Liikunnanohjauksen perustutkinto lasten ja nuorten valmentajille

Toimitko lasten ja nuorten valmentajana? Haaveiletko valmentajan ammatista lasten ja nuorten parissa? Oletko kiinnostunut joustavasta tavasta opiskella valmentamisen ohessa? Vierumäellä voit suorittaa valmennukseen suuntautuvan liikunnanohjauksen perustutkinnon joustavassa monimuotokoulutuksessa, valmennustyön ohessa.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa valmennukseen suuntautuneen liikunnanohjauksen perustutkinnon (liikuntaneuvoja) monimuotokoulutuksena. Tutkinnon suorittanut saa hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Koulutuksesta vastaavat Vierumäen osaava henkilöstö ja kehittymisen tukena toimivat kokeneet valmentajat, seuramentorit.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu vähintään 18 vuotta täyttäneille lasten ja nuorten valmennustoiminnassa mukana oleville ohjaajille ja valmentajille. Koulutus soveltuu sekä yksilö- että joukkuelajien valmentajille. Oma urheilu-ura, aktiivisuus urheiluseuratoiminnassa sekä suoritetut valmentajakoulutukset katsotaan eduksi.

Koulutuksen tavoitteet

Tavoitteena on kouluttaa lasten ja nuorten valmennuksen asiantuntijoita urheiluseuroihin. Koulutus tarjoaa työkaluja lasten ja nuorten valmentajana toimimiseen ja urheiluseuran valmennustoiminnan kehittämiseen sekä verkostoitumiseen alan muiden toimijoiden kanssa.

Keskeisiä sisältöjä ovat:

  • lasten ja nuorten valmentaminen urheiluseurassa
  • valmennuksen kokonaisvaltainen kehittäminen
  • lapsen kehitysvaiheet ja oppiminen sekä urheilijan ura
  • vanhempien ja seuratoimijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa toimiminen.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopiskelua, etäopintoja ja työssäoppimista. Koulutus sisältää myös osittain omakustanteisen kansainvälisen opintomatkan. Neljän päivän mittaisia lähiopintojaksoja Vierumäellä on vuosittain kahdeksan.

Lähiopiskelu ja etäopiskelu suunnitellaan omaa valmennustoimintaa kehittäväksi ja tukevaksi prosessiksi, joka toteutetaan joustavasti valmennustyön ohessa. Opiskelijalla tulee olla koulutuksen aikana oma valmennettava tai oma valmennusryhmä.

Työssäoppiminen ja tutkintoon liittyvät näytöt suunnitellaan yhteistyössä kunkin opiskelijan urheiluseuran kanssa ja ne ovat keskeisesti sidoksissa oman valmennustyön kehittämiseen.

Koulutus on maksutonta ja se sisältää majoituksen kahden hengen huoneissa sekä ateriat lähiopiskelupäivinä.

Koulutukseen hakeutuminen

Haku keväällä 2021 alkaneeseen koulutukseen on päättynyt. Ilmoitamme seuraavan hakuajan tällä sivulla.

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka järjestetään Vierumäellä tai etänä tilanteen mukaan. Lopullisessa opiskelijavalinnassa painottuvat koulutodistusten ja valintakokeen ohella hakijan toiminta lasten ja nuorten valmennustehtävissä sekä aktiivisuus seuratoiminnassa.