankkia omia ohjauksia varten.

Kuntosalikurssi
Uutuus! Kurssilta saat monipuolisen pohjan omaan harjoitteluun ja opit kuntosaliohjaamista.

Toteutus
Seuraava LOP-kurssi alkaa 8.1.2018. 
Opiskelu on kokopäiväopiskelua siten, että viikot alkavat maanantaisin klo 10 ja päättyvät perjantaina klo 12. Perjantaita lukuunottamatta opetus kestää päivittäin pääsääntöisesti klo 17 saakka. Poikkeukset ovat mahdollisia ja opiskelu voi sisältää myös ilta- ja viikonloppuopintoja. Pääpaino on käytännön osaamisen eli laji- ja ohjaustaitojen kehittämisessä Vierumäen upeassa ympäristössä.

Lähtökohtanamme oppimisessa on opiskelijalähtöisyys, jossa opiskelija on aktiivinen vastuunkantaja omien tietojensa ja taitojensa kehittämisessä. Oppimista tukee koko Vierumäki-kampuksen oppimisympäristö, osaava henkilökunta ja verkostot. Päivittäistä tekemistämme ohjaavat yhteiset arvot: vastuuntuntoisuus, innovatiivisuus, yhteistyöhakuisuus, osaaminen ja asiakkaasta välittäminen.

Hinta
Koulutuksen hinta on 2 950 euroa (sis. täysihoidon 2-3 hengen huoneissa opiskelupäivinä). Koulutus maksetaan neljässä erässä. Liikunnanohjauksen peruskurssille osallistuvilla on mahdollisuus hakea KELA:n opintorahaa, asumislisää sekä opintolainan valtiontakausta.

Tärkeä tietää
Opiskelujen aikana opiskelijat eivät ole vakuutettuja oppilaitoksen puolesta. Huolehdithan siis omasta, kattavasta vakuutusturvasta.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.