Liikunnanohjauksen perustutkinto lasten ja nuorten valmentajille

Toimitko lasten ja nuorten valmentajana? Haaveiletko valmentajan ammatista lasten ja nuorten parissa? Oletko kiinnostunut joustavasta tavasta opiskella valmentamisen ohessa? Vierumäellä voit suorittaa valmennukseen suuntautuvan liikunnanohjauksen perustutkinnon joustavassa monimuotokoulutuksessa, valmennustyön ohessa.

Koulutuksen aikana opiskelija suorittaa valmennukseen suuntautuneen liikunnanohjauksen perustutkinnon (liikuntaneuvoja) monimuotokoulutuksena. Tutkinnon suorittanut saa hakukelpoisuuden korkeakouluihin ja on kelpoinen hakeutumaan mm. Suomen Urheiluopiston järjestämälle valmentajan ammattitutkinnolle (VAT). Koulutuksesta vastaavat Vierumäen osaava henkilöstö ja kehittymisen tukena toimivat kokeneet valmentajat, seuramentorit.

Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu vähintään 18 vuotta täyttäneille lasten ja nuorten valmennustoiminnassa mukana oleville ohjaajille ja valmentajille. Koulutus soveltuu niin yksilö- kuin joukkuelajien valmentajillekin. Oma urheilu-ura, aktiivisuus urheiluseuratoiminnassa sekä suoritetut valmentajakoulutukset katsotaan eduksi.

Koulutuksen tavoitteet
Tavoitteena on kouluttaa lasten ja nuorten valmennuksen asiantuntijoita urheiluseuroihin. Koulutus tarjoaa työkaluja lasten ja nuorten valmentajana toimimiseen ja urheiluseuran valmennustoiminnan kehittämiseen sekä verkostoitumiseen alan muiden toimijoiden kanssa.

Keskeisiä sisältöjä ovat:
– lasten ja nuorten valmentaminen urheiluseurassa
– valmennuksen kokonaisvaltainen kehittäminen
– lapsen kehitysvaiheet ja oppiminen sekä urheilijan ura
– vanhempien ja seuratoimijoiden sekä muiden sidosryhmien kanssa toimiminen.

Koulutuksen toteutus
Tammikuussa 2019 starttasi kahden vuoden mittainen koulutusryhmä. Opinnot päättyvät joulukuussa 2021. Koulutus toteutetaan monimuoto-koulutuksena, joka sisältää lähiopiskelua, etäopintoja ja työssäoppimista. Koulutus sisältää myös kansainvälisen jakson.

Neljän päivän mittaisia lähiopintojaksoja Vierumäellä on vuosittain kahdeksan.

Lähiopiskelu ja etäopiskelu suunnitellaan omaa valmennustoimintaa kehittäväksi ja tukevaksi prosessiksi, joka toteutetaan joustavasti valmennustyön ohessa. Opiskelijalla tulee olla koulutuksen aikana oma valmennettava tai oma valmennusryhmä.

Työssäoppiminen ja tutkintoon liittyvät näytöt suunnitellaan yhteistyössä kunkin opiskelijan urheiluseuran kanssa ja ne ovat keskeisesti sidoksissa oman valmennustyön kehittämiseen.

Koulutus on maksutonta ja se sisältää majoituksen kahden hengen huoneissa sekä ateriat lähiopiskelupäivinä.

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutukseen hakeudutaan erillishakuna. Seuraavaa koulutusjaksoa ei ole vielä vahvistettu, seuraa nettisivujamme.

Hakijat kutsutaan valintakokeeseen, joka järjestetään  Vierumäellä. Lopullisessa opiskelijavalinnassa painottuivat koulutodistusten ja valintakokeen ohella hakijan toiminta lasten ja nuorten valmennustehtävissä sekä aktiivisuus seuratoiminnassa.